Н У Х Т

У сучасний і захоплюючий світ нанотехнологій продовжують занурюватися здобувачі-біотехнологи

16 березня 2023

У сучасний і захоплюючий світ нанотехнологій продовжують занурюватися здобувачі-біотехнологи

Минулого тижня здобувачі-біотехнологи відвідали онлайн-лекцію доктора технічних наук, директора Інституту наноматеріалів А. Дрекселя (Університет Дрекселя, США), професора Юрія Гогоці. Лекція була присвячена наноматеріалу графену. Цього тижня здобувачі бакалаврату та ступеня «Доктор філософії» з біотехнології разом із лекторкою дисципліни «Методи молекулярної біотехнології» та «Мікробні технології наночасток благородних металів» Оксаною Скроцькою прослухали наступну лекцію Юрія Гогоці, яка стосувалась новітнього наноматеріалу максену (Mxenes), відкритого лише у 2011 році.

Юрій Гогоці зі своєю дослідною групою та колегами бере безпосередню участь у дослідженнях, а також поширює матеріали новітніх відкриттів. Лектор дуже змістовно доповів про складові, переваги, особливості та про сфери застосування наноматеріалу.

Максени – це двовимірні карбіди та нітриди перехідних матеріалів товщиною лише три-п’ять атомів із винятково новими властивостями. Проривний наноматеріал максен можна одержати значно дешевшим способом, ніж раніше відкритий графен. До того ж експериментально встановлено, що провідність максену є вищою порівняно з графеном. Приголомшливим є те, що максени можна отримувати в 100-грамових кількостях безпосередньо в лабораторних умовах за один синтез, а в промислових умовах – 1 кг! Це відкриття дає змогу широко впроваджувати використання наноматеріалів для виготовлення електронних приладів і деталей, очищенні питної води. Крім того, існує перспектива застосування максенів у біомедицині та біоінженерії.

Здобувачам освіти цікаво було почути про можливості редагування, перебудови та повної зміни структури наноматеріалів, задля розкриття нових і вражаючих можливостей їх використання не тільки в електроніці, оптиці, але і в ширших сферах науки.

Науковець мотивував наших здобувачів до досліджень: «Не варто боятися помилятись. Адже помилившись, у вас з’являється шанс знайти щось більше та важливіше, ніж те, що ви шукали з самого початку».

Наприкінці лекції слухачі змогли задати свої питання та отримали на них відповіді. Здобувачі освіти щиро вдячні Юрію Гогоці за приклад наполегливої праці, натхнення та ще більший викликаний інтерес до науки!

Опублікований: 16-03-2023
Читайте також:
Міжнародне стажування гаранта

Гарантка освітньо-професійної програми «Менеджмент», доцентка кафедри економіки праці та менеджменту Світлана Дунда пройшла міжнародне стажування в Краківському економічному університеті (Польща) за темою «Нові та інноваційні методи навчання» у форматі онлайн. У процесі стажування гарантка ознайомилась із особливостями європейської та польської си...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародне стажування гаранта 08 грудня 2022

Нові обрії співробітництва кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції є членом неурядової організації «Українська асоціація аюрведа-йога». Діяльність асоціації спрямована на гармонізацію аюрведичної концепції здоров’я відповідно до умов життя в Україні, розвиток та популяризацію аюрведичної науки в країні. Розширення співпраці кафедри в межах асоціації сприятиме ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові обрії співробітництва кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 12 квітня 2023

Як працює нейромаркетинг розповів здобувачам освіти head of sales компанії «Neurotrack»

На кафедрі маркетингу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ відбулася Zoom-зустріч із head of sales компанії «Neurotrack» Анатолієм Клепачем. «Neurotrack» вивчає емоційні і поведінкові реакції цільової аудиторії за допомогою відстеження свідомих і несвідомих реакцій організму. Анатолій Клепач уже багато років працює у сфері прод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як працює нейромаркетинг розповів здобувачам освіти head of sales компанії «Neurotrack» 31 березня 2021

Діюча чемпіонка світу з кондитерського мистецтва прочитала лекцію з майстер-класом для наших бакалаврів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з дисципліни «Технології кондитерських виробів» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр». Лекцію в поєднанні з майстер-класом «Чемпіонати з кондитерського мистецтва, сучасний декор. Майстер-клас з виготовлення цукрових квітів» прочитала діюча чемпіонка світу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Діюча чемпіонка світу з кондитерського мистецтва прочитала лекцію з майстер-класом для наших бакалаврів 26 квітня 2021