Н У Х Т

Третьокурсники-біотехнологи оцінили переваги очного опанування дисципліни «Загальна мікробіологія і вірусологія»

13 вересня 2022

Третьокурсники-біотехнологи оцінили переваги очного опанування дисципліни «Загальна мікробіологія і вірусологія»

Наші здобувачі-біотехнологи з нетерпінням чекали, коли знову побачать мікроорганізми не на екрані комп’ютера, а в реальному житті. І цей день настав – 7 вересня 2022 року в лабораторіях кафедри біотехнології і мікробіології на занятті із «Загальної мікробіології і вірусології» третьокурсники почали напрацювання навичок роботи з культурами мікроорганізмів. Від викладачів вони добре запам’ятали, що кожен рух фахового мікробіолога в лабораторії має бути відпрацьований до автоматизму. Тож на першій у цьому навчальному році лабораторній роботі цим і займалися.

Заняття було насиченим – встигли організувати експеримент із росту мікроорганізмів за різних хімічних і фізичних факторів впливу навколишнього середовища. І на наступному занятті будуть наочно оцінювати, як «живеться» мікроорганізмам при різних значеннях температури, концентрації хімічних речовин і кислотності середовища.

Здобувачі опанували метод виснажуючого штриха та висіяли досліджувані штами дріжджів на чашку Петрі. Опрацювали методи кількісного підрахунку клітин мікроорганізмів. І вже за два тижні дізнаються, скільки саме життєздатних клітин бактерії Sarcinaflava містилося в дослідній суспензії.

Також студенти познайомилися з поняттям «накопичувальна культура» та спробували виділити картопляну паличку Bacillussubtilis, молочнокислі та маслянокислі бактерії. А що з цього вийшло, побачать пізніше.

А наостанок, що було найбільш цікавим і захоплюючим, зазирнули за допомогою оптичного мікроскопа в таємничий і незвіданий мікросвіт.

Додамо, що здобувачі освіти, які перебувають за кордоном, також взяли участь у лабораторному занятті в online-форматі. Викладачі кафедри продемонстрували їм усі процеси, які виконували третьокурсники в лабораторії.

Оскільки будь-якої миті форма організації навчання може змінитися через безпекову ситуацію або осіннє ускладнення епідеміологічної ситуації зі змішаної на знову дистанційну, наші здобувачі не гають часу і насолоджуються очними лабораторними прямо зараз!

Опублікований: 13-09-2022
Читайте також:
Що очікуватиме на науковців, які порушили принципи експертизи

Експертам, які порушили принципи проведення наукової і науково-технічної експертизи, заборонятимуть участь у конкурсах на отримання фінансування наукових досліджень і експериментальних розробок. Така норма додана в проєкті закону «Про систему пріоритетних напрямів наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності в Україні», винесеному на гро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Що очікуватиме на науковців, які порушили принципи експертизи 25 серпня 2023

Науковий семінар щодо новітніх технологій кондитерських виробів та оздоблювальних напівфабрикатів відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся науковий семінар «Європейський досвід виготовлення десертів» за участі власниці сімейної кондитерської «Sweet Kingdom», кандидата технічних наук Наталії Пастушенко. Фахівчиня-практик ознайомила викладачів кафедри з асортиментом кондитерських виробів, популярних серед споживачів, а також із новими тен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий семінар щодо новітніх технологій кондитерських виробів та оздоблювальних напівфабрикатів відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи 09 червня 2021

Синергія вишу і виробництва

Викладачі Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ Юрій Барилюк, Олександр Зігунов і Володимир Заїка організували та провели заняття на виробництві зі спецдисциплін для студентів третього курсу спеціальності «Монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва». У рамках вивчення відповідних тем студенти відвідали ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Синергія вишу і виробництва 23 лютого 2018

Розпочалася переддипломна практика магістрантів

З понеділка на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки почалася двотижнева переддипломна практика магістрантів. Одна з груп здобувачів під керівництвом доцентки Анастасії Деренівської проходить її на ТОВ «НВП ІНТА», де здобувачі мають виняткову можливість здобути практичний досвід іа долучитися до створення різних зразків пакувального обладнанн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочалася переддипломна практика магістрантів 08 листопада 2023