Н У Х Т

Третьокурсники-біотехнологи оцінили переваги очного опанування дисципліни «Загальна мікробіологія і вірусологія»

13 вересня 2022

Третьокурсники-біотехнологи оцінили переваги очного опанування дисципліни «Загальна мікробіологія і вірусологія»

Наші здобувачі-біотехнологи з нетерпінням чекали, коли знову побачать мікроорганізми не на екрані комп’ютера, а в реальному житті. І цей день настав – 7 вересня 2022 року в лабораторіях кафедри біотехнології і мікробіології на занятті із «Загальної мікробіології і вірусології» третьокурсники почали напрацювання навичок роботи з культурами мікроорганізмів. Від викладачів вони добре запам’ятали, що кожен рух фахового мікробіолога в лабораторії має бути відпрацьований до автоматизму. Тож на першій у цьому навчальному році лабораторній роботі цим і займалися.

Заняття було насиченим – встигли організувати експеримент із росту мікроорганізмів за різних хімічних і фізичних факторів впливу навколишнього середовища. І на наступному занятті будуть наочно оцінювати, як «живеться» мікроорганізмам при різних значеннях температури, концентрації хімічних речовин і кислотності середовища.

Здобувачі опанували метод виснажуючого штриха та висіяли досліджувані штами дріжджів на чашку Петрі. Опрацювали методи кількісного підрахунку клітин мікроорганізмів. І вже за два тижні дізнаються, скільки саме життєздатних клітин бактерії Sarcinaflava містилося в дослідній суспензії.

Також студенти познайомилися з поняттям «накопичувальна культура» та спробували виділити картопляну паличку Bacillussubtilis, молочнокислі та маслянокислі бактерії. А що з цього вийшло, побачать пізніше.

А наостанок, що було найбільш цікавим і захоплюючим, зазирнули за допомогою оптичного мікроскопа в таємничий і незвіданий мікросвіт.

Додамо, що здобувачі освіти, які перебувають за кордоном, також взяли участь у лабораторному занятті в online-форматі. Викладачі кафедри продемонстрували їм усі процеси, які виконували третьокурсники в лабораторії.

Оскільки будь-якої миті форма організації навчання може змінитися через безпекову ситуацію або осіннє ускладнення епідеміологічної ситуації зі змішаної на знову дистанційну, наші здобувачі не гають часу і насолоджуються очними лабораторними прямо зараз!

Опублікований: 13-09-2022
Читайте також:
Із технологіями органічної продукції  і тенденціями розвитку органічного сектору знайомилися наші викладачі

Доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та Наталія Фалендиш відвідали одну з найбільших агропромислових виставок «Agro-2020», що працювала на території Експоцентру України (ВДНГ). У рамках «Agro-2020» відбулася масштабна спеціалізована виставка-ярмарок органічних продуктів і технологій «ORGANIC-2020», темат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із технологіями органічної продукції і тенденціями розвитку органічного сектору знайомилися наші викладачі 20 серпня 2020

Генетика в онлайн-режимі

У студентів третього курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» у режимі відеоконференції на платформі Zoom відбулася лекція з дисципліни «Генетика». Доцент Оксана Скроцька у доступній формі пояснила студентам особливості розташування генів у хромосомах, яким чином вимірюють відстань між генами та від чого залежить сила зчеплення між ними...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Генетика в онлайн-режимі 23 вересня 2020

Ще один профорієнтаційний рейд БТЕКівців

Вибір професії – найвідповідальніший момент у житті кожної людини, це крок у доросле життя. У сучасному світі налічується понад 50 тисяч професій, у нашій країні їх близько 7 тисяч, і від того яку професію обрати, залежить майбутнє кожної людини. Профорієнтаційні зустрічі важливий чинник у виборі майбутньої професії, оскільки кожний старшокласник м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один профорієнтаційний рейд БТЕКівців 09 жовтня 2023

Гостьова online-лекція з вітчизняним практиком

4 жовтня 2022 року у рамках дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства», «Модуль 1. Якість та безпечність харчових продуктів з основами НАССР» на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулася гостьова online-лекція з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова online-лекція з вітчизняним практиком 05 жовтня 2022