Н У Х Т

Біотехнологи НУХТ – фахівці з відновлення довкілля!

26 липня 2023

Біотехнологи НУХТ – фахівці з відновлення довкілля!

Біотехнологія дедалі стає все більш важливим інструментом у вирішенні природоохоронних завдань. Завдяки успіхам біотехнології розроблені і успішно використовуються біорозкладані матеріали, що допомагають знизити навантаження на довкілля від пластику та інших забруднюючих речовин. Крім того, біотехнологія є потужним інструментом у боротьбі зі зміною клімату, застосовується для збереження біорізноманіття, відтворення рідкісних видів рослин і тварин, яким загрожує вимирання, а також, що особливо важливо для нашої України, для відновлення екосистем після природних і техногенних катастроф, у тому числі спричинених воєнними діями.

Випускники спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», які опанували у Національному університеті харчових технологій освітньо-професійну програму «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» повністю підготовлені до вирішення таких природоохоронних завдань:

- Застосування біотехнологічних прийомів у ландшафтному дизайні.
- Розроблення технологій одержання біорозкладаних і біорегенеративних матеріалів для зменшення забруднення навколишнього середовища пластиковими відходами.
- Використання біотехнології для очищення природних водойм від забруднень та токсичних речовин.
- Впровадження біотехнологічних методів для збереження біорізноманіття та відновлення видів рослин і тварин, яким загрожує вимирання.
- Розроблення біодобрив і біопестицидів для збалансованого землеробства та захисту рослин без використання хімічних добрив та отрутохімікатів.
- Використання біотехнологічних методів для виробництва альтернативної енергії з відновлюваних джерел, таких як біомаса та мікроводорості, що дозволить знизити викиди парникових газів і забруднення довкілля.
- Використання спеціальних біоремедіаційних технологій для відновлення земель, що постраждали від вибухів і забруднення внаслідок військової агресії.

Запрошуємо приєднатися до дружної родини біотехнологів у Національному університеті харчових технологій та отримати сучасну і таку потрібну в Україні та за її межами спеціальність!

Опублікований: 26-07-2023
Читайте також:
Викладачі кафедри фізики продовжують демонструвати лекторську майстерність

На кафедрі фізики тривають відкриті лекції. Професор кафедри Анатолій Король прочитав відкриту лекцію для здобувачів І курсу факультету готельно-рксторанного та туристичного бізнесу з навчальної дисципліни «Фізика для харчових технологій». Відповідно до робочої програми викладач продовжив розпочату Михайлом Лазаренком тему та провів заняття «Елект...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри фізики продовжують демонструвати лекторську майстерність 23 листопада 2021

МОН просить Уряд повернути 2 млрд. грн. освіті і науці

Т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет запропонував Кабінету Міністрів опрацювати питання щодо повернення 2 млрд. грн. із Фонду боротьби з COVID-19 для сфери освіти і науки. Про це він сказав під час проведення засідання Кабінету Міністрів: «Прошу протокольним рішенням Уряду доручити Міністерству освіти і науки разом із Мінфіном та іншими ц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН просить Уряд повернути 2 млрд. грн. освіті і науці 27 липня 2020

Зустрічі з гаранткою освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, природоохоронна, харчова»

19 та 20 вересня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулися зустрічі  здобувачів другого, третього і четвертого курсів бакалаврату з гаранткою освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, природоохоронна, харчова» Світланою Старовойтовою. Викладачка розповіла про особливості освітньої програми НУХТ за спеціальні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустрічі з гаранткою освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, природоохоронна, харчова» 22 вересня 2022

Новий крок на дорозі до успішного майбутнього

Дуже продуктивним був семестр, що завершується, для магістрантів першго року навчання кафедри біотехнології і мікробіології. Упродовж нього вони писали обґрунтування теми магістерської роботи. Обрати тему здобувачі вищої освіти могли самостійно, що дозволило вибрати напрямки, які найбільше цікавлять. Зокрема, магістрантки Світлана Бондарук і Алін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий крок на дорозі до успішного майбутнього 22 грудня 2020