Н У Х Т

У практичній реалізації вимог нових національних нормативно-правових актів і нових версій міжнародних стандартів допомагають виробничникам наші фахівці

08 липня 2019

У практичній реалізації вимог нових національних нормативно-правових актів і нових версій міжнародних стандартів допомагають виробничникам наші фахівці

Науково-педагогічний колектив кафедри харчових технологій та інженерії Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ провів шість виїзних навчально-консультаційних семінарів для керівників і фахівців провідних харчових підприємств м. Одеса: ПрАТ «ВО Одеський консервний завод», ПрАТ «Одесавинпром», ТОВ «Одеський хліб» і ПрАТ «Одеський коньячний завод».

На семінарах розглядали питання практичної реалізації вимог нових національних нормативно-правових актів і нових версій міжнародних стандартів.

Зокрема, обговорювали, які зміни підприємства повинні внести до маркування своєї продукції згідно з вимогами «Закону про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», а також до законів «Про основні принципи та вимоги до безпечності та деяких показників якості харчових продуктів» і «Про обіг алкогольних напоїв» у частині маркування.

На всіх одеських підприємствах функціонують і, на більшості підприємств, сертифіковані системи менеджменту безпечності та якості харчових продуктів (СМЯ і БХП). З 2015 по 2018 рік розроблені та прийняті нові версії міжнародних стандартів ISO 9001:2015 та ISO 22000:2018, які містять багато нововведень щодо методології розроблення і функціонування СМЯ і БХП, розширення сфери дії тощо. На семінарах розглядали практичні аспекти актуалізації діючих СМЯ і БХП до вимог нових версій міжнародних стандартів.

Третій напрям занять – вибір форми узаконення діяльності виробничих випробувальних лабораторій, зокрема, розглядали вимоги нової версії міжнародного стандарту ISO 17025:2017 та доступність акредитації згідно з його вимогами, а також доцільність підтвердження технічної компетентності за ДСТУ ISO 10012:2005 чи оцінювання вимірювальних можливостей за СОУ 74.9- 02568182- 004:2016.

Загальна кількість слухачів на цих семінарах склала 153 особи.

 

Опублікований: 08-07-2019
Читайте також:
Розробленню олійно-жирових продуктів і сучасним інструментальним методам їх дослідження навчали працівників підприємств наші фахівці

Одеський інститут післядипломної освіти НУХТ за узгодженням з Асоціацією «Укроліяпром» провів короткотермінове підвищення кваліфікації тривалістю 48 навчальних годин для спеціалістів лабораторій і технологічних служб олійно-жирових підприємств за темою «Нормативно-правове регулювання діяльності харчових підприємств. Наукове обґрунтування розробленн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розробленню олійно-жирових продуктів і сучасним інструментальним методам їх дослідження навчали працівників підприємств наші фахівці 25 липня 2018

Аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів успішно захистила дисертаційну роботу

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбувся захист дисертаційної роботи аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмили Черниш. Дисертаційна робота «Використання високобілкової рослинної сировини у технології хлібобулочних виробів спеціального дієтичного споживання» виконана під керівництвом доцента к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів успішно захистила дисертаційну роботу 15 лютого 2018

У зростанні динаміки розвитку харчової промисловості переконалися четвертокурсники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Минулого тижня студенти 4 курсу разом із викладачами кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Зоряною Романовою, Оленою Циганковою та Романом Мукоїдом у рамках проведення практичних занять відвідали Міжнародну виставку продуктів харчування та напоїв WORLDFOOD UKRAINE 2018. WORLDFOOD UKRAINE – це майданчик для ділових зустрічей і пере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У зростанні динаміки розвитку харчової промисловості переконалися четвертокурсники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 29 жовтня 2018

Kyiv city race 2024: рідне місто надихає на перемогу

Здобувач другого курсу факультету біотехнології та екологічного контрою Максим Клименко (група БТ-2-1) посів І місце в особистому заліку за сумою балів двох днів по групі Ч20 у відкритому Чемпіонаті зі спортивного орієнтування «Kyiv city race 2024», що відбувся в Києві 25-26 травня 2024 року, і зібрав понад 400 спортсменів із 18 областей України та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Kyiv city race 2024: рідне місто надихає на перемогу 31 травня 2024