Н У Х Т

У практичній реалізації вимог нових національних нормативно-правових актів і нових версій міжнародних стандартів допомагають виробничникам наші фахівці

08 липня 2019

У практичній реалізації вимог нових національних нормативно-правових актів і нових версій міжнародних стандартів допомагають виробничникам наші фахівці

Науково-педагогічний колектив кафедри харчових технологій та інженерії Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ провів шість виїзних навчально-консультаційних семінарів для керівників і фахівців провідних харчових підприємств м. Одеса: ПрАТ «ВО Одеський консервний завод», ПрАТ «Одесавинпром», ТОВ «Одеський хліб» і ПрАТ «Одеський коньячний завод».

На семінарах розглядали питання практичної реалізації вимог нових національних нормативно-правових актів і нових версій міжнародних стандартів.

Зокрема, обговорювали, які зміни підприємства повинні внести до маркування своєї продукції згідно з вимогами «Закону про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», а також до законів «Про основні принципи та вимоги до безпечності та деяких показників якості харчових продуктів» і «Про обіг алкогольних напоїв» у частині маркування.

На всіх одеських підприємствах функціонують і, на більшості підприємств, сертифіковані системи менеджменту безпечності та якості харчових продуктів (СМЯ і БХП). З 2015 по 2018 рік розроблені та прийняті нові версії міжнародних стандартів ISO 9001:2015 та ISO 22000:2018, які містять багато нововведень щодо методології розроблення і функціонування СМЯ і БХП, розширення сфери дії тощо. На семінарах розглядали практичні аспекти актуалізації діючих СМЯ і БХП до вимог нових версій міжнародних стандартів.

Третій напрям занять – вибір форми узаконення діяльності виробничих випробувальних лабораторій, зокрема, розглядали вимоги нової версії міжнародного стандарту ISO 17025:2017 та доступність акредитації згідно з його вимогами, а також доцільність підтвердження технічної компетентності за ДСТУ ISO 10012:2005 чи оцінювання вимірювальних можливостей за СОУ 74.9- 02568182- 004:2016.

Загальна кількість слухачів на цих семінарах склала 153 особи.

 

Опублікований: 08-07-2019
Читайте також:
Тиждень заходів фахових комісій технологів

12 листопада 2018 року в Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ розпочався тиждень фахових комісій зі спеціальностей «Зберігання, консервування та переробка молока», «Зберігання, консервування та переробка м’яса». Початком стало проведення одразу кількох заходів, серед яких фотовиставка «Студент очима викладача» та «Виставка студентських роб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень заходів фахових комісій технологів 16 листопада 2018

Гендерні питання в роботах української мисткині вивчали першокурсники спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю»

Американський дім приєднався до міжнародної мистецької ініціативи UN Women Ukraine’s HeForShe Arts Week 2019. У рамках ініціативи тут працює виставка української мисткині Марії Прошковської «LATE». Арт-проект «LATE» досліджує гендерні питання і акцентує увагу на певних аспектах і проблемах, які зокрема стосуються життя жінок у сучасному суспільств...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гендерні питання в роботах української мисткині вивчали першокурсники спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю» 11 квітня 2019

Останні урочистості для випускників Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ

2 липня 2018 року в актовій залі Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ відбулося урочисте вручення дипломів молодшого спеціаліста випускникам груп МА-3, БО-3, ХМК-4, ХМК-4с, ПК-4 та ЕР-4. З вітальним словом виступили директор коледжу Михайло Григорців, заступник директора з навчально-виховної роботи та гуманітарно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Останні урочистості для випускників Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ 04 липня 2018

Навички наукової комунікації – в теорії та на практиці

Нову дисципліну «Іноземна мова: практичні навички наукової комунікації» введено до навчальних планів магістрів НУХТ лише цього року. Її викладачі (Наталія Науменко, Яна Окопна, Олена Сподинюк, Богдана Кукса, а надалі цей список тільки збільшуватиметься…) мають на меті допомогти магістрантам – майбутнім виробничникам, науковцям, експериментаторам і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навички наукової комунікації – в теорії та на практиці 06 листопада 2018