Фахівці Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ провели для провідних спеціалістів ПрАТ «Херсонський хлібокомбінат» виїзний навчально-консультаційний семінар «Практичні аспекти функціонування та актуалізації систем менеджменту безпечності харчових продуктів (СМБХП) згідно з вимогами міжнародного стандарту ISO 22000:2018».
У роботі семінару взяли участь 32 працівника, включаючи генерального директора, директорів трьох заводів комбінату, провідних фахівців технологічних служб і випробувальних лабораторій, у т.ч. члени групи безпечності.
До тематики занять включили огляд міжнародних стандартів у сфері безпечності харчових продуктів, які стосуються розроблення програм-передумов, операційних програм управління процесами, НАССР-плану, проведення внутрішніх аудитів систем для їх удосконалення, міжнародної сертифікації СМБХП.
Детально розглянули вимоги нової версії міжнародного стандарту ISO 22000:2018 з метою розроблення практичних заходів актуалізації СМБХП комбінату у частині її інтеграції у бізнес-процеси, визначення контексту підприємства, розширення можливостей ризик-менеджменту, удосконалення решти документованої інформації.
Усі учасники семінару брали активну участь у навчальному процесі. Особливо багато питань щодо актуалізації документації задавали генеральний директор і директори заводів.
Слухачі успішно склали залік і отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації з питань розроблення та удосконалення СМБХП.
Керівництво комбінату надіслало до Інституту лист-подяку щодо високої якості проведених занять.