Н У Х Т

Nanomaterials for Energy Storage

26 березня 2024

Nanomaterials for Energy Storage

Нещодавно професор Університету Дрекселя (США) Юрій Гогоці прочитав цикл онлайн-лекцій, що стосувалися наноматеріалів і нанотехнологій. Лекції могли відвідувати усі бажаючі, чим і скористались наші магістранти освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія», а також здобувачі наукового ступеня «доктор філософії» разом із лекторкою вибіркових дисциплін «Нанобіотехнології» та «Мікробні технології наночасток благородних металів» Оксаною Скроцькою.

Наші здобувачі уже не вперше приєднуються до лекцій відомого українського вченого, який працює у США. Інформативними та цікавими були зустрічі, що стосувалися синтезу та застосування графенів, максенів (Mxenes) та інших наноматеріалів і наночастинок.

Заключна лекція «Nanomaterials for Energy Storage» була присвячена використанню наноматеріалів у енергетиці. Так, ведуться розробки щодо їх використання у літій-іонних та натрій-іонних акумуляторах, твердотільних батареях, суперконденсаторах, паливних і сонячних елементах. Година зі спікером промайнула непомітно, адже підхід лектора і підготовлений матеріал дійсно вражають, особливо тих здобувачів, які зацікавлені в сфері нанотехнологій і прагнуть поглибити свої знання, а також дізнатися про можливості застосування різноманітних наноматеріалів у майбутніх технологіях, зокрема в енергетичній сфері.

Наші учасники висловлюють подяку професору Юрію Гогоці та організатору лекції – Сумському державному університету за можливість приєднатися та отримати цікавий і корисний матеріал від професіонала у нанотехнологіях.

Опублікований: 26-03-2024
Читайте також:
Ректорат прийняв рішення про преміювання співробітниць університету з нагоди свята

Наближається 8 Березня, і жінки приймають вітання та подарунки від представників сильної статі. У нашому університеті ставлення до жінок особливе, тож ректорат прийняв рішення за зразкове виконання трудових обов’язків, високі досягнення у науково-педагогічній та науковій діяльності преміювати прекрасну частину нашого колективу з нагоди свята. Від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ректорат прийняв рішення про преміювання співробітниць університету з нагоди свята 07 березня 2019

Майбутні експерти харчової продукції побували на провідному підприємстві

Студенти групи ТІ-2-7 спеціальності «Технологічна експертиза та безпечність харчової продукції» разом із своїм куратором, асистентом кафедри експертизи харчових продуктів Анастасією Чорною відвідали Київський пивоварний завод «Carlsberg Ukraine». Потужність виробництва пивоварного заводу складає 473 млн л/р. На заводі встановлене новітнє обладнанн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні експерти харчової продукції побували на провідному підприємстві 31 травня 2019

Дегустація страв і кулінарних виробів, розроблених магістрами, відбулася на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

22 та 23 квітня на лабораторному занятті з дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» магістри кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції груп ТР 1-1М та АЮ 1-1М провели ділову гру «Робота Дегустаційної комісії». Протягом ділової гри студенти презентували дегустаційній комісії свої новаторські розробки у галузі ресторанних та аюрве...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дегустація страв і кулінарних виробів, розроблених магістрами, відбулася на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 24 квітня 2019

Здобувачам НУХТ призначені Президентські стипендії

Відповідно до Указу Президента України наказом Міністерства освіти і науки України №959 призначені академічні стипендії Президента України студентам закладів вищої освіти на І семестр 2023/2024 навчального року. Серед відзначених і студенти-відмінники нашого університету: Софія Бойко, Юлія Кучеренко (обидві – Навчально-науковий інженерно-технічний...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачам НУХТ призначені Президентські стипендії 20 вересня 2023