Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у щорічній VІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Органічне агровиробництво: освіта і наука», яка відбулася 25 жовтня 2022 року за ініціативи Федерації органічного руху України та Науково-методичного центру «Агроосвіта», за підтримки проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» та ТОВ «Дедденс Агро», ПП «БТЕУ-Центр», ТМ «Пан Еко».
Метою проведення конференції є ознайомлення з результатами досліджень, практичним досвідом впровадження технологій, ролі системи освіти у підготовці фахівців з органічного виробництва, обмін думками щодо вирішення актуальних питань розвитку органічного виробництва в умовах війни, перш за все, серед представників вітчизняних освітніх і наукових закладів та міжнародного співтовариства.
Учасників заходу привітали перший заступник міністра сільського господарства та продовольства України Тарас Висоцький, перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, член-кореспондент Національної академії аграрних наук України Лілія Янсце, представник Посольства Федеративної Республіки Німеччини та керівник проєкту Штефан Дреесманн.
З доповіддю про важливість освіти для подальшого розвитку органічного руху виступили Штефан Дресманн, керівник Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства, директор компанії «Breedeblik»(Нідерланди) Міріам ван Брі, професор, завідувач кафедри органічного землеробства та рослинництва Університету Касселя/Вітценхаузена Міріам Атманн.
Про стан законодавчого регулювання в сфері органічного виробництва в Україні доповіла Людмила Хомічак, заступниця директора департаменту продовольства – начальниця відділу підакцизної продукції Міністерства аграрної політики та продовольства України.
Про особливості роботи органічного сектору України в умовах війни розповів голова правління Федерації органічного руху України Євген Милованов.
Організатори заходу сподіваються, що конференція сприятиме динамічному та ефективному розвитку органічного руху в Україні, запровадженню та удосконаленню інноваційних органічних технологій в аграрній і переробній галузях.
Отримана інформація є актуальною, і стане в пригоді під час підготовки лекційних курсів, проведення лабораторних, практичних занять і керування кваліфікаційною роботою здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів».