Н У Х Т

У науково-практичній конференції «Органічне агровиробництво: освіта і наука» взяли участь наші викладачі

28 жовтня 2022

У науково-практичній конференції «Органічне агровиробництво: освіта і наука» взяли участь наші викладачі

Викладачі  кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у щорічній VІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Органічне агровиробництво: освіта і наука», яка відбулася 25 жовтня 2022 року за ініціативи Федерації органічного руху України та Науково-методичного центру «Агроосвіта», за підтримки проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» та ТОВ «Дедденс Агро», ПП «БТЕУ-Центр», ТМ «Пан Еко».

Метою проведення конференції є ознайомлення з результатами досліджень, практичним досвідом впровадження технологій, ролі системи освіти у підготовці фахівців з органічного виробництва, обмін думками щодо вирішення актуальних питань розвитку органічного виробництва в умовах війни, перш за все, серед представників вітчизняних освітніх і наукових закладів та міжнародного співтовариства.

Учасників заходу привітали перший заступник міністра сільського господарства та продовольства України Тарас Висоцький, перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, член-кореспондент Національної академії аграрних наук України Лілія Янсце, представник Посольства Федеративної Республіки Німеччини та керівник проєкту Штефан Дреесманн.

З доповіддю про важливість освіти для подальшого розвитку органічного руху виступили Штефан Дресманн, керівник Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства, директор компанії «Breedeblik»(Нідерланди) Міріам ван Брі, професор, завідувач кафедри органічного землеробства та рослинництва Університету Касселя/Вітценхаузена Міріам Атманн.

Про стан законодавчого регулювання в сфері органічного виробництва в Україні доповіла  Людмила Хомічак, заступниця директора департаменту продовольства – начальниця відділу підакцизної продукції Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Про особливості роботи органічного сектору України в умовах війни розповів голова правління Федерації органічного руху України Євген Милованов.

Організатори заходу сподіваються, що конференція сприятиме динамічному та ефективному розвитку органічного руху в Україні, запровадженню та удосконаленню інноваційних органічних технологій в аграрній і переробній галузях.

Отримана інформація є актуальною, і стане в пригоді під час підготовки лекційних курсів, проведення лабораторних, практичних занять і керування кваліфікаційною роботою здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів».

Опублікований: 28-10-2022
Читайте також:
Новий цікавий і корисний комунікативний досвід викладачів кафедри біотехнології і мікробіології

Жодна пандемія та обмеження вже не створять перешкод інформуванню абітурієнтів щодо вибору майбутньої спеціальності й закладу вищої освіти, адже маємо на озброєнні сучасні засоби комунікацій. Тож, переповнені бажанням проінформувати якомога більшу кількість майбутніх вступників про онлайн-День відкритих дверей факультету біотехнології та екологічно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий цікавий і корисний комунікативний досвід викладачів кафедри біотехнології і мікробіології 27 січня 2021

Зв’язок теорії та практики – пріоритет у фаховій підготовці студентів-технологів Полтавського фахового коледжу НУХТ

Від початку другого семестру поточного навчального року у Відокремленому структурному підрозділі «Полтавський фаховий коледж НУХТ» студенти-технологи, які навчаються за освітньо-професійними програмами «Зберігання, консервування та переробка молока» і «Зберігання, консервування та переробка м’яса», виконують блок лабораторних робіт з фахових дисцип...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зв’язок теорії та практики – пріоритет у фаховій підготовці студентів-технологів Полтавського фахового коледжу НУХТ 11 лютого 2021

Відбувся успішний захист міжкафедральної комплексної магістерської роботи

Відбувся успішний захист міжкафедральної комплексної магістерської роботи «Організація виробництва соусів з використанням інноваційних інгредієнтів у сучасних умовах розвитку підприємств галузі». У виконанні роботи взяли участь магістранти кафедр: технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів Лариса Левіцька, технології ресторанної і аюрведи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся успішний захист міжкафедральної комплексної магістерської роботи 23 лютого 2018

Захисти кваліфікаційних бакалаврських робіт: перспективи застосування науково-технічних розробок

На кафедрі біотехнології і мікробіології триває цьогорічний захист кваліфікаційних робіт здобувачів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітнього ступеня «Бакалавр». Днями відбулася чергова серія засідань екзаменаційної комісії, на яких були представлені до захисту ще 11 кваліфікаційних робіт. Перед початком захистів голова Екзамен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти кваліфікаційних бакалаврських робіт: перспективи застосування науково-технічних розробок 14 червня 2022