Н У Х Т

Тонкощі GMP на гостьовій лекції для хімтехнологів та інженерів

27 квітня 2023

Тонкощі GMP на гостьовій лекції для хімтехнологів та інженерів

Днями на кафедру технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів на запрошення гарантки бакалаврської освітньої програми «Хімічні технології», доцентки Олени Подобій завітала випускниця спеціальності 161 «Хімічні технології», а нині експертка з реєстрації корпорації «АРТЕРІУМ» Анастасія Бондаренко.

Під час гостьової лекції Анастасія ознайомила здобувачів вищої освіти з основними вимогами Належної виробничої практики GMP (Good Manufacturing Practice). До заходу долучилися здобувачі освітніх ступенів «бакалавр» освітньої програми «Хімічна технологія» і «магістр» освітньої програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія», а також здобувачі освітнього ступеня «магістр» освітньої програми «Інжиніринг фармацевтичних та біотехнологічних виробництв» спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» (випускова кафедра – машині апаратів харчових і фармацевтичних виробництв).

І здобувачі, і викладачі обох випускових кафедр отримали можливість ознайомитися зі стандартами належних практик (GXP), які охоплюють всі етапи життєвого циклу лікарського засобу. Дотримання вимог GXP на кожному з етапів гарантує, що споживач у кінці отримує якісний та ефективний препарат.

Вимоги GXP об’єднують вимоги всіх належних практик у фармацевтичній промисловості, починаючи з лабораторної і завершуючи фармацевтичною освітою. До речі, ці практики нині впроваджують і в інших виробництвах, зокрема у виробництві дієтичних добавок, косметичних продуктів тощо. 

Експертка зауважила, що створення, виробництво, реалізація відомих і нових продуктів – складна, тривала процедура, яка охоплює організацію процесу згідно з належними практиками, вимогами, правилами та настановами на кожному етапі. Доступно й послідовно про основні сегменти належних практик і настанов фахівчиня розповіла здобувачам освіти. Розглянула основні вимоги GMP, взаємозв'язок Належних  фармацевтичних практик у забезпеченні якості лікарського засобу. Лекторка наголосила на тому, що всі сегменти належної практики важливі, адже всі вони є елементами забезпечення якості отриманої продукції.  

Здобувачам освіти було цікаво послухати про практику GMP та усі етапи циклу виробництва лікарських засобів, вони високо оцінили лекцію й висловили подяку її організаторам – лекторці дисципліни «Хімічна технології харчових добавок» Олені Подобій та експертці корпорації «Артеріум» Анастасії Бондаренко за надзвичайно своєчасну і актуальну тематику заняття.

Опублікований: 27-04-2023
Читайте також:
Вітаємо найкращих здобувачок освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій із заслуженими нагородами

За результатами навчання, наукової і громадської діяльності здобувачкам вищої освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ на 2-й семестр 2020-2021 н.р. призначені стипендії Президента України і Кабінету міністрів України. Стипендію Президента України отримуватиме Юлія Коробка, що навчається за освітнім ступенем «магістр», за осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо найкращих здобувачок освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій із заслуженими нагородами 05 січня 2021

Триває підготовка до звітно-виборчої конференції профкому

6 листопада відбулася звітно-виборча конференція профспілкового бюро адміністративного складу університету. Профком співробітників НУХТ на конференції представляла Лариса Карташова. Під час конференції було заслухано та затверджено звіт про роботу голови профбюро адмінскладу, а також проведено вибори голови, його заступника та представника до скла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває підготовка до звітно-виборчої конференції профкому 07 листопада 2024

Учасники онлайн-інтенсиву з аудиту системи HACCP отримали сертифікати

26 грудня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулося вручення сертифікатів про закінчення онлайн-курсу «Внутрішній аудитор системи ХАССП/HACCP», навчання на якому пройшли викладачі кафедр готельно-ресторанної справи і технології ресторанної і аюрведичної продукції. Протягом двотижневого інтенсиву...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасники онлайн-інтенсиву з аудиту системи HACCP отримали сертифікати 28 грудня 2022

Першокурсники-маркетологи відвідали Музей історії та розвитку НУХТ

Нещодавно здобувачі першого курсу спеціальності «Маркетинг» разом із кураторкою, старшою викладачкою кафедри маркетингу Іриною Ніколаєнко відвідали Музей історії та розвитку нашого університету. Музей був відкритий 8 листопада 2014 року. Його експозиція створена спільними зусиллями викладачів і співробітників університету й містить унікальні експо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники-маркетологи відвідали Музей історії та розвитку НУХТ 23 вересня 2025