Н У Х Т

У мікробіологічній лабораторії будь-якого молокозаводу наші здобувачі почуватимуть себе, як вдома!

09 грудня 2020

У мікробіологічній лабораторії будь-якого молокозаводу наші здобувачі почуватимуть себе, як вдома!

Студенти-біотехнологи не єдині здобувачі вищої освіти, які отримують навички майбутнього фаху завдяки професійній діяльності викладачів кафедри біотехнології і мікробіології. Кожний студент Навчально-наукового інституту харчових технологій вивчає двосеместровий курс дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій», у рамках якого розглядають теоретичні основи технічної мікробіології, а також вплив мікрофлори сировини та зовнішнього середовища на мікробіоту харчових продуктів, а отже на їх безпечність для споживачів. Крім того, здобувачі вивчають можливості цілеспрямованого використання мікроорганізмів і продуктів їх життєдіяльності у харчовій промисловості, а також опановують навички експертного оцінювання основної сировини та готової продукції за мікробіологічними показниками.

У поточному році зі студентами спеціальності 181 «Харчові технології» професійного спрямування «Технології зберігання, консервування і переробки молока» традиційно випало працювати лектору дисципліни, корифею кафедри, викладачу з тридцятирічним стажем, багаторічному експерту в галузі молочного виробництва, доценту Олександру Воронцову.

Саме лабораторний курс, який передбачає опанування навичок техніки мікробіологічного аналізу сировини та готової продукції, в умовах дистанційного навчання надзвичайно важко організувати ефективно. Але викладачки кафедри, доцентка Ольга Слободян та асистентка Тетяна Сулейко потурбувалися про організацію відеоконференцій, на яких в онлайн-режимі виконували всі необхідні лабораторні маніпуляції, зокрема посіви проб сировини та продуктів молочного виробництва, завдяки чому студенти відчували ефект повної присутності в лабораторії кафедри.

За дев’ять занять, які вже відбулися в цьому семестрі, встигли посіяти та проаналізувати питні види молока, сир твердий, м’який, плавлений, кисломолочний, інші кисломолочні продукти (сметану, ряжанку, кефір, йогурт), вершкове масло та морозиво. Причому продукція, обрана для аналізу, була виробництва найбільш популярних вітчизняних торгових марок, а також домашнього виготовлення. Відтепер здобувачі мають більш повне уявлення щодо якості молочної продукції, представленої на ринку України, згідно з визначеними мікробіологічними показниками, й можуть сміливо вихвалятися знаннями та навичками роботи в мікробіологічній лабораторії.

Попереду – другий модуль і підсумковий тест, тобто оцінювання теоретичних знань здобувачів, і зрештою позитивна оцінка буде красуватися в заліковках, але вже зараз значущість практичних умінь переоцінити неможливо: в мікробіологічній лабораторії будь-якого молокозаводу студенти почуватимуть себе, як вдома.

Опублікований: 09-12-2020
Читайте також:
Волинський фаховий коледж НУХТ розвиває співпрацю з турецькими партнерами

За сприяння посольства України в Туреччині в місті Афьонкарахірас відбувся українсько-турецький економічний бізнес-форум, у якому взяли участь представники бізнесу двох країн, що висловили зацікавлення у посиленні співпраці за різними напрямками. До заходу, в режимі онлайн, долучився Волинський фаховий коледж НУХТ – дирекція коледжу, викладачі відд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Волинський фаховий коледж НУХТ розвиває співпрацю з турецькими партнерами 16 грудня 2021

Наукова робота здобувачів кафедри туристичного та готельного бізнесу

Здобувачі спеціальності «Туризм» кафедри туристичного та готельного бізнесу отримали Сертифікати участі у традиційній щорічній конференції «Сталий розвиток: погляд молоді» від партнерів нашого університету – Українсько-американського університету Конкордія (Ukrainian-American Concordia University). IV Конференція, організована спільно з Wyższa Szk...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова робота здобувачів кафедри туристичного та готельного бізнесу 20 грудня 2022

Здобувачі кафедри маркетингу – серед переможців міжнародного фестивалю «Золота осінь Славутича»

Здобувачі кафедри маркетингу долучилися до участі в 32-му Міжнародному фестивалі молодіжної демократії та масмедіа «Золота осінь Славутича – 2025». Він традиційно проходить на початку осені й об’єднує креативну, творчу та активну молодь. Учасники мали представити на заочний етап конкурсу свої відеороботи на тему #час_єднання, що розкривали б «тему...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі кафедри маркетингу – серед переможців міжнародного фестивалю «Золота осінь Славутича» 08 вересня 2025

З перспективами навчання у НУХТ ознайомила ліцеїстів Житомирщини доцентка кафедри технології молока і молочних продуктів

Одним із основних аспектів виховної роботи кафедри технології молока і молочних продуктів є професійна орієнтація, що передбачає заходи, спрямовані на допомогу молоді у виборі майбутньої професії. Головною метою цієї роботи є популяризація нашого університету харчових технологій та вищої освіти загалом. Важливою частиною профорієнтаційних заходів є...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З перспективами навчання у НУХТ ознайомила ліцеїстів Житомирщини доцентка кафедри технології молока і молочних продуктів 13 травня 2024