Н У Х Т

Тренінг для магістрантів: погляд зсередини на фармаконагляд

23 квітня 2021

Тренінг для магістрантів: погляд зсередини на фармаконагляд

У рамках вивчення дисципліни «Сучасні фармацевтичні технології» за ініціативи доцента кафедри біотехнології і мікробіології Юрія Карлаша та за підтримки корпорації «Артеріум» започаткована серія тренінгів для магістрантів І-го року навчання.

Перший тренінг був присвячений розгляду основних завдань і нюансів функціонування системи фармаконагляду.

Фармаконагляд – це наука і практична діяльність, пов’язана з виявленням, аналізом, розумінням і запобіганням побічних реакцій або будь-яких інших проблем, пов’язаних із застосуванням лікарських засобів. Тому кожний споживач може безпосередньо вплинути на хід життєвого циклу лікарських засобів, повідомивши про ту чи іншу побічну дію в ході лікування.

Важливу увагу фармаконагляду приділяє відома українська фармацевтична корпорація «Артеріум». Тож, про особливості та специфічні аспекти цього процесу у корпорації нашим здобувачам детально розповіла менеджерка з фармаконагляду Римма Батталова.

Система фармаконагляду в Корпорації «Артеріум» спрямована на моніторинг безпеки лікарських засобів та їх ефективності протягом всього життєвого циклу продукту. Виявлені побічні реакції або відсутність ефективності свідчать про необхідність подальшого вивчення таких медичних препаратів. Сучасні технології надають змогу спостерігати за усіма випадками побічних реакцій, не лише в Україні, а й в цілому світі. Така можливість дає змогу підприємству швидко реагувати на усі повідомлення і оперативно вирішувати ці питання для мінімізації ризиків та шкоди для споживачів.

Магістранти отримали інформацію цікаву для них не лише як для майбутніх працівників фармацевтичних підприємств, а й як для споживачів фармацевтичної продукції. Фахівчиня дуже доступно та цікаво розповіла, що цілком безпечних ліків не існує, і в першу чергу потрібно зважати не на кількість побічних реакцій, опублікованих в інструкції, а на співвідношення користь/ризик. У кінці виступу кожний студент мав змогу отримати відповіді на усі свої питання стосовно фармаконагляду. Їм було надзвичайно корисно отримати ряд цікавих реальних кейсів, пов’язаних із фармаконаглядом і шляхами вирішення практичних задач, які виникали раніше і можуть виникнути також і в майбутньому.

Магістранти дуже вдячні за те, що такі високі спеціалісти своєї справи залюбки діляться цінним багажем знань і досвіду.

Опублікований: 23-04-2021
Читайте також:
Провідне українське біофармацевтичне підприємстві «Біофарма» гостинно зустріло практикантів-біотехнологів

Студентам-біотехнологам 4 курсу Олені Коваленко та Марії Лось випала нагода проходити практику на провідному українському біофармацевтичному підприємстві «Біофарма», що знаходиться у м. Біла Церква. Під керівництвом начальника виробництва Оксани Кучеренко (випускниці кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету) у перший же день практ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Провідне українське біофармацевтичне підприємстві «Біофарма» гостинно зустріло практикантів-біотехнологів 10 лютого 2017

Два перших місця – результат команди «НУХТ-ННІТІ» у Всеукраїнських змаганнях хакатонів «Ігри заводів» 4.0!

Ще одна команда здобувачів освіти нашого університету у числі переможців Всеукраїнських змагань хакатонів для студентів і випускників закладів вищої освіти України в межах освітньо-кар’єрного проєкту «Ігри заводів» 4.0! Цього року організатор ігор, HR-агенція «UGEN» запросила до участі та підготовки технічних кейсів провідні підприємства України: ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Два перших місця – результат команди «НУХТ-ННІТІ» у Всеукраїнських змаганнях хакатонів «Ігри заводів» 4.0! 03 травня 2023

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» 2020-2021 н.р.

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1457 від 24.11.2020 р. наш університет призначений базовим закладом вищої освіти з проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» у 2020/2021 навчальному році. Для участі у ІІ турі Конкурсу надійшли 59 робіт із 26 закладів вищої ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» 2020-2021 н.р. 30 березня 2021

Різні методи дезінфекції у харчовому виробництві опанували студенти кафедри біотехнології і мікробіології

На кафедрі біотехнології і мікробіології викладачі Тетяна Сулейко та Віктор Удимович провели показове лабораторне заняття «Дезінфекція у виробництві харчових продуктів» для студентів групи ОП-3-7. Перед заняттям студенти мали змогу засвоїти матеріал на лекційному курсі з використанням мультемедійного забезпечення від доцента, кандидата технічних н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Різні методи дезінфекції у харчовому виробництві опанували студенти кафедри біотехнології і мікробіології 17 грудня 2018