Н У Х Т

Профорієнтаційна команда НУХТ активно комунікує з майбутніми вступниками

28 жовтня 2025

Профорієнтаційна команда НУХТ активно комунікує з майбутніми вступниками

У рамках укладених договорів про співпрацю між університетом і закладами загальної середньої освіти столиці продовжується серія спільних профорієнтаційних заходів, спрямованих на підтримку професійного самовизначення молоді та ознайомлення майбутніх вступників із можливостями сучасної освіти в НУХТ.

15 жовтня профорієнтаційна команда університету гостинно вітала учнів Ліцею №33 міста Києва. У заході взяли участь заступник відповідального секретаря Приймальної комісії Артем Ущаповський, відповідальна за профорієнтаційну роботу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка, доцентка Віра Зуйко, відповідальна за профорієнтаційну роботу Навчально-наукового інституту харчових технологій, професорка Оксана Шульга, відповідальний за профорієнтацію кафедри готельно-ресторанної справи Андрій Собін, заступниця декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка Олена Тищенко та активні представники студентського самоврядування.

Олена Тищенко прочитала для учнів змістовну лекцію «Здорова тарілка харчування українського школяра», де розповіла про важливість раціонального харчування та здорових звичок у повсякденному житті. Учні активно долучалися до інтерактиву, ставили запитання й брали участь у вікторині, під час якої формували власну «здорову тарілку». Після лекції на гостей чекала екскурсія факультетом ГРТБ, під час якої ліцеїсти побачили навчальні лабораторії та взяли участь у демонстраційних заняттях із дисциплін «Барна справа та організація роботи сомельє» та «Технологія продукції ресторанного господарства». Студенти 2-3 курсів продемонстрували свої навички приготування соусів і кави різними методами, а юні відвідувачі із захопленням занурилися в атмосферу творчості, професіоналізму та командної роботи.

Професорка Оксана Шульга провела майстер-клас «Визначення натуральності барвників у харчових продуктах», під час якого ліцеїсти досліджували зразки карамелі та визначали наявність природних барвників. Захід допоміг учням побачити, як теоретичні знання застосовуються на практиці, та ближче познайомитися з освітньою програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

А вже наступного дня, 16 жовтня, відбулися нові профорієнтаційні івенти.

На запрошення відповідальної секретарки Приймальної комісії НУХТ, доцентки Юлії Запорожець, активно долучилися до профорієнтаційної співпраці й студенти Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ, які відвідали кафедру процесів і апаратів харчових виробництв і кафедру експертизи харчових продуктів у межах святкування Дня працівника харчової промисловості. Гості ознайомилися з можливостями навчання в НУХТ та взяли участь у дослідженнях на спектрофотометрі, самостійно визначаючи натуральність барвників у солодощах під керівництвом професорки кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Шульги.

Доцентка Віра Зуйко провела майстер-клас із мистецтва сервірування для учнів Ліцею №92 імені Івана Франка, під час якого ліцеїсти ознайомилися з принципами гостинності, естетики та ергономіки обслуговування. Разом зі студентами факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка вони взяли участь у практичному воркшопі, шукаючи помилки у представленому сервіруванні.

До серії спільних заходів долучився також колектив факультету автоматизації і комп’ютерних систем. Доцент кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Андрій Мошенський провів для учнів Ліцею №33 майстер-клас «Сенсори в Інтернеті Речей». Під час заняття учні дізналися про створення «розумних» пристроїв, роботу сенсорних мереж LoRa та LoRaWAN, використання супутникових систем зв’язку й навіть ознайомилися з практичними прикладами складання власних IoT-пристроїв.

Профорієнтаційна команда НУХТ щиро вдячна адміністраціям Ліцею №33, Ліцею №92 імені Івана Франка та Київського фахового коледжу ресторанного господарства за плідну співпрацю й підтримку освітніх ініціатив. Такі зустрічі дають молоді можливість глибше пізнати світ харчових технологій, гостинності, сервісу, цифрових інновацій і зробити свідомий вибір майбутньої професії.

Опублікований: 28-10-2025
Читайте також:
Створення мотиваційного навчального середовища опановували викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

23 листопада викладачікафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Людмила Шапран і Ольга Никитенко відвідали науково-методичний семінар для вчителів англійської мови в рамках заходу Oxford Days in Kyiv. Семінар був організований видавництвом Oxford University Press у м. Києві та присвячений темам створення мотиваційного навчального с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Створення мотиваційного навчального середовища опановували викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 26 листопада 2018

Ґрунтовно про вітаміни на відритій лекції доцента кафедри харчової хімії

7 листопада на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція з дисципліни «Харчова хімія» доцента, кандидата хімічних наук Олександра Макаренка для студентів другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія» денної форми навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій. На лекції були присутні викладачі кафедри харчової...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ґрунтовно про вітаміни на відритій лекції доцента кафедри харчової хімії 08 листопада 2018

Дистанційне навчання на кафедрі харчової хімії

Початок нового навчального року – завжди хвилюючий і напружений період для всіх студентів і викладачів. Навіть у звичайному, не карантинному режимі, виникає багато узгоджень, нововведень. А в умовах, коли епідемічна ситуація в світі викликає безліч ускладнень в усіх сферах життя,  в першу чергу, треба реорганізовувати систему освітнього процесу. О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дистанційне навчання на кафедрі харчової хімії 23 вересня 2020

Успішний початок професійної діяльності випускників

Наприкінці червня на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулася особлива подія – захист випускних робіт здобувачів освітнього рівня «магістр» за першою міждисциплінарною програмою відкритою у освітньому просторі України – «Lean-виробництво харчової продукції». Унікальною особливістю цієї освітньо-наукової програми є її багатопрофільність, розв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний початок професійної діяльності випускників 12 липня 2024