Н У Х Т

Традиційні наукові конференції відбулися на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

18 листопада 2022

Традиційні наукові конференції відбулися на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

15-16 листопада в нашому університеті відбулися вже традиційні Міжнародні науково-практичні конференції «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» та «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві», організатором яких є кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з галузевими асоціаціями «Укрхлібпром», «Укркондпром» та виставкою фірмою «АССО Іnternational».

До роботи долучитися науковці з провідних фахових закладів вищої освіти України, науково-дослідних інститутів, а також колеги із Жешувського університету (Польща), Державного університету ім. Акакія Церителі (Грузія), Хенанського інституту науки і технологій (Китай).

У конференціях взяли участь здобувачі вищої освіти четвертого курсу освітнього ступеня «Бакалавр» і здобувачі освітнього ступеня «Магістр», які навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів».

Роботу конференцій відкривали проректор з наукової роботи Сергій Токачук і завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса.

Дуже цікавими та ґрунтовними були доповіді керівників об’єднань українських підприємств.

Генеральний директор, голова ради Об’єднання «Укрхлібпром» Олександр Васильченко доповів про стан хлібопекарської галузі після вторгнення на територію України агресора.

Президент асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк розповів про виклики, які постали перед кондитерською галуззю, зокрема про забезпечення сировиною та енергетичними ресурсами, умови роботи підприємств із урахуванням кції, імпортом сировини та обладнання в умовах воєнного стану. відключень електропостачання, проаналізував проблеми, пов’язані з експортом проду

Президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко розповів про умови роботи хлібозаводів в умовах війни та забезпечення населення хлібом, про титанічну роботу працівників підприємств у таких складних умовах, навів статистичні дані виробництва хліба в Україні, рівень його споживання та про інновації, які, не зважаючи на воєнний стан, впроваджують на українських підприємствах.

Про можливість інновацій також йшлося у доповіді керівниці технологічного відділу ДП «Зееландія» Наталії Савчук.

У роботі конференцій взяли участь і представники промисловості: начальниця лабораторії ПрАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» Наталія Горлата, начальник відділу маркетингу ПП «Деліція» Олексій Рогов, керівниця відділу збуту ТОВ «Вента Лаб Фуд» Ольга Коломоєць.

Ґрунтовні доповіді щодо інновацій та досліджень у хлібопекарській і кондитерській галузях представили науковці нашого університету професори Віра Дробот, Вікторія Дорохович, Валерій Махинько та заступник директора з навчальної роботи Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій, доцент Сергій Дудко.

Приємно було бачити серед учасників колег із різних університетів, які попри всі перешкоди приєдналися до роботи конференцій та ще й представили доповіді. Зокрема, з доповідями виступила доцентка кафедри технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів Одеського національного технологічного університету Ганна Коркач, старша викладачка кафедри технології хлібопродуктів і кондитерських виробів Державного біотехнологічного університету Наталія Боровікова, асистентка кафедри технології та організації ресторанного господарства Державного торговельно-економічного університету Світлана Краєвська, аспірантка кафедри технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів Одеського національного технологічного університету Алла Чабан.

Наприкінці учасники поділилися своїми враженнями, подякували організаторам конференції за запрошення та висловили надію на зустріч у наступному році, в мирний час на конференціях у рамках Тижня харчових технологій, що традиційно відбувається під час спеціалізованих виставок.

На завершення конференції виступив генеральний директор ТОВ «АССО Іnternational» Ігор Мельник і подякував організаторам за проведення такого заходу, побажав успіхів й висловив впевненість у подальшій співпраці.

Підсумки дводенної насиченої роботи науковців підвів завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса й подякував усім за підтримку у проведенні конференції, за представлені доповіді, а також висловив сподівання на подальшу співпрацю і розширення кола учасників.

Проведені заходи продемонстрували, що жодні перешкоди не завадять зустрічам для обміну досвідом та актуальною інформацією, які будуть використані для розбудови країни і піклування про її населення. 

Опублікований: 18-11-2022
Читайте також:
Гурток «Інтелектуал» кафедри маркетингу працює над власним брендом

Щоб здобути популярність будь-який суб’єкт маркетингу працює над власним брендом. То чому б студентському гуртку кафедри маркетингу не мати свого фірмового блоку? Ще кілька років тому здобувачі разом із викладачами попрацювали із неймінгом, і у гуртка з’явилось ім’я «Інтелектуал». А нещодавно маркетологи-інтелектуали почали роботу над створенням ло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гурток «Інтелектуал» кафедри маркетингу працює над власним брендом 28 листопада 2022

Гостьова лекція від фахівців PwC Україна

Днями відбулася зустріч викладачів кафедри економіки праці та менеджменту й здобувачів вищої освіти першого, другого та третього рівнів вищої освіти (бакалаврів, магістрів, докторів філософії), які навчаються за освітньо-професійними програмами «Менеджмент», «Менеджмент персоналу», «Менеджмент та адміністрування», «Облік і аудит» та освітньо-науков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від фахівців PwC Україна 29 вересня 2023

ІІІ Конкурс на кращий проект ідей з елементами бізнес-планів, бізнес-проектів «У практичній площині: хімія та технологія харчових продуктів та косметичних засобів» успішно відбувся!

В університеті завершився ІІІ Конкурс на кращий проект ідей з елементами бізнес-планів, бізнес-проектів за темою «У практичній площині: хімія та технологія харчових продуктів та косметичних засобів», що проводився в рамках святкування Дня хіміка кафедрою хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Відкрив його презентацією про нага...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ІІІ Конкурс на кращий проект ідей з елементами бізнес-планів, бізнес-проектів «У практичній площині: хімія та технологія харчових продуктів та косметичних засобів» успішно відбувся! 26 травня 2018

Широкий спектр проблем вирішують магістранти кафедри технології оздоровчих продуктів

23 та 24 лютого 2017 року на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбувся захист магістерських робіт студентів, що завершили навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології», спеціалізацією «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». Державну екзаменаційну комісію очолив професор кафедри технології і організац...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широкий спектр проблем вирішують магістранти кафедри технології оздоровчих продуктів 27 лютого 2017