Н У Х Т

Інновації у фармацевтичних покриттях: лекція аспіранта для майбутніх фахівців

20 лютого 2025

Інновації у фармацевтичних покриттях: лекція аспіранта для майбутніх фахівців

Важливість педагогічної практики у підготовці майбутніх докторів філософії важко переоцінити. Вона забезпечує не тільки поглиблене розуміння теоретичних аспектів, але й дає можливість застосувати знання на практиці, ділитися досвідом із молодшими колегами та формувати навички викладання. Цього разу, аспірант кафедри біотехнології і мікробіології Ростислав Гриник прочитав лекцію на тему «Сучасні покриття твердих лікарських засобів» у рамках вивчення дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів» для здобувачів-бакалаврів третього курсу спеціальності 162 «Біотехнології: промислова, фармацевтична, харчова, природоохоронна», поділившись передовими знаннями та практичним досвідом у цій важливій галузі фармацевтичної біотехнології.

Лекція охопила широкий спектр питань, включаючи: роль покриттів у захисті таблеток від зовнішніх факторів, маскуванні смаку та запаху, а також у регулюванні вивільнення активних фармацевтичних інгредієнтів; основні види покриттів: плівкові, оболонкові, гранульовані, та їхні особливості; принципи дії покриттів, що забезпечують контроль вивільнення, цільову доставку та покращення фармакотерапії; складові компоненти покриттів: полімери (натуральні та синтетичні), пігменти, підсолоджувачі та інші функціональні добавки; інноваційні рішення, зокрема готові системи для плівкового покриття без діоксиду титану та покриття з технологією смарт-вивільнення.

Аспірант поділився досвідом роботи з покриттями компанії Colorcon, зокрема з готовою системою Opadry®, що дозволяє значно скоротити час підготовки розчину для покриття. Особливу увагу було приділено препарату «Трідуктан МВ» як прикладу інноваційного покриття, що забезпечує пролонговане вивільнення активної речовини та стабільну концентрацію в плазмі крові.

Також було розглянуто актуальну тенденцію відмови від діоксиду титану у фармацевтичній промисловості та представлено альтернативні рішення, такі як Opadry® TF від Colorcon, що використовує несинтетичні пігменти та оксиди заліза.

Під час лекції було обговорено потенційні дефекти, що можуть виникати в процесі покриття таблеток (утворення бульбашок, відшаровування, злипання, невідповідність кольору) та способи їх усунення, що особливо важливо для майбутніх фахівців у сфері фармацевтичного виробництва.

Проведення таких лекцій не лише збагачує знання студентів, але й сприяє професійному розвитку аспірантів, формуючи їх як висококваліфікованих викладачів і науковців.

Опублікований: 20-02-2025
Читайте також:
Фінішна пряма магістрантів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

5 лютого 2021 року на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбувся попередній захист магістерських робіт здобувачів кафедри, що готуються до офіційного захисту. Комісія працювала у складі завідувача кафедри, професора Василя Пасічного, професорки Ірини Шевченко та доцентів Оксани Топчій, Ігоря Страшинського, Ольги Чернюшок, Олександри Гащ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінішна пряма магістрантів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 08 лютого 2021

Поради щодо працевлаштування англійською на відкритому практичному занятті

4 листопада викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Катерина Рудницька провела відкрите практичне заняття з теми «Careers advice» (поради щодо працевлаштування) з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» для здобувачів освіти групи ГС-2-5 факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Практичне заняття ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поради щодо працевлаштування англійською на відкритому практичному занятті 05 листопада 2021

Студенти Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ побували на одному з підприємств холдингу «МХП»

У рамках проекту «МХП СТАРТ», викладачі комісії автоматизації і комп’ютерно-інтегрованих систем Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ Валентин Заславний та Олександр Кикоть і студенти групи ОКС15 відвідали одне з підприємств агроіндустріального холдингу «МХП» («Миронівський хлібопродукт») - комплекс з перероблення курчат-бройлерів ПрАТ «Мир...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ побували на одному з підприємств холдингу «МХП» 11 травня 2018

Здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – на головній події сфери HoReCa

17 вересня здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна» справа разом зі своїми викладачами випускової кафедри і наставниками відвідали перший день наймасштабнішої події сфери HoReCa – Міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH 2024. Наші студенти мали можливість познайомитися з новими трендами індустрії гос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – на головній події сфери HoReCa 18 вересня 2024