Незважаючи на дистанційне навчання, здобувачі груп ТІ-2-1 – ТІ-2-6, ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 успішно виконали перше лабораторне заняття «Технологія соковмісного безалкогольного напою тонізуючої дії та оцінка його якості» з дисципліни «Харчові технології. Модуль 9. Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».
На лабораторному занятті здобувачі ознайомилися з ДСТУ 4069:2016 «Напої безалкогольні. Загальні технічні умови»; з класифікацією безалкогольних напоїв; основною та додатковою сировиною, яка використовується при виробництві напоїв; позитивними та негативними ефектами енергетичних напоїв; технологією виробництва соковмісних безалкогольних напоїв; засвоїли методи визначення вітаміну С і біофлавоноїдів у рослинній сировині.
Кожний здобувач розробив свою власну рецептуру оздоровчого безалкогольного напою, виготовив його в домашніх умовах і провів органолептичне оцінювання напою.