Н У Х Т

Студенти-фінансисти зазирнули у «свята-святих» Державної Казначейської служби України

30 березня 2018

Студенти-фінансисти зазирнули у «свята-святих» Державної Казначейської служби України

На кафедрі фінансів при підготовці студентів застосовуються, як традиційні, так і сучасні методи навчання: інтерактивні ігри, тренінги, мозкові штурми, кейси, участь у міжнародних конкурсах, круглі столи з відомими бізнесменами і провідними фахівцями, заняття із запрошеними лекторами, виїзні заняття.

Саме таке виїзне заняття відбулося у студентів-магістрів спеціальності «Фінанси, банківська справа і страхування» 29 березня у центральному офісі Державної Казначейської служби України. На запрошення першого заступника голови Казначейської служби України, к.е.н Володимира Дуди, студенти разом із завідувачем кафедри Ладою Шірінян та доцентами кафедри Наталією Климаш й Інною Дем’яненко спочатку відвідали музей «Державна скарбниця», а потім ознайомилися з роботою серверної, яка забезпечує рух грошових потоків і коштів усіх бюджетних установ України. Наприклад, студентам вдалося побачити на власні очі саме той сервер, який обслуговує рух коштів нашого університету. Завершальним етапом виїзного заняття став круглий стіл і фахові дискусії з провідними фахівцями Казначейства.

Під час спілкування зі студентами та викладачами у простій, невимушеній, у той же час, діловій атмосфері керівники різних департаментів розповіли про роботу Казначейства не з підручників, а з власного досвіду. Багато цікавої інформації почули студенти «з перших вуст» і про організаційну структуру Казначейства, казначейську систему обслуговування бюджетних коштів, виконання бюджету та про новітні моделі обслуговування рахунків у системі електронних платежів Національного банку України. У процесі спілкування студенти та викладачі отримали вичерпні відповіді на численні питання, які завжди виникають під час цікавої дискусії.

Як результат такої координації, завідувач кафедри фінансів НУХТ і керівники Державної казначейської служби України домовились про подальшу співпрацю щодо питань професійної і практично-орієнтованої підготовки нового покоління фінансистів. Важливо відзначити, що наприкінці зустрічі активні студенти кафедри отримали офіційне запрошення на роботу у Казначействі.

Опублікований: 30-03-2018
Читайте також:
Випускники освітньої програми «Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів» захистили ступінь магістра

На кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт випускниками спеціалізації «Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів». Екзаменаційну комісію очолив голова Правління Київського маргаринового заводу «Олком» Юрій Євенко, котрий, до речі, є ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники освітньої програми «Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів» захистили ступінь магістра 26 лютого 2019

Гастрономічні свята англійською

17 жовтня в Україні святкували День працівників харчової промисловості, а 20 жовтня відзначається Всесвітній день кухаря та кулінара (заснований у 2004 році за ініціативи Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств). З нагоди гастрономічного свята здобувачі освіти груп ГС-1-7 і ГС-1-8 факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу з в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гастрономічні свята англійською 19 жовтня 2021

Все починається з якості: гостьова лекція від фахівчині-практика фармацевтичного підприємства «Київмедпрепарат»

Здобувачі-бакалаври третього курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» в рамках дисципліни «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв» прокачали свої hard skills разом із уповноваженою особою з якості «Київмедпрепарат» (ТМ «Артеріум») Марією Голойдою. Фахівчиня вже вкотре від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Все починається з якості: гостьова лекція від фахівчині-практика фармацевтичного підприємства «Київмедпрепарат» 24 травня 2024

Нове поповнення фахівців з технологій органічних харчових продуктів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів, які навчалися за освітньо-професійною програмою «Технології органічних харчових продуктів». Роботу екзаменаційної комісії очолив виконавчий директор «Федерації органічного руху в Україні» Андрій Коняшин. Під час захисту здо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення фахівців з технологій органічних харчових продуктів 28 лютого 2024