Н У Х Т

Студенти-фінансисти зазирнули у «свята-святих» Державної Казначейської служби України

30 березня 2018

Студенти-фінансисти зазирнули у «свята-святих» Державної Казначейської служби України

На кафедрі фінансів при підготовці студентів застосовуються, як традиційні, так і сучасні методи навчання: інтерактивні ігри, тренінги, мозкові штурми, кейси, участь у міжнародних конкурсах, круглі столи з відомими бізнесменами і провідними фахівцями, заняття із запрошеними лекторами, виїзні заняття.

Саме таке виїзне заняття відбулося у студентів-магістрів спеціальності «Фінанси, банківська справа і страхування» 29 березня у центральному офісі Державної Казначейської служби України. На запрошення першого заступника голови Казначейської служби України, к.е.н Володимира Дуди, студенти разом із завідувачем кафедри Ладою Шірінян та доцентами кафедри Наталією Климаш й Інною Дем’яненко спочатку відвідали музей «Державна скарбниця», а потім ознайомилися з роботою серверної, яка забезпечує рух грошових потоків і коштів усіх бюджетних установ України. Наприклад, студентам вдалося побачити на власні очі саме той сервер, який обслуговує рух коштів нашого університету. Завершальним етапом виїзного заняття став круглий стіл і фахові дискусії з провідними фахівцями Казначейства.

Під час спілкування зі студентами та викладачами у простій, невимушеній, у той же час, діловій атмосфері керівники різних департаментів розповіли про роботу Казначейства не з підручників, а з власного досвіду. Багато цікавої інформації почули студенти «з перших вуст» і про організаційну структуру Казначейства, казначейську систему обслуговування бюджетних коштів, виконання бюджету та про новітні моделі обслуговування рахунків у системі електронних платежів Національного банку України. У процесі спілкування студенти та викладачі отримали вичерпні відповіді на численні питання, які завжди виникають під час цікавої дискусії.

Як результат такої координації, завідувач кафедри фінансів НУХТ і керівники Державної казначейської служби України домовились про подальшу співпрацю щодо питань професійної і практично-орієнтованої підготовки нового покоління фінансистів. Важливо відзначити, що наприкінці зустрічі активні студенти кафедри отримали офіційне запрошення на роботу у Казначействі.

Опублікований: 30-03-2018
Читайте також:
Коледж вітає вступників-2020: День відкритих дверей Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

30 листопада 2019 року у Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбувся День відкритих дверей, в якому взяли участь учні шкіл Івано-Франківщини та їх батьки. У вестибулі коледжу відбулася виставка-презентація спеціальностей і професій, де студенти коледжу демонстрували отримані знання та навички в своїй про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Коледж вітає вступників-2020: День відкритих дверей Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 02 грудня 2019

Захист перших магістерських робіт студентів-аюрведистів довів професійну компетентність наших випускників

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася знаменна подія – були захищені перші магістерські роботи за освітньою програмою «Технології аюрведичних харчових продуктів» спеціальності 181 «Харчові технології». Протягом захистів, що проходили 21 та 22 лютого, десятеро студентів представили Екзаменаційній комісії свої дослідженн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захист перших магістерських робіт студентів-аюрведистів довів професійну компетентність наших випускників 25 лютого 2019

На «Люстдорф» познайомилися з майбутньою професією другокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій

Студенти 2-го курсу 6-ї академічної групи Навчально-наукового інституту харчових технологій під час проходження ознайомлювально-виробничої практики разом із керівником практики, доцентом кафедри технології молока і молочних продуктів Наталією Ющенко відвідали одне із найбільш відомих підприємств молокопереробної галузі України – ТОВ «Люстдорф» (м. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На «Люстдорф» познайомилися з майбутньою професією другокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій 17 лютого 2018

Про всі нюанси вступу і навчання в Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ дізналися здобувачі Смілянського коледжу

Директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксана Кочубей-Литвиненко, заступниця директора з навчальної роботи Анастасія Пухляк і доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик та Юлія Бондаренко на запрошення викладачки Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ Ольги Дем’яненко взяли ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про всі нюанси вступу і навчання в Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ дізналися здобувачі Смілянського коледжу 19 січня 2021