Н У Х Т

Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів впритул наблизилася до здобуття ступеня доктора наук

03 липня 2018

Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів впритул наблизилася до здобуття ступеня доктора наук

У рамках розширеного засідання кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування утворення складних пінних і драглеподібних структур кондитерських виробів з пониженим вмістом цукрів і енергетичної цінності» доцента Юлії Камбулової (науковий консультант – професор Антонелла Дорохович).

Останніми роками дуже гостро стоїть питання контролю над споживанням цукру та жирів населенням різних країн, серед яких борошняні кондитерські вироби (особливо торти та тістечка) є досить популярними. Велика концентрація жиру і цукру в раціоні харчування може призводити до таких хвороб як цукровий діабет, ожиріння, проблем із серцево-судинною системою тощо. Автором запропоновано зменшити загальну кількість цукрів у кондитерських виробах із складною пінною та драглеподібною структурою, а також технологічні рішення щодо забезпечення агрегативної стабільності структур.

Рецензували роботу: професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Оболкіна, декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко та професор кафедри технології жирів та парфумерно-косметичних продуктів Валерій Манк. Усі рецензенти відзначили актуальність роботи, значну наукову та практичну цінність і дали позитивні відгуки. Свої запитання задали та взяли участь в обговоренні роботи професори кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Юрчак, Вікторія Дорохович, Віра Дробот, заступник директора Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ з наукової та патентно-ліцензійної роботи Петро Шиян, завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Олег Шаповаленко.

Юлія Камбулова успішно представила свою дисертаційну роботу та дала відповіді на всі поставлені запитання і зауваження. За результатами відкритого голосування дисертаційна робота рекомендована до розгляду у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.06. Бажаємо успіху здобувачу!

Опублікований: 03-07-2018
Читайте також:
Триває удосконалення магістерських освітніх програм кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

З метою обговорення та проведення локального моніторингу освітніх програм, на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбулося розширене засідання робочих груп. До перегляду були представлені програми підготовки здобувачів освітнього ступеня «Магістр» – міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Промислові  та крафтові технології для HoReCaв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває удосконалення магістерських освітніх програм кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 01 лютого 2023

Досвід європейських країн вивчали викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій

Викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та доцент кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша стажувалися на кафедрі технології та якості продукції росл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід європейських країн вивчали викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій 25 червня 2019

Зустріч студентів кафедри маркетингу з учнями Ліцею №11 Звягелівської міської ради

Студенти кафедри маркетингу Навчально-наукового інституту економіки і управління цікаво та інформативно поспілкувалися зі старшокласниками Ліцею №11 Звягелівської міської ради. Майбутні маркетологи мали на меті допомогти майбутнім вступникам краще зрозуміти світ маркетингу та можливості, які відкриває навчання в цій сфері. В інтерактивній формі во...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч студентів кафедри маркетингу з учнями Ліцею №11 Звягелівської міської ради 02 жовтня 2024

Перші кроки в науці

Невід’ємною складової освіти в нашому університеті є наукова діяльність, до якої здобувачі вищої освіти залучаються з перших курсів бакалаврату. Свої перші кроки в науці вони роблять у наукових гуртках, що функціонують на випускових кафедрах. І з самого початку другого семестру, здобувачі активно занурилися у дивовижний і захоплюючий світ наукових ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші кроки в науці 19 січня 2022