Н У Х Т

Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів впритул наблизилася до здобуття ступеня доктора наук

03 липня 2018

Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів впритул наблизилася до здобуття ступеня доктора наук

У рамках розширеного засідання кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування утворення складних пінних і драглеподібних структур кондитерських виробів з пониженим вмістом цукрів і енергетичної цінності» доцента Юлії Камбулової (науковий консультант – професор Антонелла Дорохович).

Останніми роками дуже гостро стоїть питання контролю над споживанням цукру та жирів населенням різних країн, серед яких борошняні кондитерські вироби (особливо торти та тістечка) є досить популярними. Велика концентрація жиру і цукру в раціоні харчування може призводити до таких хвороб як цукровий діабет, ожиріння, проблем із серцево-судинною системою тощо. Автором запропоновано зменшити загальну кількість цукрів у кондитерських виробах із складною пінною та драглеподібною структурою, а також технологічні рішення щодо забезпечення агрегативної стабільності структур.

Рецензували роботу: професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Оболкіна, декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко та професор кафедри технології жирів та парфумерно-косметичних продуктів Валерій Манк. Усі рецензенти відзначили актуальність роботи, значну наукову та практичну цінність і дали позитивні відгуки. Свої запитання задали та взяли участь в обговоренні роботи професори кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Юрчак, Вікторія Дорохович, Віра Дробот, заступник директора Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ з наукової та патентно-ліцензійної роботи Петро Шиян, завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Олег Шаповаленко.

Юлія Камбулова успішно представила свою дисертаційну роботу та дала відповіді на всі поставлені запитання і зауваження. За результатами відкритого голосування дисертаційна робота рекомендована до розгляду у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.06. Бажаємо успіху здобувачу!

Опублікований: 03-07-2018
Читайте також:
Усі секрети проєктування закладів ресторанного господарства дізналися четвертокурсники

Здобувачі-бакалаври четвертого року навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у межах навчальної дисципліни «Проєктування та дизайн підприємств готельного та ресторанного господарства» відвідали онлайн-лекцію від засновника компанії Кitchenberau (КітченБюро) Олександра Зьоменка. Фахівець розповів здобувачам про всі секрети проєктуван...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усі секрети проєктування закладів ресторанного господарства дізналися четвертокурсники 15 жовтня 2024

Челендж до Дня єднання

День єднання – молоде свято, яке відзначалося в цьому році втретє. Ідея Дня єднання виникла на початку лютого 2022 року, коли з'явилася інформація про те, що саме 16 лютого росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну. День єднання був запроваджений з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Челендж до Дня єднання 21 лютого 2024

Зміцнюємо партнерську мережу: підписано нові угоди про співпрацю з бізнесом

Колектив університету продовжує впевнено втілювати стратегію партнерства з лідерами ресторанної та готельної індустрії, відкриваючи для студентів нові професійні горизонти та впроваджуючи інноваційні освітні формати. Цього тижня  підписано дві нові угоди про співпрацю – з «Essen Catering» (директор – Дмитро Руденко) та за ініціативи директорки з п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зміцнюємо партнерську мережу: підписано нові угоди про співпрацю з бізнесом 13 червня 2025

Триває вдосконалення освітньої програми «Комп’ютерні системи та програмна інженерія в автоматизації»

22 лютого 2024 р. на кафедрі автоматизації комп’ютерних технологій систем управління в онлайн-форматі відбулася зустріч з обговорення та удосконалення освітньої програми «Комп’ютерні системи та програмна інженерія в автоматизації» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Доповідав про стан і перспективи розвитку програми її гарант Віктор Сідле...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває вдосконалення освітньої програми «Комп’ютерні системи та програмна інженерія в автоматизації» 22 лютого 2024