Н У Х Т

Світові тренди здорового харчування на гостьовій лекції випускниці кафедри технології оздоровчих продуктів

11 грудня 2023

Світові тренди здорового харчування на гостьовій лекції випускниці кафедри технології оздоровчих продуктів

Гостьові лекції завжди є важливими і цікавими як для здобувачів освіти, так і викладачів, адже дозволяють отримати найсучасніші знання та досвід від провідних фахівців галузі. 6 грудня відбулася гостьова лекція для бакалаврів освітньої програми «Харчові технології та інженерія», які проходять підготовку на кафедрі технології оздоровчих продуктів, а також для магістрантів освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». На запрошення доцентки Наталії Стеценко гостьову лекцію прочитала випускниця освітньої програми Софія Веремчук, менеджерка з ініціатив здорового харчування департаменту корпоративних комунікацій компанії Nestle.

Цілі та цінності, які визначають для себе викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів при підготовці здобувачів, і мета, яку позиціонує компанія Nestle, збігаються, адже це – сприяння досягненню й підтримці оптимального харчування, здоров'я й добробуту населення нашої країни. Мета компанії відображена у незмінному впродовж багатьох десятиліть девізі: «Якість продуктів, якість життя» (Good Food – Good Life).

Спікерка детально ознайомила присутніх із сучасними трендами здорового харчування та з тими завданнями, які вирішує компанія Nestle при розробленні та виробництві продукції. Серед них варто відзначити зменшення вмісту цукру, солі та насичених жирних кислот, вилучення транс-жирів, заохочення до споживання цільнозернових продуктів та овочів, виготовлення здорових продуктів для дітей, надання споживачам повної інформації про харчову цінність, оптимальні порції продуктів, а також впровадження програм з дієтологічної освіти для пропагування корисних практик харчування.

Були представлені цікаві кейси щодо покращення рецептур із метою удосконалення нутрієнтного складу та нутрієнтної щільності продуктів. При цьому у фокусі уваги мають бути не лише харчова й біологічна цінність, але одночасно ще й смак і вартість продукції, які є ключовими аспектами вибору продуктів споживачами. Дуже важливо вміти донести інформацію про оздоровчі властивості харчових продуктів до населення і починати цю співпрацю необхідно з дитячих колективів, що і реалізується у проєкті «Абетка харчування», який є частиною глобальної ініціативи «Нестле Здорові діти». Значна увага була приділена трендам 2024 у харчуванні та харчовій промисловості.

Лекція була не просто цікавою і корисною, вона захопила всіх присутніх актуальністю розглянутих питань, креативним подачанням і майстерністю спікерки. Підтвердженням цього став активний діалог із обговорення розглянутих трендів харчування і виробництва функціональних харчових продуктів, у якому брали участь здобувачі та викладачі. Крім цього, здобувачів цікавили методи визначення нутрітивного складу продукції, особливості маркування продуктів, етапи впровадження наукових розробок у виробництво, особливості проведення конкурсів, на яких обирають «продукти року» тощо. Особливу зацікавленість присутніх викликав досвід Софії Веремчук у побудові кар’єрного шляху і реалізації власних ініціатив.

Слова щирої подяки були висловлені від студентів і від викладачів кафедри.

Однієї лекції для обговорення всього спектру актуальних питань виявилося замало, тож вони очікують на нові зустрічі на гостьових лекціях та співпрацю над спільними проєктами.

Опублікований: 11-12-2023
Читайте також:
Майбутні гравці ринку успішно захистили бакалаврські роботи

Здобувачі бакалаврського ступеня спеціальності 075 «Маркетинг», освітньо-професійної програми «Маркетинг» захищаючи свої кваліфікаційні роботи, продемонстрували високий рівень професіоналізму, володіння hard і soft skills і, звісно, творчість та креативність, які завжди притаманні справжнім маркетологам. Тож, незабаром чекаємо на ринку крутих марк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні гравці ринку успішно захистили бакалаврські роботи 27 червня 2024

Подорож до цифрової компетентності

Академією цифрового розвитку у співпраці з Міністерством освіти і науки України з метою поглиблення цифрових навичок освітян був реалізований онлайн-курс «Цифрові навички для освіти з Google». Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології та здобувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» за освітньою програмою «Біотехнологія» раді були ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож до цифрової компетентності 13 червня 2024

Подорож у світ солодощів для студентів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчових продуктів»

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за освітньою програмою «Технологічна експертиза та безпека харчових продуктів», разом із асистентом кафедри експертизи харчових продуктів Катериною Золотоверх побували на Київській шоколадній фабриці «ROSHEN». Корпорація «ROSHEN» – один із найбільших виробників кондитерської...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож у світ солодощів для студентів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчових продуктів» 11 червня 2018

Високий науково-професійний рівень підготовки магістрантів-аюрведистів

19 та 20 лютого на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися захисти дипломних магістерських робіт здобувачами освітньо-професійної програми «Технології аюрведичних харчових продуктів». Екзаменаційну комісію очолив фахівець у галузі оздоровчого харчування, доктор медичних наук, професор, головний науковий співробітник Держав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий науково-професійний рівень підготовки магістрантів-аюрведистів 24 лютого 2020