Н У Х Т

Світові тренди здорового харчування на гостьовій лекції випускниці кафедри технології оздоровчих продуктів

11 грудня 2023

Світові тренди здорового харчування на гостьовій лекції випускниці кафедри технології оздоровчих продуктів

Гостьові лекції завжди є важливими і цікавими як для здобувачів освіти, так і викладачів, адже дозволяють отримати найсучасніші знання та досвід від провідних фахівців галузі. 6 грудня відбулася гостьова лекція для бакалаврів освітньої програми «Харчові технології та інженерія», які проходять підготовку на кафедрі технології оздоровчих продуктів, а також для магістрантів освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». На запрошення доцентки Наталії Стеценко гостьову лекцію прочитала випускниця освітньої програми Софія Веремчук, менеджерка з ініціатив здорового харчування департаменту корпоративних комунікацій компанії Nestle.

Цілі та цінності, які визначають для себе викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів при підготовці здобувачів, і мета, яку позиціонує компанія Nestle, збігаються, адже це – сприяння досягненню й підтримці оптимального харчування, здоров'я й добробуту населення нашої країни. Мета компанії відображена у незмінному впродовж багатьох десятиліть девізі: «Якість продуктів, якість життя» (Good Food – Good Life).

Спікерка детально ознайомила присутніх із сучасними трендами здорового харчування та з тими завданнями, які вирішує компанія Nestle при розробленні та виробництві продукції. Серед них варто відзначити зменшення вмісту цукру, солі та насичених жирних кислот, вилучення транс-жирів, заохочення до споживання цільнозернових продуктів та овочів, виготовлення здорових продуктів для дітей, надання споживачам повної інформації про харчову цінність, оптимальні порції продуктів, а також впровадження програм з дієтологічної освіти для пропагування корисних практик харчування.

Були представлені цікаві кейси щодо покращення рецептур із метою удосконалення нутрієнтного складу та нутрієнтної щільності продуктів. При цьому у фокусі уваги мають бути не лише харчова й біологічна цінність, але одночасно ще й смак і вартість продукції, які є ключовими аспектами вибору продуктів споживачами. Дуже важливо вміти донести інформацію про оздоровчі властивості харчових продуктів до населення і починати цю співпрацю необхідно з дитячих колективів, що і реалізується у проєкті «Абетка харчування», який є частиною глобальної ініціативи «Нестле Здорові діти». Значна увага була приділена трендам 2024 у харчуванні та харчовій промисловості.

Лекція була не просто цікавою і корисною, вона захопила всіх присутніх актуальністю розглянутих питань, креативним подачанням і майстерністю спікерки. Підтвердженням цього став активний діалог із обговорення розглянутих трендів харчування і виробництва функціональних харчових продуктів, у якому брали участь здобувачі та викладачі. Крім цього, здобувачів цікавили методи визначення нутрітивного складу продукції, особливості маркування продуктів, етапи впровадження наукових розробок у виробництво, особливості проведення конкурсів, на яких обирають «продукти року» тощо. Особливу зацікавленість присутніх викликав досвід Софії Веремчук у побудові кар’єрного шляху і реалізації власних ініціатив.

Слова щирої подяки були висловлені від студентів і від викладачів кафедри.

Однієї лекції для обговорення всього спектру актуальних питань виявилося замало, тож вони очікують на нові зустрічі на гостьових лекціях та співпрацю над спільними проєктами.

Опублікований: 11-12-2023
Читайте також:
Студенти Чернівецького індустріального коледжу дізналися про освітні пропозиції НУХТ

Доцент кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління Вячеслав Іващук у рамках проведення Державної акредитації Чернівецького індустріального коледжу за спеціальністю 5.05020201 «Монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва» поспілкувався зі студентами щодо продовження ними навчання у нашому у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Чернівецького індустріального коледжу дізналися про освітні пропозиції НУХТ 17 травня 2019

Практичним досвідом діляться стейкхолдери

На кафедрі обліку і аудиту Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ у форматі онлайн-лекції в ZOOM відбулася зустріч викладачів і здобувачів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» зі стейкхолдеркою, начальницею відділу фінансової та податкової звітності АТ «Укртелеком», випускницею кафедри Мар'яною Зелінською. Гостя з практично...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичним досвідом діляться стейкхолдери 13 жовтня 2021

Бакалаври-біотехнологи рекомендують ресурси неформальної освіти

Четвертокурсники освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» продовжують активно залучати до свого навчального процесу можливості неформальної освіти. При цьому у них уже з’являються свої фаворити серед ресурсів, що надають широкі можливості для навчання та саморозвитку. Зокрема здобувачка гру...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаври-біотехнологи рекомендують ресурси неформальної освіти 30 квітня 2024

Нове поповнення книжкової полички здобувачів від професора кафедри технології консервування

Наші викладачі і в умовах воєнного стану активно працюють над оновленням і удосконаленням навчально-методичного забезпечення навчального процесу. Ось і професор кафедри технології консервування Віталій Шутюк плідно й із користю попрацював влітку над навчальною літературою. Результатом став вихід із друку другого, доповненого видання підручника «Лог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення книжкової полички здобувачів від професора кафедри технології консервування 13 вересня 2022