Н У Х Т

Сучасні підходи у розробленні упаковки

24 червня 2020

Сучасні підходи у розробленні упаковки

На кафедрі машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеню «бакалавр» спеціальності «Видавництво та поліграфія», освітньої програми «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки», на яких випускники представили чудові оригінальні дизайни упаковки.

Здавалося б, дизайн упаковки – нескладна справа. Потрібно лише провести маркетингові і соціологічні дослідження, врахувати побажання і особливі вимоги різних груп населення, яке відрізняється за віком, соціальним статусом і звичками. А також визначитися з прототипом, при цьому проаналізувавши законодавство з охорони авторських прав. Далі спроєктувати саму упаковку, врахувавши вимоги до її безпечності для споживача та продукту, ергономічність, міцність, економію ресурсів, екологічність. Під час проєктування етикетки потрібно врахувати стандарти щодо маркування продукції, а якщо продукт планується експортувати – то і законодавство інших країн.

Але цей порядок дій – лише вершина айсбергу. Коли дизайн спроєктований, потрібно цю упаковку виготовити. Розробити технологію виготовлення, раціонально підібрати матеріали і технологічне обладнання, розробити конструкторську документацію. Як бачимо, задача дещо ускладнилася. Але навчаючись 4 роки, наші студенти тепер вільно володіють необхідними знаннями і вміннями, які дозволяють виконати поставлене завдання з проєктування і виготовлення упаковки. Що вони успішно довели під час захисту.

Втомлена, але безмежно задоволена комісія у складі професора Олександра Гавви, доцентів Ігора Литовченка, Наталії Кулик і Лесі Марцинкевич вітає нових бакалаврів Владислава Гапоненка, Аліну Дерев’янко, Павла Москаленка, Євгенію Голуб і Владислава Кучерявого, а також висловлює подяку їхнім батькам за підтримку впродовж 4 років навчання!

Опублікований: 24-06-2020
Читайте також:
Студенти кафедри готельно-ресторанної справи склали комплексний державний іспит зі спеціальності

У житті студентів кафедри готельно-ресторанної справи V курсу заочної і ІІІ курсу заочної скороченої форми навчання відбулася визначна подія – складання комплексного державного іспиту зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і голова Екзаменаційної комісії Віктор Доценко привітав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти кафедри готельно-ресторанної справи склали комплексний державний іспит зі спеціальності 16 лютого 2018

Шляхом впровадження новаційних дисциплін крокують фахівці кафедри іноземних мов професійного спрямування

Людський потенціал та стан освіти мають велике значення для розвитку кожної країни. Високоякісна освіта – це основа модернізації суспільства, економіки та культури. Виховання досвідчених фахівців у належних кількостях і на відповідному рівні – головні завдання, які стоять перед вищою школою України. Варто зауважити, що ця проблема – принципово важ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шляхом впровадження новаційних дисциплін крокують фахівці кафедри іноземних мов професійного спрямування 28 лютого 2019

Магістранти освітньої програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» побували в Кулінарному центрі МХП

Незважаючи на обставини, новітні тренди у сфері HoReCa набирають обертів і стають більш популярними і затребуваними. Бізнес HoReCa є успішним, він забезпечує якість товарів і послуг на високому рівні, впроваджує зміни та інновації, що покращують попит на ринку. Надійною підтримкою  напрямку HоRеCа та незмінним партнером професіоналів є Кулінарний ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти освітньої програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» побували в Кулінарному центрі МХП 21 грудня 2022

Підсумовують навчальний рік і обговорюють плани на рік майбутній у відокремлених структурних підрозділах університету

30 червня 2020 року в актовому залі Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ із дотриманням усіх карантинних норм відбулася педагогічна нарада. Директор коледжу Михайло Григорців ознайомив педагогічних працівників із змінами до чинного законодавства щодо правил прийому в 2020 році. Заступник директора Григорій Дідик за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумовують навчальний рік і обговорюють плани на рік майбутній у відокремлених структурних підрозділах університету 03 липня 2020