Н У Х Т

Сучасні підходи у розробленні упаковки

24 червня 2020

Сучасні підходи у розробленні упаковки

На кафедрі машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеню «бакалавр» спеціальності «Видавництво та поліграфія», освітньої програми «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки», на яких випускники представили чудові оригінальні дизайни упаковки.

Здавалося б, дизайн упаковки – нескладна справа. Потрібно лише провести маркетингові і соціологічні дослідження, врахувати побажання і особливі вимоги різних груп населення, яке відрізняється за віком, соціальним статусом і звичками. А також визначитися з прототипом, при цьому проаналізувавши законодавство з охорони авторських прав. Далі спроєктувати саму упаковку, врахувавши вимоги до її безпечності для споживача та продукту, ергономічність, міцність, економію ресурсів, екологічність. Під час проєктування етикетки потрібно врахувати стандарти щодо маркування продукції, а якщо продукт планується експортувати – то і законодавство інших країн.

Але цей порядок дій – лише вершина айсбергу. Коли дизайн спроєктований, потрібно цю упаковку виготовити. Розробити технологію виготовлення, раціонально підібрати матеріали і технологічне обладнання, розробити конструкторську документацію. Як бачимо, задача дещо ускладнилася. Але навчаючись 4 роки, наші студенти тепер вільно володіють необхідними знаннями і вміннями, які дозволяють виконати поставлене завдання з проєктування і виготовлення упаковки. Що вони успішно довели під час захисту.

Втомлена, але безмежно задоволена комісія у складі професора Олександра Гавви, доцентів Ігора Литовченка, Наталії Кулик і Лесі Марцинкевич вітає нових бакалаврів Владислава Гапоненка, Аліну Дерев’янко, Павла Москаленка, Євгенію Голуб і Владислава Кучерявого, а також висловлює подяку їхнім батькам за підтримку впродовж 4 років навчання!

Опублікований: 24-06-2020
Читайте також:
Апробація наукових досліджень студентів кафедри маркетингу в умовах сьогодення

Всесвітня пандемія вносить свої корективи в діяльність усіх підприємств та організацій, незалежно від їх підпорядкування, розмірів, форми власності, організаційних особливостей, а також чисельності працівників. Не стали винятком і заклади вищої освіти. В умовах сьогодення студенти вимушені не лише навчатися в дистанційному режимі, але й апробовуват...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Апробація наукових досліджень студентів кафедри маркетингу в умовах сьогодення 24 квітня 2020

Ще дві бакалаврські освітні програми успішно акредитовані НАЗЯВО!

Успішно завершилися акредитації бакалаврських освітньо-професійних програм «Економіка та правове забезпечення бізнесу» спеціальності 051 «Економіка» (гарантка – доцентка кафедри економіки і права Оксана Відоменко) та «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» спеціальності 186 «Видавництво та поліграфія» (гарантка – доцентка кафедри ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще дві бакалаврські освітні програми успішно акредитовані НАЗЯВО! 03 червня 2025

Обрати майбутню професію допомагають викладачі кафедри біотехнології і мікробіології

Обираючи майбутню професію, юнаки та дівчата здійснюють один із головних життєвих кроків. Вибрати професію до душі – одне з головних завдань в житті. Тож натхненні ідеєю допомогти зробити вірний крок на зустріч професійним вершинам викладачі кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ) проявили особливу активність у профорієнтаційній діяльності. Так...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обрати майбутню професію допомагають викладачі кафедри біотехнології і мікробіології 17 листопада 2018

Неймовірний випускник на зустрічі зі здобувачами й викладачами факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

18 березня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулася неймовірна мотиваційно-пізнавальна зустріч із талановитим і невгамовним випускником, нині шеф-кухарем ресторану середземноморської кухні «Kritikos» Андрієм Клюсом. Уже на початку розмови здобувачі освіти спеціальностей 181 «Технології харчування» та 241 «Готельно-рест...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неймовірний випускник на зустрічі зі здобувачами й викладачами факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 19 березня 2021