Н У Х Т

Гастрономічні та історичні різдвяні традиції України й Швеції

12 січня 2022

Гастрономічні та історичні різдвяні традиції України й Швеції

Київський фаховий коледж ресторанного господарства нашого університету долучився до співпраці між закладами освіти ресторанного господарства України і Швеції.

Перша онлайн-зустріч відбулася у червні 2021 року, а продовженням стала робота над міжнародним міжпредметним проєктом «Гастрономічні та історичні традиції під час святкування Різдва», що тривала протягом вересня-грудня.

Студентсько-викладацька  команда коледжу подолала чимало сумнівів, страхів, невпевненості, але отримала неймовірно цікавий і корисний досвід. Позаду і онлайн-зустріч із «живим» спілкуванням без перекладача, і складання меню на Різдво, і цікавинки про наші звичаї й традиції, і приготування шведських страв у домашніх кухнях-студіях (на цьому етапі було дистанційне навчання). Натомість шведські колеги готували борщ, вареники й інші українські страви.

Наші учасники переконалися, що команда – це не про вік, посаду, стать тощо. Це – разом навколо того, що об’єднує, це – вчасно сказати «ні», це – взаємодопомога, уміння йти до мети за будь-якої погоди!

Активними учасниками проєкту стали: викладачки Anna Frimodig, Галина Березюк, Наталія Мацкевич, Анна Балунова та здобувачі освіти Софія Сливка, Зоя Єрьоміна (група ХТ-15), Юлія Слободянюк (група ХТ-13), Ольга Слободянюк (група ХТ-17), Соф’я Слівіна, Костянтин Базилевський (група ХТ-12), Вікторія Животова, Маргарита Кузнецова (група ГРС-10), Анастасія Власова, Аліна Бурлакова, Ярослав Гальчук, Богдан Тодорюк (група ХТ-10).

Учасники вдячні організаторам: шеф-кухарю, викладачу De La Gardiegymnasiet (Швеція) Stellan Näslund та викладачці української мови коледжу, амбасадорці освіти Швеції в Україні Наталії Роговій.

Опублікований: 12-01-2022
Читайте також:
Успішна акредитаційна експертиза відразу трьох освітньо-професійних програм відбулася у Волинському коледжі НУХТ

Відповідно до наказів Міністерства освіти і науки України №№799-л, 800-л від 10.06.2019 р. та 870-л від 12.06.2019 р. у Волинському коледжі нашого університету відбувалася первинна акредитаційна експертиза освітньо-професійних програм «Фінанси, банківська справа та страхування», «Інженерія програмного забезпечення», «Облік і оподаткування». До екс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішна акредитаційна експертиза відразу трьох освітньо-професійних програм відбулася у Волинському коледжі НУХТ 09 липня 2019

Креатив на заняттях із культури професійного мовлення та риторики

У рамках вибіркових навчальних дисциплін «Риторика» та «Культура професійного мовлення» фахівчині кафедри гуманітарних дисциплін, професорка Надія Левицька та доцентка Людмила Приблуда провели креативне заняття для здобувачів І курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, присвячене 150-річчю від дня народження Лесі Українки. Його мета...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Креатив на заняттях із культури професійного мовлення та риторики 04 березня 2021

Відбулося чергове засідання хімічного лекторію

Кафедра харчової хімії декілька років поспіль пропонує абітурієнтам освітньо-консультаційний захід «Хімічний лекторій». Уже не одне покоління здобувачів нашого університету, що навчаються на різних освітніх програмах, брало участь у засіданнях лекторію. Як зазначають самі студенти, отримані навчальні навички допомогли їм структурувати свої знання, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося чергове засідання хімічного лекторію 24 січня 2022

Про управління харчовою безпекою у ресторанному бізнесі від міжнародного аудитора здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

У рамках вивчення навчальної дисципліни «Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві» на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся гостьовий online-лекторій «Практичні аспекти розробки, впровадження та аудиту системи управління харчовою безпекою в закладах ресторанного господарства». Гостьова лекторка – Наталія Ве...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про управління харчовою безпекою у ресторанному бізнесі від міжнародного аудитора здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 23 листопада 2020