Н У Х Т

Гастрономічні та історичні різдвяні традиції України й Швеції

12 січня 2022

Гастрономічні та історичні різдвяні традиції України й Швеції

Київський фаховий коледж ресторанного господарства нашого університету долучився до співпраці між закладами освіти ресторанного господарства України і Швеції.

Перша онлайн-зустріч відбулася у червні 2021 року, а продовженням стала робота над міжнародним міжпредметним проєктом «Гастрономічні та історичні традиції під час святкування Різдва», що тривала протягом вересня-грудня.

Студентсько-викладацька  команда коледжу подолала чимало сумнівів, страхів, невпевненості, але отримала неймовірно цікавий і корисний досвід. Позаду і онлайн-зустріч із «живим» спілкуванням без перекладача, і складання меню на Різдво, і цікавинки про наші звичаї й традиції, і приготування шведських страв у домашніх кухнях-студіях (на цьому етапі було дистанційне навчання). Натомість шведські колеги готували борщ, вареники й інші українські страви.

Наші учасники переконалися, що команда – це не про вік, посаду, стать тощо. Це – разом навколо того, що об’єднує, це – вчасно сказати «ні», це – взаємодопомога, уміння йти до мети за будь-якої погоди!

Активними учасниками проєкту стали: викладачки Anna Frimodig, Галина Березюк, Наталія Мацкевич, Анна Балунова та здобувачі освіти Софія Сливка, Зоя Єрьоміна (група ХТ-15), Юлія Слободянюк (група ХТ-13), Ольга Слободянюк (група ХТ-17), Соф’я Слівіна, Костянтин Базилевський (група ХТ-12), Вікторія Животова, Маргарита Кузнецова (група ГРС-10), Анастасія Власова, Аліна Бурлакова, Ярослав Гальчук, Богдан Тодорюк (група ХТ-10).

Учасники вдячні організаторам: шеф-кухарю, викладачу De La Gardiegymnasiet (Швеція) Stellan Näslund та викладачці української мови коледжу, амбасадорці освіти Швеції в Україні Наталії Роговій.

Опублікований: 12-01-2022
Читайте також:
День української вишиванки на кафедрі гуманітарних дисциплін

Протягом тижня викладачі кафедри гуманітарних дисциплін провели низку заходів до Всесвітнього дня вишиванки зі студентами різних факультетів та інститутів. Викладачі ознайомили здобувачів освіти з історією вишиванки від найдавніших часів до сьогодення. Так, кожен міг продемонструвати свою вишиванку та розповісти про неї. Було проведено низку цікав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День української вишиванки на кафедрі гуманітарних дисциплін 17 травня 2024

До заходів Національного форуму з безпеки дорожнього руху долучилися фахівці університету

15 листопада 2018 року у Києві відбувся Національний форум з безпеки дорожнього руху, який проходив у рамках другого етапу Тижня безпеки дорожнього руху. Мета заходу – акцентувати увагу на необхідності підвищення загального рівня правосвідомості усіх без винятку учасників дорожнього руху: як перевізників і водіїв, так і пасажирів, і пішоходів та с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До заходів Національного форуму з безпеки дорожнього руху долучилися фахівці університету 20 листопада 2018

Держслужба якості освіти вивчатиме перебіг вступної кампанії

Державна служба якості освіти здійснюватиме моніторинг організації та проведення вступної кампанії закладами вищої та фахової передвищої освіти. За словами, голови Держслужби Руслана Гурака, діяльність служби якості освіти спрямована на захист прав учнів, вступників, студентів на здобуття відповідного рівня освіти. «Наразі розроблено Програму мон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Держслужба якості освіти вивчатиме перебіг вступної кампанії 10 серпня 2020

Готується до захисту ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології формованих картопляних чіпсів підвищеної харчової цінності» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса. Автором за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готується до захисту ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 23 грудня 2019