Н У Х Т

Від теорії до практики у сфері державного контролю за безпечністю харчових продуктів

04 березня 2024

Від теорії до практики у сфері державного контролю за безпечністю харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувалася чергова гостьова лекція з дисципліни «Інспектування технологічних процесів». Практичні аспекти здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти представила головна спеціалістка відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Камʼянець-Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Ганна Ляміна.

Здобувачі вищої освіти 4-го курсу освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» та викладачі кафедри прослухали дуже цікаву та пізнавальну лекцію з практичними прикладами реалізації державного контролю на потужностях переробної галузі харчової промисловості.

Хмельницька область славиться потужним переліком провідних підприємств хлібопекарської, молокопереробної та м’ясної галузі, а також птахофабриками. Нині чинний мораторій на планові перевірки, проте свідомі оператори ринку проявляють власну ініціативу щодо їх інспектування, що відповідає законодавству України.

Здобувачів вищої освіти зацікавили аспекти фальсифікації молочної продукції та професійні вимоги до державних інспекторів. Наведені численні практичні приклади здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти підтверджують багаторічний досвід лекторки у сфері якості та безпечності харчових продуктів.

У ході діалогу з фахівчинею-практиком четвертокурсники в чергове переконалися, що є необхідність у здобутті освітнього ступеня «Магістр». Здобувачі і викладачі вдячні Ганні Ляміній за таку необхідну лекцію і будуть раді бачити її в якості спікера на наукових конференціях.

Опублікований: 04-03-2024
Читайте також:
Відповідно до міжнародних стандартів органічного виробництва виконали дослідження магістранти

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів». Підготовка фахівців за цією програмою має важливе значення для популяризації в Україні органічного виробництва, яке спрямоване на виробництво якісної ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відповідно до міжнародних стандартів органічного виробництва виконали дослідження магістранти 17 грудня 2024

Тренером із ресурсоефективного ощадливого виробництва виступив викладач кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

28 травня 2021 р. доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого НУХТ Олексій Пилипенко виступив тренером у онлайн-тренінгу «Впровадження ресурсоефективного ощадливого виробництва в промисловості та HoReCa», що проводився Мережею центрів інформаційної підтримки бізнесу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тренером із ресурсоефективного ощадливого виробництва виступив викладач кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 31 травня 2021

Учасники Еnglish speaking club обговорили традиції святкування Easter

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації провела чергове засідання  Еnglish speaking club традиційно за участю спеціального гостя зі Сполучених Штатів  Stuart Snuggs та викладача Наталії Божок. Темою засідання стали квітневі свята й особливо Easter, що святкували нещодавно на теренах України та США. На початку засідання студенти р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасники Еnglish speaking club обговорили традиції святкування Easter 14 квітня 2018

Захоплююча подорож до Карпат першокурсників Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ

Кам’янець-Подільський коледж харчової промисловості нашого університету відомий як навчальний заклад, в якому студентам дають якісну та ґрунтовну загальноосвітню й фахову підготовку. Проте, тут не тільки навчання в пріоритеті. Колектив навчального закладу завжди дбає про студентське дозвілля, намагається зробити цікавими та змістовними роки навчанн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захоплююча подорож до Карпат першокурсників Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ 24 вересня 2019