Н У Х Т

Студенти- біотехнологи реалізовують свої знання та навички під час проходження практики на ПАТ «Київмедпрепарат»

19 лютого 2020

Студенти- біотехнологи реалізовують свої знання та навички під час проходження практики на ПАТ «Київмедпрепарат»

Студенти- біотехнологи Світлана Бондарук, Валерія Бондарчук, Юлія Лазюка, Аліна Кернер і Софія Ковальчук реалізовують свої знання та навички під час проходження технологічної та переддипломної практики на ПАТ «Київмедпрепарат», яке є національним лідером із виробництва антибактеріальних препаратів і з 2005 року є складовою Корпорації «Артеріум».

Підприємство виготовляє лікарські засоби з 1847 року. Це – ін’єкції у флаконах, таблетки, капсули, мазі та гелі. З урахуванням форм дозування виробничий портфель заводу складає близько 170 генетичних та оригінальних лікарських засобів, із них 32 найменування антибіотиків, серед яких як традиційні, так і антибіотики нового покоління. З 2006 року підприємство виробляє також і ветеринарні препарати.

Зразу після прибуття студенти побачили знайомі обличчя – випускників своєї кафедри. А після інструктажу з техніки безпеки, їх розподілили по відділах.

Аліні Кернер випала можливість дізнатися про метрологію та її особливості у службі сервісного обслуговування та енергозабезпечення. Цей відділ є надзвичайно важливим на підприємстві, адже саме завдяки метрології корпорація отримує якісні, відкалібровані та повірені ДП «Укрметртестстандарт» прилади. Знайомство із нормативною документацією та структурою цього підрозділу здійснила провідний інженер Марина Ордовська. А детальніше про особливості функціонування контрольно-вимірювальних приборів та іншого устаткування розповів і наочно показав роботу підприємства, починаючи від водопідготовки до випуску готової продукції, молодший фахівець-метролог Арсен Арустанян.

Софія Ковальчук розкриває свій потенціал у відділі забезпечення якості під керівництвом Наталії Хитрої. Цей відділ займається валідацією виробництва, забезпечує навчання персоналу та здійснює аудит.

Юлія Лазюка вживу познайомилась із реєстрацією та перереєстрацією лікарських засобів на ринку України у відділі реєстрації лікарських засобів під керівництвом менеджера з реєстрації ЛЗ Аліни Просяник.

А Валерія Бондарчук і Світлана Бондарук поглиблюють свої знання та навички у цеху твердих форм готових лікарських засобів. Зокрема Світлана у цеху № 1 під керівництвом майстра Поліни аналізує результати органолептичних показників твердих лікарських засобів, а Валерія знаходиться у відділі упаковки і під керівництвом старшого майстра Марини знайомиться із відповідною документацією, а також займається сортуванням бракованих блістерів та їх подальшим обробленням для утилізації.

Студенти зізнаються, що практика – це той поштовх, коли їм стало зрозуміло, що все чого вчили в університеті, можна втілити в життя, і, що майбутнє за ними – молодими спеціалістами. Вони пишаються тим, що вчаться у найкращих викладачів, що здобувають вагомі знання у своїй альма-матер, що на підприємстві практично на кожному кроці бачать колишнього випускника кафедри біотехнології та мікробіології НУХТ.

 

Опублікований: 19-02-2020
Читайте також:
Примари цукрових замків: чергова екскурсія від Профспілки НУХТ

Відбулася екскурсія «Примари цукрових замків – чотири садиби Терещенків», організована  Профспілкою НУХТ для її членів. Першим на маршруті був маєток Надії Терещенко, доньки цукрозаводчика Федора Артемійовича Терещенка. Романтичний палац на березі річки Тетерів у Денишах був місцем зустрічі усіх членів великої родини Терещенків. На жаль, від колис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Примари цукрових замків: чергова екскурсія від Профспілки НУХТ 19 листопада 2019

Завершено локальний моніторинг освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення»

Протягом останнього місяця робоча група з розроблення та вдосконалення освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» проводила всі необхідні заходи з локального моніторингу освітньо-професійної програми підготовки магістрів за даним напрямом. За цей час відбулися заплановані зустрічі зі сте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершено локальний моніторинг освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» 14 лютого 2022

Уявити свій майбутній шлях у світі харчових технологій...

5 листопада 2024 р. доцентка кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Оксана Топчій і професорка кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Грек завітали з профорієнтаційним online-візитом до Горохівсього ліцею №1 ім. І. Я. Франка Горохівської міської ради Луцького району Волинської області. Викладачки ознайомили старшокласників із м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уявити свій майбутній шлях у світі харчових технологій... 06 листопада 2024

Нагороди продовжують знаходити своїх героїв!

Нинішні епідемічні реалії накладають свій відбиток на усі сфери діяльності людей. Тож приємність нагородити переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» триває! І днями заслужені нагороди нарешті отримали здобувачки ступеня магістра за спеціальністю «Біотехнології та біоінж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нагороди продовжують знаходити своїх героїв! 31 травня 2021