Н У Х Т

Студенти- біотехнологи реалізовують свої знання та навички під час проходження практики на ПАТ «Київмедпрепарат»

19 лютого 2020

Студенти- біотехнологи реалізовують свої знання та навички під час проходження практики на ПАТ «Київмедпрепарат»

Студенти- біотехнологи Світлана Бондарук, Валерія Бондарчук, Юлія Лазюка, Аліна Кернер і Софія Ковальчук реалізовують свої знання та навички під час проходження технологічної та переддипломної практики на ПАТ «Київмедпрепарат», яке є національним лідером із виробництва антибактеріальних препаратів і з 2005 року є складовою Корпорації «Артеріум».

Підприємство виготовляє лікарські засоби з 1847 року. Це – ін’єкції у флаконах, таблетки, капсули, мазі та гелі. З урахуванням форм дозування виробничий портфель заводу складає близько 170 генетичних та оригінальних лікарських засобів, із них 32 найменування антибіотиків, серед яких як традиційні, так і антибіотики нового покоління. З 2006 року підприємство виробляє також і ветеринарні препарати.

Зразу після прибуття студенти побачили знайомі обличчя – випускників своєї кафедри. А після інструктажу з техніки безпеки, їх розподілили по відділах.

Аліні Кернер випала можливість дізнатися про метрологію та її особливості у службі сервісного обслуговування та енергозабезпечення. Цей відділ є надзвичайно важливим на підприємстві, адже саме завдяки метрології корпорація отримує якісні, відкалібровані та повірені ДП «Укрметртестстандарт» прилади. Знайомство із нормативною документацією та структурою цього підрозділу здійснила провідний інженер Марина Ордовська. А детальніше про особливості функціонування контрольно-вимірювальних приборів та іншого устаткування розповів і наочно показав роботу підприємства, починаючи від водопідготовки до випуску готової продукції, молодший фахівець-метролог Арсен Арустанян.

Софія Ковальчук розкриває свій потенціал у відділі забезпечення якості під керівництвом Наталії Хитрої. Цей відділ займається валідацією виробництва, забезпечує навчання персоналу та здійснює аудит.

Юлія Лазюка вживу познайомилась із реєстрацією та перереєстрацією лікарських засобів на ринку України у відділі реєстрації лікарських засобів під керівництвом менеджера з реєстрації ЛЗ Аліни Просяник.

А Валерія Бондарчук і Світлана Бондарук поглиблюють свої знання та навички у цеху твердих форм готових лікарських засобів. Зокрема Світлана у цеху № 1 під керівництвом майстра Поліни аналізує результати органолептичних показників твердих лікарських засобів, а Валерія знаходиться у відділі упаковки і під керівництвом старшого майстра Марини знайомиться із відповідною документацією, а також займається сортуванням бракованих блістерів та їх подальшим обробленням для утилізації.

Студенти зізнаються, що практика – це той поштовх, коли їм стало зрозуміло, що все чого вчили в університеті, можна втілити в життя, і, що майбутнє за ними – молодими спеціалістами. Вони пишаються тим, що вчаться у найкращих викладачів, що здобувають вагомі знання у своїй альма-матер, що на підприємстві практично на кожному кроці бачать колишнього випускника кафедри біотехнології та мікробіології НУХТ.

 

Опублікований: 19-02-2020
Читайте також:
Делегація Університету Невади (США) відвідала університет

27 вересня університет знову приймав гостей – делегацію Університету Невади (США) у складі: віце-президента з державних справ Луїса Валери, віце-президента з досліджень та економічного розвитку Мері Кроган і помічника віце-президента з економічного розвитку Захарі Майлза. Університет Невади є державним дослідницьким університетом, він знаходиться у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Делегація Університету Невади (США) відвідала університет 27 вересня 2018

Вчена рада університету підсумувала свою роботу за навчальний рік

21 червня відбулося планове й останнє у цьому навчальному році засідання вченої ради університету. Традиційно на початку тепло привітали членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Також диплом кандидата наук за спеціальністю «Технологія харчової продукції» заступник голови вченої ради, перший проректор Володимир Яровий, що вів ц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчена рада університету підсумувала свою роботу за навчальний рік 21 червня 2018

НУХТівська конференція – надійна сходинка до професійного успіху

Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» є тією подією, яка викликає жвавий інтерес у студентської спільноти і щороку знаходить нових прихильників. Це – майданчик для обговорення наукових теорій і власних гіпотез, це – подія, яка збирає найа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТівська конференція – надійна сходинка до професійного успіху 04 квітня 2023

НУХТ і DGNB об’єднують зусилля: партнерство у сфері сталого проєктування

Наш університет нещодавно уклав важливий меморандум про співпрацю з найбільшою в Європі мережею сталого будівництва DGNB (Німецька рада з питань сталого будівництва). У центрі організації DGNB лежить її асоціація, що включає близько 2000 членів. Це партнерство стало можливим завдяки ініціативи кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ і DGNB об’єднують зусилля: партнерство у сфері сталого проєктування 07 червня 2023