Н У Х Т

Студенти- біотехнологи реалізовують свої знання та навички під час проходження практики на ПАТ «Київмедпрепарат»

19 лютого 2020

Студенти- біотехнологи реалізовують свої знання та навички під час проходження практики на ПАТ «Київмедпрепарат»

Студенти- біотехнологи Світлана Бондарук, Валерія Бондарчук, Юлія Лазюка, Аліна Кернер і Софія Ковальчук реалізовують свої знання та навички під час проходження технологічної та переддипломної практики на ПАТ «Київмедпрепарат», яке є національним лідером із виробництва антибактеріальних препаратів і з 2005 року є складовою Корпорації «Артеріум».

Підприємство виготовляє лікарські засоби з 1847 року. Це – ін’єкції у флаконах, таблетки, капсули, мазі та гелі. З урахуванням форм дозування виробничий портфель заводу складає близько 170 генетичних та оригінальних лікарських засобів, із них 32 найменування антибіотиків, серед яких як традиційні, так і антибіотики нового покоління. З 2006 року підприємство виробляє також і ветеринарні препарати.

Зразу після прибуття студенти побачили знайомі обличчя – випускників своєї кафедри. А після інструктажу з техніки безпеки, їх розподілили по відділах.

Аліні Кернер випала можливість дізнатися про метрологію та її особливості у службі сервісного обслуговування та енергозабезпечення. Цей відділ є надзвичайно важливим на підприємстві, адже саме завдяки метрології корпорація отримує якісні, відкалібровані та повірені ДП «Укрметртестстандарт» прилади. Знайомство із нормативною документацією та структурою цього підрозділу здійснила провідний інженер Марина Ордовська. А детальніше про особливості функціонування контрольно-вимірювальних приборів та іншого устаткування розповів і наочно показав роботу підприємства, починаючи від водопідготовки до випуску готової продукції, молодший фахівець-метролог Арсен Арустанян.

Софія Ковальчук розкриває свій потенціал у відділі забезпечення якості під керівництвом Наталії Хитрої. Цей відділ займається валідацією виробництва, забезпечує навчання персоналу та здійснює аудит.

Юлія Лазюка вживу познайомилась із реєстрацією та перереєстрацією лікарських засобів на ринку України у відділі реєстрації лікарських засобів під керівництвом менеджера з реєстрації ЛЗ Аліни Просяник.

А Валерія Бондарчук і Світлана Бондарук поглиблюють свої знання та навички у цеху твердих форм готових лікарських засобів. Зокрема Світлана у цеху № 1 під керівництвом майстра Поліни аналізує результати органолептичних показників твердих лікарських засобів, а Валерія знаходиться у відділі упаковки і під керівництвом старшого майстра Марини знайомиться із відповідною документацією, а також займається сортуванням бракованих блістерів та їх подальшим обробленням для утилізації.

Студенти зізнаються, що практика – це той поштовх, коли їм стало зрозуміло, що все чого вчили в університеті, можна втілити в життя, і, що майбутнє за ними – молодими спеціалістами. Вони пишаються тим, що вчаться у найкращих викладачів, що здобувають вагомі знання у своїй альма-матер, що на підприємстві практично на кожному кроці бачать колишнього випускника кафедри біотехнології та мікробіології НУХТ.

 

Опублікований: 19-02-2020
Читайте також:
Challenges до Дня вишиванки у фахових коледжах НУХТ

Яскраво відзначили Всесвітній день української вишиванки у відокремлених структурних підрозділах нашого університету. Щороку Вінницький фаховий коледж НУХТ відзначає День вишиванки різноманітними заходами: конкурсом на кращу вишиванку, проведенням патріотичних  флешмобів тощо. Не стали на заваді цьогорічного свята карантинні заходи, адже студрада...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Challenges до Дня вишиванки у фахових коледжах НУХТ 22 травня 2020

Веселий «Екватор» третьокурсників

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся черговий «Екватор». Свято «Екватор», яке щорічно організовується для третьокурсників кафедри, є знаковою подією, яка символізує середину їхнього навчального шляху. Це не лише час для підбиття проміжних підсумків, але й можливість зібратися всією студентською спільнотою, поділитися д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Веселий «Екватор» третьокурсників 21 квітня 2025

Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів ініціювала підготовку магістрів за абсолютно новим напрямком!

Враховуючу зацікавленість і запити роботодавців, відповідно до оновленої стратегії розвитку Київської області на період 2021-2027 року, яка передбачає здійснення комплексної системи заходів, в яких гармонійно поєднуватимуться високотехнологічна промисловість, екологічне сільське господарство та безпечне довкілля, кафедра технології м'яса і м'ясних ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів ініціювала підготовку магістрів за абсолютно новим напрямком! 31 січня 2025

Моніторинг останніх змін харчового законодавства

28 травня 2024 року на кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся науковий семінар, присвячений огляду змін законодавства у сфері харчової безпечності. Спікерами виступили заступник начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, начальник відділу організації протиепізоотичної роботи ГУ ДПСС у м. Києві Роман Матв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Моніторинг останніх змін харчового законодавства 29 травня 2024