Н У Х Т

Стартував четвертий конкурс МОН для молодих вчених

16 липня 2019

Стартував четвертий конкурс МОН для молодих вчених

15 липня 2019 року стартував уже четвертий конкурс МОН для наукових проєктів молодих вчених. Загалом у попередні роки отримали підтримку 256 таких проєктів, у які вже інвестовано майже 130 млн грн.

У 2016-2018 рр. відбулися 3 таких конкурси. 2016 року в його межах отримали фінансування 79 проєктів, 2017-го – 123, 2018-го – 54. Частина цих проєктів вже завершилася, а частина ще виконується.

На 2019 рік на цей конкурс було закладено 75 млн гривень – 23 із них пішли на фінансування робіт переможців 2018 року (вони почали виконуватися 2019-го), а 52 млн грн – на продовження раніше початих робіт. На 2020 рік планується довести бюджет конкурсу до 100 млн гривень.

Участь у конкурсі можуть брати молоді вчені, які працюють або навчаються у вишах чи наукових установах, підпорядкованих МОН.

Цьогоріч перший етап конкурсу – відбір проєктів на рівні університетів та наукових установ – триватиме з 15 липня до 9 вересня.

Проєкт повинен мати тривалість виконання до 3 років. Його керівник має бути або кандидатом наук віком до 35 років, або докторантом (доктором наук) віком до 40 років. Граничний вік виконавців – 35 років.

Роботи на конкурс приймаються за 11 напрямами, які відповідають пріоритетам програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт-2020».

Відібрані на рівні вишів чи наукових установ проєкти подаються до МОН для подальшої експертизи. Її здійснює спеціальна Експертна рада МОН куди, зокрема, входять й самі молоді науковці. Експертиза триватиме до 11 жовтня.

Оцінювання кожного проєкту проводитимуть 5 експертів. Загальна кількість балів рахуватиметься як середнє арифметичне значення оцінок від трьох експертів, що знаходяться у діапазоні між найнижчою та найвищою. Тобто, найвища та найнижча оцінки не враховуються. Це має забезпечити більш якісну та об’єктивну експертизу.

На основі висновків експертів Конкурсна комісія МОН має до 2 грудня визначити переможців. Виконання цих проєктів почнеться з 2020 року.

Детальніша інформація щодо першого етапу конкурсу, який стартував у нашому університеті 15 липня, тут.

Опублікований: 16-07-2019
Читайте також:
Крафтові технології для закладів ресторанного господарства – студентам від виробничника

Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прослухали лекцію від власника крафтової компанії з виробництва копчених м’ясних продуктів «Димне м'ясо від Тараса» Тараса Парандія, який ще й є засновником Асоціації крафтових виробників, невеликого співтовариства фермерів, пекарів, кондитерів, виробників сиру й іншого фуд-крафта. Зустріч ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крафтові технології для закладів ресторанного господарства – студентам від виробничника 19 грудня 2018

Останній рубіж бакалаврів-обліковців заочної форми навчання

На кафедрі обліку і аудиту завершилися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування» заочної форми навчання. Екзаменаційну комісію очолила завідувачка кафедри, доцентка Ольга Михайленко. У складі комісії працювали: гарантка освітньо-професійної програми, кандидатка економічних наук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Останній рубіж бакалаврів-обліковців заочної форми навчання 20 лютого 2024

Марафон захистів кваліфікаційних робіт на кафедрі біотехнології і мікробіології: на старті бакалаври

З 7 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології (БТМ) стартували публічні захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» заочної форми навчання. Цього року до складу Екзаменаційної комісії долучені викладачі кафедри: к.т.н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Марафон захистів кваліфікаційних робіт на кафедрі біотехнології і мікробіології: на старті бакалаври 10 лютого 2022

Куратори першого курсу кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції завжди поруч зі своїми здобувачами

Ми сьогодні живемо у дуже не простий час, який вимагає від кожного зібраності та концентрації всіх ресурсів. Під час агресії, яку переживає наша країна, кожен громадянин працює на своєму місці і наближає нашу перемогу. Але всі ми потребуємо підтримки та колективного відчуття, що поруч знаходяться однодумці.  Особливу увагу викладачі кафедри технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Куратори першого курсу кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції завжди поруч зі своїми здобувачами 23 листопада 2022