З метою підвищення ефективності міжнародної співпраці та якості практичної підготовки фахівців, цього року студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» та «Виробництво харчової продукції» Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ проходили міжнародне фахове стажування в Болгарії у готелі White Lagoon Beach****.
У рамках тижня циклової комісії готельного обслуговування відбулося підведення підсумків першої програми міжнародних стажувань студентів відділення. Модератор заходу – голова циклової комісії готельного обслуговування Ірина Тарасюк.
Завдяки міжнародному фаховому стажуванню студенти закріпили та поглибили теоретичні знання з організації та технології обслуговування у готельних підприємствах відповідно до міжнародних стандартів, ознайомилися з інноваційними технологіями готельно-ресторанного бізнесу, організацією послуг харчування і виробничих процесів у одному з кращих готельних комплексів Болгарії та вдосконалили комунікаційні навики й знання іноземної мови.
Студенти мали чудову нагоду поєднати практичну підготовку у кращих туристичних дестинаціях морського узбережжя Болгарії зі знайомством із культурою цієї країни та відпочинком на узбережжі моря. Також, несподіваною й приємною була зустріч зі студентами Маріупольського коледжу Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, які також проходила стажування у White Lagoon Beach****. У травні 2019 року студенти нашого коледжу були у Маріуполі в рамках акції «Схід і Захід разом», а завдяки стажуванню знову разом зустрілися, тільки цього разу у Болгарії.
Присутня на підведенні підсумків стажування виконавчий директор компанії «Інтернообмін» Ольга Білан висловила вдячність від себе особисто та адміністрації готельно-ресторанного комплексу White Lagoon Beach**** за підготовку фахівців, що володіють високим рівнем практичних навичок, є відповідальними та ініціативними, а також вручила учасникам стажування сертифікати про проходження міжнародного стажування, що надає нашим студентам суттєві конкурентні переваги на ринку праці.
Завідувач відділення готельно-ресторанної справи Дмитро Сколоздра зауважив, що нові реалії об’єктивно вимагають від коледжу істотно підвищити роль всіх аспектів міжнародного співробітництва в цілому і міжнародних зв’язків зокрема. Міжнародне стажування студентів у Болгарії є ефективним напрямом підвищення якості підготовки фахівців відділення готельно-ресторанної справи.
Студенти-учасники стажування поділилися враженнями про стажування, висловили вдячність директору коледжу Михайлу Григорціву, який особливо турбується про забезпечення своїх студентів кращими базами практики для корисного, цікавого та насиченого проходження практики з отриманням успішного досвіду для майбутньої професійної діяльності, а також викладачам циклової комісії готельного обслуговування за організацію та підтримку впродовж всього стажування у Болгарії.