Н У Х Т

Старовинну пам’ятку мегалітичної культури відвідали наші викладачі

29 жовтня 2018

Старовинну пам’ятку мегалітичної культури відвідали наші викладачі

Колектив кафедри іноземних мов професійного спрямування разом зі своїми родинами та співробітники інших підрозділів НУХТ мали змогу відвідати одне з визначних місць нашої країни – Камінне село, завдячуючи профоргу кафедри Ларисі Карташовій.

Камінне село – місце-загадка. Містичне, таємниче, сховане в лісах житомирського Полісся. Український Стоунхендж.

Старовинна пам’ятка мегалітичної культури, заснована племенем древлян, що населяли цю територію і називали її Землею Дерев. Це місце потужної енергетичної сили, яку всі відчували на собі протягом екскурсії.

Загадковість Камінного Села починається вже з історії виникнення. Величезні гранітні валуни різної форми у цій місцевості зосереджені лише на одній ділянці площею 20 гектарів. Камені мають особливе розташування і складну геометричну форму, і тут без людського втручання не обійшлося. Древляни обробляли ці камені не просто так. Є думка, що їхньою метою було гармонізувати тутешні енергетичні потоки…

Археологи називають це місце єдиною білою плямою на карті України. Історики підозрюють, що саме тут покоїться князь Ігор, саме тут заховане золото гетьмана Полуботка та бібліотека князя Ярослава Мудрого. Толкіністи усього світу погодяться, що Джон Толкін писав свій Віковічний ліс саме з Олевського лісу. Християни знають, що тут був Бог, і саме його слід залишився на одвічному камені…

Екскурсанти щиро вдячні гідові, вчителеві історії Олевської гімназії Івану Корнійчуку, який є справжнім патріотом своєї землі, краю, історії, культури та дуже вдало вчить цьому всіх своїх гостей. Наші викладачі, в свою чергу, розповіли йому про НУХТ, наші спеціальності, аби він міг надати інформацію своїм учням і зацікавити їх вступати саме до нашого вишу.

Опублікований: 29-10-2018
Читайте також:
Перспективи та тенденції розвитку інфраструктури якості з’ясовувала доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

У рамках тижня метрології та стандартизації Національним органом стандартизації UAS ДП «УкрНДНЦ» була проведена IIІ Міжнародна науково-практична конференція «Інфраструктура якості: перспективи та тенденції розвитку», у якій взяла участь відповідальний секретар Технічного комітету 64 «Спиртогорілчані вироби, дріжджі», доцент кафедри біотехнології пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перспективи та тенденції розвитку інфраструктури якості з’ясовувала доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 17 жовтня 2018

Перший серйозний крок у професійній підготовці біотехнологів-третьокурсників

У здобувачів-біотехнологів освітнього ступеня «бакалавр» 3-й курс є «переломним» за такими причинами. По-перше, саме на третьому курсі вони отримують «постійну прописку» на випусковій кафедрі біотехнології і мікробіології (БТМ), оскільки з цього часу більшість освітніх компонент освітньо-професійної програми є дисциплінами фахового професійного сп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший серйозний крок у професійній підготовці біотехнологів-третьокурсників 02 травня 2022

Перший «відмінний» захист здобувачів магістерського рівня за освітньо-професійною програмою «Готельна і ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи розпочалися захисти кваліфікаційних дипломних робіт і проектів здобувачів вищої освіти магістерського рівня спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійна програма «Готельна і ресторанна справа», денної форми навчання. Магістрантів із цією знаковою подією привітав завідувач кафедри і декан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший «відмінний» захист здобувачів магістерського рівня за освітньо-професійною програмою «Готельна і ресторанна справа» 14 лютого 2020

Інформаційні технології бенчмаркінгу у сфері HoReCa опановують здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

26 травня 2022 року відбувся гостьовий лекторій від менеджерки проєкту «Hotel Matrix» Єлізавети Рудельової для здобувачів освіти другого курсу освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа». До освітнього онлайн-івенту також долучилися першокурсники у рамка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інформаційні технології бенчмаркінгу у сфері HoReCa опановують здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 27 травня 2022