Н У Х Т

Смачно і науково відбулося лабораторне заняття на кафедрі технології зберігання і переробки зерна

07 грудня 2018

Смачно і науково відбулося лабораторне заняття на кафедрі технології зберігання і переробки зерна

На кафедрі технології зберігання і переробки зерна для студентів групи ТІ-2-5 була проведена цікава лабораторна робота з дисципліни «Технології зберігання і переробки зерна». Студенти отримали одразу три майстер-класи від старших викладачів Інни Ноздрюхіної та Тетяни Тракало, а також доцента Андрія Шарана.

Перше практичне навчання стосувалося технології екструдування зерна з виробництвом смачних солодких кукурудзяних паличок. Студентам показали основні принципи підготовки сировини, правила безпечної роботи з технологічним обладнанням та безпосереднє виробництво продукції. Багато студентів цікавились фінансовою стороною цього питання та вирішили в майбутньому організувати свою технологічну лінію, як невеличкий стартап.

На другому етапі відбулося ознайомлення з технологією зернових гранул, які є найбільш розповсюдженим компонентом оздоровчого харчування та просто смачним солодким смаколиком. Рецепт зернового батончика складався майже з десяти компонентів, які студенти підготували, створили відповідні форми та приготували.

Наостанок презентували виготовлення найбільш розповсюдженого частування, яким люди полюбляють пригощатися під час кінопереглядів - солоненького попкорну. Простота і доступність технології дозволять у подальшому кожному зі студентів виготовити в домашніх умовах підірване зерно кукурудзи та пригостити своїх рідних і знайомих.

На завершення лабораторного заняття відбулася дегустація виготовленої власноруч зернової продукції та проведений її науковий аналіз. Студенти подякували викладачам за цю цікаву лабораторну роботу та побажали їм і у подальшому підтримувати такий рівень викладання.

Опублікований: 07-12-2018
Читайте також:
Розпочали захисти бакалаврських дипломів студенти-заочники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів студентами заочної форми навчання за освітнім ступенем «Бакалавр», де у засіданні Екзаменаційної комісії брали участь співробітники кафедри – професор Віталій Прибильський, доценти Марина Білько і Микола Бондар. Екзаменаційну комісію очолив завідувач ка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочали захисти бакалаврських дипломів студенти-заочники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 12 лютого 2019

Жваве обговорення і дискусія на попередньому розгляді дисертаційної роботи аспірантки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи «Удосконалення технології безглютенового хліба з використанням борошна з зерна сорго» аспірантки Юлії Сорочинської.  Науковий керівник роботи – професорка Віра Дробот. Юлія Сорочинська представила результати досліджень технології безглюте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Жваве обговорення і дискусія на попередньому розгляді дисертаційної роботи аспірантки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 26 січня 2021

Вступникам на бюджет необхідно подати оригінали документів

Вступникам, які отримали рекомендацію на навчання за кошти державного бюджету, необхідно до 18-ї години 31 липня виконати вимоги до зарахування. Обов’язковою вимогою для зарахування є особисте подання до закладу вищої освіти оригіналів необхідних документів. Перелік документів для виконання вимог до зарахування: - копія документа, що посвідчує о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступникам на бюджет необхідно подати оригінали документів 29 липня 2019

Фахівці Управління поліції м. Києва прочитали лекцію для студентів і викладачів

Ось і настав перший день довгоочікуваного літа. Кожного вабить вулиця, адже тут відбувається багато цікавого, захоплюючого, хоча й іноді трапляються небезпечні для життя ситуації, а особливо з учасниками дорожнього руху. У рамках проведення Тижня безпеки дорожнього руху за ініціативи кафедри безпеки життєдіяльності до нашого університету завітали ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці Управління поліції м. Києва прочитали лекцію для студентів і викладачів 01 червня 2018