Н У Х Т

Смачно і науково відбулося лабораторне заняття на кафедрі технології зберігання і переробки зерна

07 грудня 2018

Смачно і науково відбулося лабораторне заняття на кафедрі технології зберігання і переробки зерна

На кафедрі технології зберігання і переробки зерна для студентів групи ТІ-2-5 була проведена цікава лабораторна робота з дисципліни «Технології зберігання і переробки зерна». Студенти отримали одразу три майстер-класи від старших викладачів Інни Ноздрюхіної та Тетяни Тракало, а також доцента Андрія Шарана.

Перше практичне навчання стосувалося технології екструдування зерна з виробництвом смачних солодких кукурудзяних паличок. Студентам показали основні принципи підготовки сировини, правила безпечної роботи з технологічним обладнанням та безпосереднє виробництво продукції. Багато студентів цікавились фінансовою стороною цього питання та вирішили в майбутньому організувати свою технологічну лінію, як невеличкий стартап.

На другому етапі відбулося ознайомлення з технологією зернових гранул, які є найбільш розповсюдженим компонентом оздоровчого харчування та просто смачним солодким смаколиком. Рецепт зернового батончика складався майже з десяти компонентів, які студенти підготували, створили відповідні форми та приготували.

Наостанок презентували виготовлення найбільш розповсюдженого частування, яким люди полюбляють пригощатися під час кінопереглядів - солоненького попкорну. Простота і доступність технології дозволять у подальшому кожному зі студентів виготовити в домашніх умовах підірване зерно кукурудзи та пригостити своїх рідних і знайомих.

На завершення лабораторного заняття відбулася дегустація виготовленої власноруч зернової продукції та проведений її науковий аналіз. Студенти подякували викладачам за цю цікаву лабораторну роботу та побажали їм і у подальшому підтримувати такий рівень викладання.

Опублікований: 07-12-2018
Читайте також:
З маніпуляційними техніками в управлінні персоналом познайомилися наші студенти…

Професор кафедри економіки праці та менеджменту Олена Драган організувала для управлінців персоналом 4 курсу майстер-клас із психологом Євгенією Ейсмонт. У професійні практиці Євгенії – групові та індивідуальні психологічні консультації співробітників і топ-менеджерів відомих компаній. Зараз вона працює в освітньому проекті – школі Claris Verbis, ф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З маніпуляційними техніками в управлінні персоналом познайомилися наші студенти… 15 листопада 2019

Міжнародний День Землі на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Цікавий захід до Міжнародного Дня Землі, що святкується 22 квітня, викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Людмила Власенко провела зі студентами 1 курсу спеціальності «Екологія». Світ відзначає День Землі (англ. – Earth Day) двічі: один раз із миротворчою і гуманістичною метою – в день весняного рівнодення (20 березня цього року),...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний День Землі на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 23 квітня 2018

НУХТ – на Міжнародній конференції Програми професійного розвитку академічних менеджерів

Днями представники університету долучилися до Міжнародної онлайн-конференції у межах Програми професійного розвитку академічних менеджерів, що реалізується Міністерством освіти і науки України спільно з Британською Радою та Світовим банком у рамках проєкту «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів». Конференція стала масштабним підс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – на Міжнародній конференції Програми професійного розвитку академічних менеджерів 26 вересня 2025

GUEST BARTENDING на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

Традиційною атракцією Дня вступника нашого університету є майстер-класи навчальних підрозділів. Цього разу, 21 вересня, гостей івенту очікував GUEST BARTENDING від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. На запрошення завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариси Шаран до освітнього офлайн-середо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

GUEST BARTENDING на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 24 вересня 2024