Н У Х Т

Особливості роботи журналіста в Іракському Курдистані на гостьовій лекції професора Ербільського університету Салахатдіна

09 лютого 2022

Особливості роботи журналіста в Іракському Курдистані на гостьовій лекції професора Ербільського університету Салахатдіна

8 лютого для здобувачів освітніх програм «Реклама та зв’язки з громадськістю» і «Маркетинг» та викладачів кафедри маркетингу відбулася гостьова лекція доктора наук, професора Ербільського університету Салахатдіна (Іракський Курдистан), журналіста-міжнародника Хаджі Мухаммада Хідер Мавлюда.

Лекція була присвячена популяризації України за кордоном, формуванню її іміджу через іноземні ЗМІ та особливостям системи засобів масової комунікації в Іракському Курдистані. Здобувачі дізналися про інструменти популяризації України та покращення її іміджу у світовій спільноті.

Доктор Хаджі Мухаммад Хідер Мавлюд понад 10 років вивчає ЗМІ України, здійснює порівняльний аналіз преси України й Іракського Курдистану, визначає трансформацію підходів до висвітлення інформації в засобах масової комунікації країн, які перебувають на шляху становлення демократії. Здобувачам було цікаво дізнатися, як Україна представлена на міжнародній арені, яким чином висвітлюються питання російсько-українського протистояння на сході України й напруження ситуації останнім часом.

Дієвим механізмом популяризації країни на міжнародній арені є просування її через лідерів думок. Доктор Хаджі Мухаммад Хідер Мавлюд – постійний експерт провідного курдського телеканалу «Рудау» (представництво якого анонсують відкрити й у Києві), де, як журналіст до думки якого дослухаються в країні, обстоює проукраїнську позицію в україно-російському конфлікті. Присутні мали змогу подивитися фрагменти програми за участю гостя й проаналізувати підходи до її структури та сценарію.

Хаджі Мухаммад Хідер Мавлюд відомий в Іракському Курдистані як письменник, перекладач, дослідник творчості курдських та іноземних літературних діячів. Зокрема, у його перекладі світ вперше почув курдською вірші Тараса Шевченка. Присутні також мали змогу почути Шевченків «Заповіт» курдською мовою та пишатися тим, що українська культура відома далеко за межами країни.

Опублікований: 09-02-2022
Читайте також:
В університеті фінішують вступні випробування для вступників в магістратуру і аспірантуру

У нашому університеті завершується друга, остання сесія вступних випробувань для вступників на навчання для здобуття освітнього ступеня «магістр» денної та заочної форм навчання (крім тих вступників, що вступали цього року на спеціальності, де необхідно було складати вступні випробування за технологією ЗНО). 2 серпня вступники, що вступають за інш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті фінішують вступні випробування для вступників в магістратуру і аспірантуру 06 серпня 2018

Здобувачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів успішно захистили звіти за результатами проходження переддипломної практики

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів завершилася переддипломна практика здобувачів 4-го курсу. Перед початком практики на засіданні кафедри була затверджена процедура її проведення в умовах загальнонаціонального карантину, відповідно до неї завчасно усім студентам було повідомлено, яким чином відбуватиметься цей захід у цьому навчальном...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів успішно захистили звіти за результатами проходження переддипломної практики 05 травня 2020

Студенти складають залік із переддипломної практики

Завершальним етапом практичного навчання в Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості нашого університету для студентів спеціальності «Виробництво харчової продукції» (041 і 042 групи) став залік із переддипломної практики. Студенти поділилися своїми враженнями і здобутим досвідом роботи в закладах ресторанного господарства міста і обла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти складають залік із переддипломної практики 24 січня 2017

Гарант освітньої програми «Технології харчування» презентував її першокурсникам

13 вересня 2023 року відбулася зустріч гаранта освітньо-професійної програми «Технології харчування» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології», професора Олега Кузьміна і доценток кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Людмили Мамченко та Ірини Силки зі здобувачами першого курсу. Презента...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гарант освітньої програми «Технології харчування» презентував її першокурсникам 15 вересня 2023