Н У Х Т

Особливості роботи журналіста в Іракському Курдистані на гостьовій лекції професора Ербільського університету Салахатдіна

09 лютого 2022

Особливості роботи журналіста в Іракському Курдистані на гостьовій лекції професора Ербільського університету Салахатдіна

8 лютого для здобувачів освітніх програм «Реклама та зв’язки з громадськістю» і «Маркетинг» та викладачів кафедри маркетингу відбулася гостьова лекція доктора наук, професора Ербільського університету Салахатдіна (Іракський Курдистан), журналіста-міжнародника Хаджі Мухаммада Хідер Мавлюда.

Лекція була присвячена популяризації України за кордоном, формуванню її іміджу через іноземні ЗМІ та особливостям системи засобів масової комунікації в Іракському Курдистані. Здобувачі дізналися про інструменти популяризації України та покращення її іміджу у світовій спільноті.

Доктор Хаджі Мухаммад Хідер Мавлюд понад 10 років вивчає ЗМІ України, здійснює порівняльний аналіз преси України й Іракського Курдистану, визначає трансформацію підходів до висвітлення інформації в засобах масової комунікації країн, які перебувають на шляху становлення демократії. Здобувачам було цікаво дізнатися, як Україна представлена на міжнародній арені, яким чином висвітлюються питання російсько-українського протистояння на сході України й напруження ситуації останнім часом.

Дієвим механізмом популяризації країни на міжнародній арені є просування її через лідерів думок. Доктор Хаджі Мухаммад Хідер Мавлюд – постійний експерт провідного курдського телеканалу «Рудау» (представництво якого анонсують відкрити й у Києві), де, як журналіст до думки якого дослухаються в країні, обстоює проукраїнську позицію в україно-російському конфлікті. Присутні мали змогу подивитися фрагменти програми за участю гостя й проаналізувати підходи до її структури та сценарію.

Хаджі Мухаммад Хідер Мавлюд відомий в Іракському Курдистані як письменник, перекладач, дослідник творчості курдських та іноземних літературних діячів. Зокрема, у його перекладі світ вперше почув курдською вірші Тараса Шевченка. Присутні також мали змогу почути Шевченків «Заповіт» курдською мовою та пишатися тим, що українська культура відома далеко за межами країни.

Опублікований: 09-02-2022
Читайте також:
Нетворкінг-зустріч здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з шеф-кондитером

У рамках навчальної дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» відбулася нетворкінг-зустріч студентів ІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з фахівцем-практиком, шеф-кондитером Артемом Кокотуном. На шляху до омріяної професії Артем пройшов більше 40 майстер-класів і воркшопів у найкрутіших фахівців кондитерського...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нетворкінг-зустріч здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з шеф-кондитером 11 жовтня 2022

Особливості організації змішаного та дистанційного навчання

В Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася інструктивно-методична нарада, де одним із основних питань була організація змішаного та дистанційного навчання. Заступник директора Олеся Стахів детально зупинилася на особливостях такого навчання, зокрема синхронному та асинхронному режимі, на алг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості організації змішаного та дистанційного навчання 30 вересня 2020

EVI DRIVE на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Один із викликів сьогодення для вступника на освітній ступінь «Магістр» – це Єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови. Він був започаткований у 2017 році,  проводиться у формі вступного випробування з англійської (або німецької, або французької, або іспанської) мови та передбачає використання організаційно-технологічних процесів здійснення ЗНО....

ЧИТАТИ ДАЛІ

EVI DRIVE на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 17 лютого 2021