Н У Х Т

Рівень викладання англійською викладачів кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв оцінили колеги з інших країн

25 березня 2021

Рівень викладання англійською викладачів кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв оцінили колеги з інших країн

Днями всі охочі побачили та оцінили, як відбувається навчальний процес англійською мовою у одній із кращих груп здобувачів освіти другого курсу, що навчаються на англомовному проєкті за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа».

На кафедрі машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв група вивчає основи автоматизованого проєктування, обладнання і проєктування закладів готельно-ресторанного бізнесу. Викладачі цих дисциплін – доценти Олексій Губеня і Віталій Рачок не лише навчають, але одночасно навчаються: це нове, цікаве завдання – передати англійською мовою великий об’єм знань, професійних навичок, сформувати у майбутніх фахівців необхідні компетенції; а також зробити цей процес цікавим.

На англомовну лекцію з обладнання закладів готельно-ресторанного бізнесу, яку читав доцент Олексій Губеня, завітали викладачі кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв та інших кафедр університету, а також авторитетні вчені з Румунії, Киргизстану, Білорусі та Південної Африки.

Шановні гості звернули увагу на групу, яка була в центрі подій. Здобувачі освіти активно підтримували діалог із лектором, без проблем згадували пройдений протягом року матеріал, відразу дізнавалися відповіді на питання, які виникали в процесі отримання знань. Розглядаючи обладнання для випікання хлібних, кондитерських виробів і піци, разом намагалися розібрати труднощі термінології, порівняти різні типи обладнання та прийняти оптимальне рішення для конкретних умов. Викладач із гордістю поділився історією та сучасними здобутками наукової школи з хлібопекарських печей, яка вже понад 70 років функціонує у нашому університеті.

Хоча лекція призначалася для студентів, до діалогу приєднувалися і гості. Зокрема, професорка Університету «Штефан чел Маре» з Румунії Габріела Константінеску уточнила, що малі пекарні часто використовують заморожені тістові напівфабрикати, і доповнила лекційний матеріал особливостями їх термічного оброблення. Доцент Киргизько-турецького університету Руслан Аділ Акай Тегін пропонував врахувати особливості випікання національних сортів хліба, а викладач Білоруського аграрного університету Катерина Пашкова і молода науковиця з Південної Африки Вулані Рікозо звернули увагу на складні питання фахової термінології у англійській мові.

Колектив кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв, обговорюючи лекцію, оцінив крок вперед у досвіді викладання англійською. Без сумніву, це корисно для здобувачів освіти і викладачів, відкриває нові горизонти у освітній і науковій діяльності і майбутньому працевлаштуванні випускників. Домовилися, що цей досвід найближчим часом буде поширений на інші дисципліни та групи.

Викладачі вдячні відповідальним та ініціативним студентам-учасникам лекції, і шановним партнерам, які діляться з ними корисним досвідом. Вони сподіваються, що студенти добре зрозуміли лекційний матеріал, і задоволені методами та стилем викладання. А роботодавцям радять уже зараз звернути увагу на колектив цієї групи. 

Опублікований: 25-03-2021
Читайте також:
Лекторій від ТОВ «Біофарма Плазма» розпочато!

У рамках дисципліни «Системи менеджменту якості у виробництві» магістранти першого року навчання кафедри біотехнології і мікробіології мали унікальну можливість долучитися до практичного обговорення ключових моментів запуску у виробництво фармацевтичних препаратів, прослухавши лекцію від представника компанії ТОВ «Біофарма Плазма» Андрія Рибакова. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекторій від ТОВ «Біофарма Плазма» розпочато! 09 грудня 2019

Ділова зустріч фахівців України та Польщі щодо перспектив міжнародного співробітництва у сфері виробництва морозива

28 жовтня 2021 р. відбулася ділова зустріч доцентки Жешувського університету (Польща) Магдалени Буньовскої, завідувачки кафедри технології молока і молочних продуктів НУХТ, професорки Галини Поліщук, доцентки кафедри експертизи харчових продуктів НУХТ Оксани Петруші та аспіранта кафедри технології молока і молочних продуктів НУХТ Артура Михалевича ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ділова зустріч фахівців України та Польщі щодо перспектив міжнародного співробітництва у сфері виробництва морозива 29 жовтня 2021

Цифрові інструменти для освіти – викладачі опановують новітні технології

Якісна організації освітнього процесу в умовах карантину та воєнного стану вимагає від викладачів володіння цифровими навичками як базовими у професійній діяльності. Завдяки курсу «Цифрові інструменти Google для освіти» від ТОВ «Академія цифрового розвитку» викладачі Львівського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу НУХТ із різним рівнем ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цифрові інструменти для освіти – викладачі опановують новітні технології 18 липня 2023

Міжнародний день води у рекламістів-першокурсників кафедри маркетингу

Вода – найпоширеніша і найбільш незвичайна речовина на нашій планеті. Вона має унікальні хімічні й фізичні властивості, які відіграють надзвичайну роль у підтримці життя на Землі. 22 березня у всьому світі відзначають Міжнародний день води. Студенти першого курсу спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю» відвідали Музей води (водно-інформ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний день води у рекламістів-першокурсників кафедри маркетингу 23 березня 2018