Н У Х Т

Рівень викладання англійською викладачів кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв оцінили колеги з інших країн

25 березня 2021

Рівень викладання англійською викладачів кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв оцінили колеги з інших країн

Днями всі охочі побачили та оцінили, як відбувається навчальний процес англійською мовою у одній із кращих груп здобувачів освіти другого курсу, що навчаються на англомовному проєкті за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа».

На кафедрі машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв група вивчає основи автоматизованого проєктування, обладнання і проєктування закладів готельно-ресторанного бізнесу. Викладачі цих дисциплін – доценти Олексій Губеня і Віталій Рачок не лише навчають, але одночасно навчаються: це нове, цікаве завдання – передати англійською мовою великий об’єм знань, професійних навичок, сформувати у майбутніх фахівців необхідні компетенції; а також зробити цей процес цікавим.

На англомовну лекцію з обладнання закладів готельно-ресторанного бізнесу, яку читав доцент Олексій Губеня, завітали викладачі кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв та інших кафедр університету, а також авторитетні вчені з Румунії, Киргизстану, Білорусі та Південної Африки.

Шановні гості звернули увагу на групу, яка була в центрі подій. Здобувачі освіти активно підтримували діалог із лектором, без проблем згадували пройдений протягом року матеріал, відразу дізнавалися відповіді на питання, які виникали в процесі отримання знань. Розглядаючи обладнання для випікання хлібних, кондитерських виробів і піци, разом намагалися розібрати труднощі термінології, порівняти різні типи обладнання та прийняти оптимальне рішення для конкретних умов. Викладач із гордістю поділився історією та сучасними здобутками наукової школи з хлібопекарських печей, яка вже понад 70 років функціонує у нашому університеті.

Хоча лекція призначалася для студентів, до діалогу приєднувалися і гості. Зокрема, професорка Університету «Штефан чел Маре» з Румунії Габріела Константінеску уточнила, що малі пекарні часто використовують заморожені тістові напівфабрикати, і доповнила лекційний матеріал особливостями їх термічного оброблення. Доцент Киргизько-турецького університету Руслан Аділ Акай Тегін пропонував врахувати особливості випікання національних сортів хліба, а викладач Білоруського аграрного університету Катерина Пашкова і молода науковиця з Південної Африки Вулані Рікозо звернули увагу на складні питання фахової термінології у англійській мові.

Колектив кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв, обговорюючи лекцію, оцінив крок вперед у досвіді викладання англійською. Без сумніву, це корисно для здобувачів освіти і викладачів, відкриває нові горизонти у освітній і науковій діяльності і майбутньому працевлаштуванні випускників. Домовилися, що цей досвід найближчим часом буде поширений на інші дисципліни та групи.

Викладачі вдячні відповідальним та ініціативним студентам-учасникам лекції, і шановним партнерам, які діляться з ними корисним досвідом. Вони сподіваються, що студенти добре зрозуміли лекційний матеріал, і задоволені методами та стилем викладання. А роботодавцям радять уже зараз звернути увагу на колектив цієї групи. 

Опублікований: 25-03-2021
Читайте також:
Витончені десерти на основі заварних напівфабрикатів навчилися готувати студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Нещодавно на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся неймовірно казковий майстер-клас. А як інакше можна назвати подію, коли мова йде про витончені десерти?! Студентка кафедри 2 курсу зі скороченим терміном навчання, шеф-кондитер ресторану-дому «Антресоль» у м. Суми Світлана Ведмідь у рамках дисципліни «Технологія продукції...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Витончені десерти на основі заварних напівфабрикатів навчилися готувати студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 22 травня 2019

Ще +7 бакалаврів-виноробів: на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів на здобуття  освітнього ступеню «бакалавр». У перший день на захист були представлені 7 дипломних проектів. Студенти-випускники відповідно до майбутньої кваліфікації, яку отримували за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія», представили ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще +7 бакалаврів-виноробів: на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів 12 червня 2019

Дієві заходи зі впровадження дуального навчання

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів у змішаному офлайн-онлайн форматі 4 листопада 2022 р. відбулася зустріч здобувачів освітнього ступеня «магістр» освітньо-професійних програм «Технології зберігання, консервування і переробки м’яса» та «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» і здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дієві заходи зі впровадження дуального навчання 07 листопада 2022

Ще один аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства виходить на захист дисертаційного дослідження

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся науковий семінар за темою дисертаційної роботи «Удосконалення технології хлібного квасу з використанням природних матеріалів». Доповідач – викладач Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ, аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробств...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства виходить на захист дисертаційного дослідження 26 червня 2019