Н У Х Т

Рівень викладання англійською викладачів кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв оцінили колеги з інших країн

25 березня 2021

Рівень викладання англійською викладачів кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв оцінили колеги з інших країн

Днями всі охочі побачили та оцінили, як відбувається навчальний процес англійською мовою у одній із кращих груп здобувачів освіти другого курсу, що навчаються на англомовному проєкті за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа».

На кафедрі машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв група вивчає основи автоматизованого проєктування, обладнання і проєктування закладів готельно-ресторанного бізнесу. Викладачі цих дисциплін – доценти Олексій Губеня і Віталій Рачок не лише навчають, але одночасно навчаються: це нове, цікаве завдання – передати англійською мовою великий об’єм знань, професійних навичок, сформувати у майбутніх фахівців необхідні компетенції; а також зробити цей процес цікавим.

На англомовну лекцію з обладнання закладів готельно-ресторанного бізнесу, яку читав доцент Олексій Губеня, завітали викладачі кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв та інших кафедр університету, а також авторитетні вчені з Румунії, Киргизстану, Білорусі та Південної Африки.

Шановні гості звернули увагу на групу, яка була в центрі подій. Здобувачі освіти активно підтримували діалог із лектором, без проблем згадували пройдений протягом року матеріал, відразу дізнавалися відповіді на питання, які виникали в процесі отримання знань. Розглядаючи обладнання для випікання хлібних, кондитерських виробів і піци, разом намагалися розібрати труднощі термінології, порівняти різні типи обладнання та прийняти оптимальне рішення для конкретних умов. Викладач із гордістю поділився історією та сучасними здобутками наукової школи з хлібопекарських печей, яка вже понад 70 років функціонує у нашому університеті.

Хоча лекція призначалася для студентів, до діалогу приєднувалися і гості. Зокрема, професорка Університету «Штефан чел Маре» з Румунії Габріела Константінеску уточнила, що малі пекарні часто використовують заморожені тістові напівфабрикати, і доповнила лекційний матеріал особливостями їх термічного оброблення. Доцент Киргизько-турецького університету Руслан Аділ Акай Тегін пропонував врахувати особливості випікання національних сортів хліба, а викладач Білоруського аграрного університету Катерина Пашкова і молода науковиця з Південної Африки Вулані Рікозо звернули увагу на складні питання фахової термінології у англійській мові.

Колектив кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв, обговорюючи лекцію, оцінив крок вперед у досвіді викладання англійською. Без сумніву, це корисно для здобувачів освіти і викладачів, відкриває нові горизонти у освітній і науковій діяльності і майбутньому працевлаштуванні випускників. Домовилися, що цей досвід найближчим часом буде поширений на інші дисципліни та групи.

Викладачі вдячні відповідальним та ініціативним студентам-учасникам лекції, і шановним партнерам, які діляться з ними корисним досвідом. Вони сподіваються, що студенти добре зрозуміли лекційний матеріал, і задоволені методами та стилем викладання. А роботодавцям радять уже зараз звернути увагу на колектив цієї групи. 

Опублікований: 25-03-2021
Читайте також:
Завершилося нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»

Завершилося нагородження переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія», що відбувся на базі нашого університету. Завдяки пом’якшенню карантинних обмежень, церемонію вдалося провести офлайн. Переможцям та їх керівникам особливо приємно було отримати нагороди та почути віталь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилося нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» 09 червня 2021

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулося вручення дипломів магістрам

1 березня у актовій залі університету дружна родина факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу прощалася зі своїми цьогорічними випускниками-магістрами. 112 магістрів денної і заочної форми навчання спеціалізацій «Технології в ресторанному господарстві», «Технології харчування», «Готельна і ресторанна справа» і вперше «Туризмознавств...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулося вручення дипломів магістрам 01 березня 2017

Коли розповідають студенти: вичерпно про НУХТ для четвертокурсників Сумського коледжу

16 січня 2020 року до Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ із профорієнтаційною метою завітали випускники 2019 року Антон Турчин, Іван Дудко та Роман Майборода, які зараз навчаються на III курсі нашого університету за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньою програмою «Харчові технології та інженерія» на кафедрі технології хлібопе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Коли розповідають студенти: вичерпно про НУХТ для четвертокурсників Сумського коледжу 18 січня 2020

ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» 2020-2021 н.р.

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1457 від 24.11.2020 р. наш університет призначений базовим закладом вищої освіти з проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» у 2020/2021 навчальному році. Для участі у ІІ турі Конкурсу надійшли 48 робіт із 23 заклад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» 2020-2021 н.р. 22 березня 2021