Н У Х Т

Ще один аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства виходить на захист дисертаційного дослідження

26 червня 2019

Ще один аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства виходить на захист дисертаційного дослідження

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся науковий семінар за темою дисертаційної роботи «Удосконалення технології хлібного квасу з використанням природних матеріалів». Доповідач – викладач Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ, аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Ольга Дулька.

Ольга Дулька закінчила з відзнакою наш університет і виявила бажання навчатись у аспірантурі за темою «Удосконалення технології підготовки води для виробництва хлібного квасу з використанням природних матеріалів» (науковий керівник – професор Віталій Прибильський).

Мета роботи – удосконалення технології хлібного квасу із розробленням способу підготовки води з використанням природних мінералів та активованого вугілля.

На семінарі були присутні завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Анатолій Куц і викладачі кафедри, а також члени спеціалізованої вченої ради Д 26.058.04 Леонід Рева, Наталія Гусятинська, Олена Грабовська.

Аспірант Ольга Дулька доповіла про використання в підготовці води для приготування квасу клиноптилоліту, гірського кришталю та активованого вугілля.

Молодим науковцем виявлено, що використання мінералів для оброблення води у певній послідовності дозволяє збільшити вміст цінних компонентів у готовому квасі за рахунок покращення умов метаболізму дріжджів.

Доповідь викликала значну зацікавленість присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідача. В обговоренні взяли участь професори кафедри Віктор Маринченко, Валентина Кошова, доценти Петро Бойко, Маргарита Карпутіна, Борис Хіврич, завідувач кафедри Анатолій Куц та ін.

Виступаючі зауважили, що робота актуальна, завершена й ухвалили результати досліджень доповідача та порадили довести наукові роботи до логічного завершення. Було прийняте рішення дослідження аспіранта вважати плідними і оцінити позитивно й рекомендувати до подання на захист у спеціалізовану вченої раду.

Бажаємо науковцю творчих успіхів!

Опублікований: 26-06-2019
Читайте також:
Важливі аспекти на зустрічі гаранта ОП «Технології харчування» з першокурсниками

На початку 2025-2026 навчального року гарант освітньо-професійної програми «Технології харчування» за спеціальністю G13 «Харчові технології» бакалаврського рівня, д.т.н., професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін провів організаційні збори зі здобувачами освіти першого курсу. Гарант детально ознайомив першокурсни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливі аспекти на зустрічі гаранта ОП «Технології харчування» з першокурсниками 16 вересня 2025

Увосьме розпочала роботу конференція «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової і переробної галузей АПК»

20-21 листопада 2019 року в університеті працює VІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової і переробної галузей АПК». Науковці кафедри економіки і права Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ, що традиційно проводять цю конференцію, зібрали колег, студентів, аспірант...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Увосьме розпочала роботу конференція «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової і переробної галузей АПК» 20 листопада 2019

Завершується приймання заяв до магістратури

Сьогодні о 18:00 наші відбіркові комісії завершать приймання заяв на бюджет і контракт від вступників до магістратури на основі диплома бакалавра, спеціаліста, магістра. Далі ми зможемо добирати студентів лише на контракт. Ця можливість буде відкрита до 30 листопада. Бюджетні місця розподілятимуться за алгоритмом адресного розміщення державного і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершується приймання заяв до магістратури 21 серпня 2023

Доступно про цікаве

Нещодавно відбулася відкрита лекція з дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій», яку для студентів третього курсу спеціальності «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» прочитав доцент кафедри біотехнології і мікробіології Юрій Резніченко. Лекція, присвячена темі «Використа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доступно про цікаве 06 листопада 2020