Н У Х Т

Ще один аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства виходить на захист дисертаційного дослідження

26 червня 2019

Ще один аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства виходить на захист дисертаційного дослідження

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся науковий семінар за темою дисертаційної роботи «Удосконалення технології хлібного квасу з використанням природних матеріалів». Доповідач – викладач Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ, аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Ольга Дулька.

Ольга Дулька закінчила з відзнакою наш університет і виявила бажання навчатись у аспірантурі за темою «Удосконалення технології підготовки води для виробництва хлібного квасу з використанням природних матеріалів» (науковий керівник – професор Віталій Прибильський).

Мета роботи – удосконалення технології хлібного квасу із розробленням способу підготовки води з використанням природних мінералів та активованого вугілля.

На семінарі були присутні завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Анатолій Куц і викладачі кафедри, а також члени спеціалізованої вченої ради Д 26.058.04 Леонід Рева, Наталія Гусятинська, Олена Грабовська.

Аспірант Ольга Дулька доповіла про використання в підготовці води для приготування квасу клиноптилоліту, гірського кришталю та активованого вугілля.

Молодим науковцем виявлено, що використання мінералів для оброблення води у певній послідовності дозволяє збільшити вміст цінних компонентів у готовому квасі за рахунок покращення умов метаболізму дріжджів.

Доповідь викликала значну зацікавленість присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідача. В обговоренні взяли участь професори кафедри Віктор Маринченко, Валентина Кошова, доценти Петро Бойко, Маргарита Карпутіна, Борис Хіврич, завідувач кафедри Анатолій Куц та ін.

Виступаючі зауважили, що робота актуальна, завершена й ухвалили результати досліджень доповідача та порадили довести наукові роботи до логічного завершення. Було прийняте рішення дослідження аспіранта вважати плідними і оцінити позитивно й рекомендувати до подання на захист у спеціалізовану вченої раду.

Бажаємо науковцю творчих успіхів!

Опублікований: 26-06-2019
Читайте також:
Гостьова лекція «Зміни у сфері стандартизації систем НАССР. Міжнародна практика застосування»

Для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» та «Технології в ресторанному господарстві» в межах навчальних дисциплін «Безпека і якість дієтичної та аюрведичної харчової продукції» і «Моніторинг безпечності та якості продукції і послуг в ресторанному господарстві» ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція «Зміни у сфері стандартизації систем НАССР. Міжнародна практика застосування» 01 листопада 2022

Формула успіху в HR від випускника для менеджерів персоналу

13 листопада 2024 року бакалаври та магістранти освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» взяли участь у гостьовій зустрічі з менеджером з персоналу української фармацевтичної компанії «Здраво» та випускником освітньої програми 2019 року Владиславом Заблоцьким. Спікер поділився своїм досвідом кар’єрного шляху від продавця-консультанта д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Формула успіху в HR від випускника для менеджерів персоналу 14 листопада 2024

Успішно захистили кваліфікаційні бакалаврські роботи і дипломні проекти випускники Полтавської філії НУХТ

З 13 по 15 лютого 2017 року в Полтавській філії НУХТ відбувся захист кваліфікаційних бакалаврських робіт і дипломних проектів «спеціалістів» за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія» спеціалізації «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса» та «Технологія зберігання, консервування та переробки молока». Державній екзаме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно захистили кваліфікаційні бакалаврські роботи і дипломні проекти випускники Полтавської філії НУХТ 16 лютого 2017

Випускники кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів здобувають освітній ступінь «бакалавр»

Випускники кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів успішно захистили кваліфікаційні роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю «Харчові технології». Цього разу на захисти завітали представники роботодавців, зокрема, випускник кафедри, директор олійно-екстракційного заводу компані...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів здобувають освітній ступінь «бакалавр» 20 червня 2024