Н У Х Т

Реальне зменшення негативного впливу на довкілля у полі зору наших магістрантів

06 лютого 2019

Реальне зменшення негативного впливу на довкілля у полі зору наших магістрантів

Уже не за горами час, коли схвильовані магістранти ІІ року навчання винесуть на суд екзаменаційних комісій результати своїх досліджень за темами випускових робіт. А зараз ще триває напружена робота – ще стільки всього потрібно зробити, адже магістерські роботи наших студентів виконуються для діючих підприємств.   

Ретельно виконують всі дослідження магістранти кафедри екологічної безпеки і охорони праці. Зокрема, студент спеціальності 183 «Екологічний контроль та аудит» Сергій Погорілий працює над темою «Оцінка ефективності системи управління на ТОВ «Переяслав-Молпродукт». Система управління підприємством базується на багатьох факторах і є важливою ланкою між навколишнім природним середовищем і підприємством. Нині – це дуже важливий аспект у розвитку харчової промисловості та в Україні. Важливим чинником є ефективна робота системи управління на молокопереробних підприємствах.

Основною метою впровадження систем екологічного управління є, окрім прояву серйозного ставлення до екологічних питань, реальне зменшення негативного впливу на довкілля, зменшення кількості забруднювачів або, якщо це можливо, їхнє цілковите усунення в місці виникнення.

Пройшовши практику на ТОВ «Переяслав-Молпродукт» та проаналізувавши стан екологізації підприємства, магістр разом зі своїм науковим керівником, доцентом кафедри Оксаною Ничик одразу визначилися з темою майбутньої дипломної роботи.

Ця тема стала цікавою та допомогла Сергію Погорілому краще розібратися на практиці з навичками перевірки оцінювання ефективності діючих систем управління на підприємстві та проведення екологічного аудиту.

Тим часом студентка спеціальності 101 «Екологія» Олена Демченко готує до завершення магістерську роботу «Очищення стічних вод ВП «Рівненська АЕС» зі своїм науковим керівником, завідувачем кафедри Оленою Семеновою.

Магістерська робота присвячена вивченню технології очищення стічних вод та утилізації нафтошламів ВП «Рівненська АЕС» ДП «НАЕК Енергоатом». При написанні наукової роботи був розглянутий вплив промислових скидів Рівненської атомної електростанції на водні об’єкти Рівненської області (р. Стир), а також підібрані основні методики дослідження для визначення показників якості поверхневих і стічних вод та здійснений аналіз нормативної документації водного середовища України й Європейського союзу та статистичне оброблення даних досліджень.

Під час дослідів були використані основні методи дослідження – флуориметричний, титрометричний, фотоколориметричний, аргентометричний та інші.

Наразі студенти допрацьовують свої роботи та активно готуються до захисту.

Опублікований: 06-02-2019
Читайте також:
На кафедрі машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв стало ще на одного кандидата технічних наук більше

Старший викладач кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Юрій Доломакін успішно захистив дисертацію «Наукове обґрунтування параметрів періодичного змішування водно-борошняних сумішей та створення високоефективного обладнання» на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук. Автор розглянув процес змішування складних п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв стало ще на одного кандидата технічних наук більше 17 березня 2018

Міжнародний день води у рекламістів-першокурсників кафедри маркетингу

Вода – найпоширеніша і найбільш незвичайна речовина на нашій планеті. Вона має унікальні хімічні й фізичні властивості, які відіграють надзвичайну роль у підтримці життя на Землі. 22 березня у всьому світі відзначають Міжнародний день води. Студенти першого курсу спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю» відвідали Музей води (водно-інформ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний день води у рекламістів-першокурсників кафедри маркетингу 23 березня 2018

Творчо підійшли до виконання міжкафедральної кваліфікаційної роботи магістранти кафедр технології молока і молочних продуктів і технології консервування

Захисти магістерських робіт на кафедрах технології молока і молочних продуктів і технології консервування завершилися успішним представленням випускниками міжкафедральної комплексної кваліфікаційної роботи «Розробка нових видів молоковмісних продуктів з натуральними плодовими та овочевими наповнювачами». Екзаменаційна комісія у складі завідувача к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчо підійшли до виконання міжкафедральної кваліфікаційної роботи магістранти кафедр технології молока і молочних продуктів і технології консервування 27 лютого 2017

Магістранти-маркетологи на Media Challenge by Dentsu Aegis Network Ukraine

Студенти 1-го курсу магістратури спеціальності «Маркетинг» Катерина Москаленко, Вікторія Савчук та Олександр Червоний взяли участь у медіа-челенджі, який відбувся у бізнес центрі «Європасаж» за підтримки студентської організації STUD-POINT та компанії Dentsu Aegis Network Ukraine. Медіа-захід відбувався у декілька етапів: реєстрація учасників і ре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-маркетологи на Media Challenge by Dentsu Aegis Network Ukraine 08 травня 2018