Н У Х Т

Реальне зменшення негативного впливу на довкілля у полі зору наших магістрантів

06 лютого 2019

Реальне зменшення негативного впливу на довкілля у полі зору наших магістрантів

Уже не за горами час, коли схвильовані магістранти ІІ року навчання винесуть на суд екзаменаційних комісій результати своїх досліджень за темами випускових робіт. А зараз ще триває напружена робота – ще стільки всього потрібно зробити, адже магістерські роботи наших студентів виконуються для діючих підприємств.   

Ретельно виконують всі дослідження магістранти кафедри екологічної безпеки і охорони праці. Зокрема, студент спеціальності 183 «Екологічний контроль та аудит» Сергій Погорілий працює над темою «Оцінка ефективності системи управління на ТОВ «Переяслав-Молпродукт». Система управління підприємством базується на багатьох факторах і є важливою ланкою між навколишнім природним середовищем і підприємством. Нині – це дуже важливий аспект у розвитку харчової промисловості та в Україні. Важливим чинником є ефективна робота системи управління на молокопереробних підприємствах.

Основною метою впровадження систем екологічного управління є, окрім прояву серйозного ставлення до екологічних питань, реальне зменшення негативного впливу на довкілля, зменшення кількості забруднювачів або, якщо це можливо, їхнє цілковите усунення в місці виникнення.

Пройшовши практику на ТОВ «Переяслав-Молпродукт» та проаналізувавши стан екологізації підприємства, магістр разом зі своїм науковим керівником, доцентом кафедри Оксаною Ничик одразу визначилися з темою майбутньої дипломної роботи.

Ця тема стала цікавою та допомогла Сергію Погорілому краще розібратися на практиці з навичками перевірки оцінювання ефективності діючих систем управління на підприємстві та проведення екологічного аудиту.

Тим часом студентка спеціальності 101 «Екологія» Олена Демченко готує до завершення магістерську роботу «Очищення стічних вод ВП «Рівненська АЕС» зі своїм науковим керівником, завідувачем кафедри Оленою Семеновою.

Магістерська робота присвячена вивченню технології очищення стічних вод та утилізації нафтошламів ВП «Рівненська АЕС» ДП «НАЕК Енергоатом». При написанні наукової роботи був розглянутий вплив промислових скидів Рівненської атомної електростанції на водні об’єкти Рівненської області (р. Стир), а також підібрані основні методики дослідження для визначення показників якості поверхневих і стічних вод та здійснений аналіз нормативної документації водного середовища України й Європейського союзу та статистичне оброблення даних досліджень.

Під час дослідів були використані основні методи дослідження – флуориметричний, титрометричний, фотоколориметричний, аргентометричний та інші.

Наразі студенти допрацьовують свої роботи та активно готуються до захисту.

Опублікований: 06-02-2019
Читайте також:
Профорієнтаційна зустріч викладачів кафедри гуманітарних дисциплін зі старшокласниками

8 грудня 2022 року професорка Надія Левицька та доцентка Людмила Приблуда провели профорієнтаційну онлайн-зустріч із учнями випускних класів ЗОШ № 9 м. Києва на тему «Національний університет харчових технологій – провідний заклад харчової промисловості України». Мета заходу – популяризація спеціальностей інститутів і факультетів НУХТ. Професорка ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна зустріч викладачів кафедри гуманітарних дисциплін зі старшокласниками 09 грудня 2022

Вітаємо з Днем вишиванки!

Дивовижні сплетіння кольорів, візерунків і орнаментів вишиванки є втіленням генетичного коду кожного українця, його ідентифікатором у світі. Національна святиня поєднує зв’язки минулих і майбутніх поколінь, відображає велич нашої культури і талановитість незламних українців! Нехай для кожного вишиванка буде тим особливим оберегом, вдягаючи який на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо з Днем вишиванки! 18 травня 2023

Студенти-менеджери демонструють високий рівень фахової підготовки

Студенти-менеджери, бакалавр Іван Захарченко (група МН-4-5) та магістрантка Анастасія Тарануха (група МН-1-3М) стали півфіналістами VІII Всеукраїнського бізнес-турніру «Стратегія фірми-2021», що проводиться Компанією інтелектуальних технологій за підтримки Міністерства освіти і науки України, Київського національного економічного університету імені...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-менеджери демонструють високий рівень фахової підготовки 23 березня 2021

Таємниці літери «Е» очима біотехнологів

Харчові добавки – речовини, що додаються в продукти харчування для поліпшення їх зовнішніх якостей, смаку, для збільшення терміну зберігання. В останні роки кількість харчових добавок постійно збільшується, все частіше зустрічаються незнайомі назви. У продукти додають підсолоджувачі, ароматизатори, загусники, консерванти і барвники. Суперечки щодо ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Таємниці літери «Е» очима біотехнологів 30 квітня 2021