Н У Х Т

Реалії та перспективи галузі обговорювали науковці й виробничники в рамках конференції кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

16 вересня 2021

Реалії та перспективи галузі обговорювали науковці й виробничники в рамках конференції кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

У рамках програми виставок «Inprodmash&Upakovka -2021» кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів спільно з журналом «М'ясний бізнес» 15 вересня 2021 року була проведена Науково-практична конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної  галузі («Реалії та перспективи м'ясопереробки»)».

У конференції поряд із науковцями НУХТ, представниками академічної науки, випускниками кафедри, які працюють у галузі, а також фахівцями провідних м'ясопереробних підприємств України взяли участь здобувачі освітніх ступенів «бакалавр», «магістр», а також аспіранти кафедри і Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ, які обрали кафедру технології м'яса і м'ясних продуктів для свого професійного зростання і поглиблення фахової компетенції.

Конференцію відкрили завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Василь Пасічний і редакторка журналу «М'ясний бізнес» Галина Шубіна.

Першу доповідь  представив аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка. Він ознайомив присутніх зі станом ринку м'яса та м'ясних виробів в Україні в першому півріччі 2021 р., його основними показниками, тенденціями та прогнозами.

Фахівець інституту Продовольчих ресурсів НАН України Сергій Вербицький доповідав щодо національних стандартів України та їх гармонізації з міжнародними (стандартами EN Європейського Союзу, ISO Міжнародної організації зі стандартів), а також звернув увагу на проблеми фінансування робіт зі стандартизації, скасування стандартів (ГОСТ), що створило ускладнення в технічному регулюванні харчових виробництв.

Аналітик асоціації «Свинарі України» Олександра Бондарська у форматі онлайн-презентації розкрила проблемні питання в галузі свинарства щодо імпорту та стану кон'юнктури ринку свинини в країні і світі та глобальні тренди споживання, як наслідки постCovidних змін ринку свинини.

Провідна інженерка науково-дослідного сектору стандартизації НДІ стандартизації ДП «УкрНДНЦ» Світлана Кохан дала вичерпні відповіді на запитання представників м'ясопереробних підприємств щодо законодавчого регулювання маркування термінів придатності до споживання продукції, особливостей організації стосунків промисловості з торговельними мережами.

Технолог компанії «Alma-Veko, Food» Микола Воронцов презентував цінний подарунок – технологічний довідник, який був розіграний між зареєстрованими учасниками конференції.

Завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів нашого університету Василь Пасічний у своїй доповіді представив інформацію про інноваційні підходи кафедри щодо організації навчального процесу, направлені на підвищення фахових компетентностей здобувачів вищої освіти, окреслив підходи щодо їх практичної підготовки із залученням створеної на кафедрі спільно з агрохолдингом МХП R&D-лабораторії, а також лабораторного устаткування Проблемної науково-дослідної лабораторії та Центру колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування», спільно з якими кафедра займається науковими дослідженнями та запропонував підприємствам використовувати можливості лабораторного фонду НУХТ.

Директорка з розвитку компанії «Alma-Veko, Food» Богдана Леонова представила цікаву інформацію та основні тренди в технологіях «альтернативне м'ясо» та розробки компанії в сегменті створення рослинних аналогів м'ясних і рибних продуктів.

Володимир Багдасарян, екс-керівник категорії «охолоджене м'ясо та напівфабрикати» ТМ «Варус», управляючий бізнесом компанії BRISKET BRO BBQ, охарактеризував м'ясо зі сторони споживача, ґрунтовно представивши ринок охолоджених напівфабрикатів.

Генеральна директорка Консорціуму торговельних мереж Анжеліка Досин розповіла про взаємодію виробників м’ясної продукції з торговельними мережами, можливості міжнародної сертифікації виробництв для входження в торговельні мережі вітчизняного ринку і міжнародну арену торгівлі.

Євгенія Литвиненко, керівниця «Клубу експертів України» у форматі онлайн проаналізувала вплив COVID-19 на м’ясну галузь різних країн і реалії споживання, прогнози, тренди розвитку м’ясної промисловості в країнах потенційного експорту на найближчі роки.

Інформаційна насиченість доповідей, позитивні емоції від живого спілкування, за підтримки організаторів виставок «Inprodmash&Upakovka-2021» заслужили схвальні відгуки учасників конференції, з матеріалами якої фахівці м'ясопереробної галузі зможуть познайомитись на сторінках журналу «М'ясний бізнес», а також у програмі і тезах конференції, представлених на сайті НУХТ.

Опублікований: 16-09-2021
Читайте також:
Інтерактивний формат свята для першокурсників

Щорічно 27 вересня у світі відзначають Всесвітній день туризму – визначний день для усіх, хто любить мандри. І хоч через карантинні обмеження відсвяткувати цей день у традиційно грандіозному форматі з яскравими дійствами на території університету не вдалося, кафедра туристичного та готельного бізнесу не могла залишитись осторонь свого улюбленого св...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтерактивний формат свята для першокурсників 29 вересня 2020

Нове засідання English Speaking club з гостем зі США відбулося онлайн

У непростий час пандемії та карантину викладач кафедри ділової іноземної мови і міжнародної комунікації Наталія Божок разом зі спеціальним гостем Stuart Snuggs провели у онлайн-режимі чергове засідання English Speaking club. Його тема – «E-learning». З метою підтримки молоді, зустріч розпочалася із мотиваційної промови Stuart Snuggs і Наталії Божо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове засідання English Speaking club з гостем зі США відбулося онлайн 21 квітня 2020

Науковці гуртка «BIOTECH» на міжнародній арені

Поділитися своїми досягненнями на полі науки з колегами з-за кордону – це неабияка нагода, а побачити і своє прізвище серед публікацій дослідників з Білорусі, Росії, України – справжня насолода. Магістрантка І року навчання спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» освітньо-професійної програми «Фармацевтична біотехнологія» Наталія Клименко та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці гуртка «BIOTECH» на міжнародній арені 19 листопада 2019

Екзотичні смаки на майстер-класі від крафтового виробника

Нещодавно на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбувся надзвичайно цікавий практичний майстер-клас «Сучасні крафтові тенденції в світі аквакультури та гідробіонтів» від фахівців ТОВ «Українська креветка». ТОВ «Українська креветка» – еко-ферма на Київщині, де вирощують у промислових масштабах найбільші у світі креветки Макробрахіум Розе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Екзотичні смаки на майстер-класі від крафтового виробника 13 червня 2025