Н У Х Т

Разом до формування профільної освіти: у колі партнерів університету – ліцей №33 м. Києва

02 вересня 2024

Разом до формування профільної освіти: у колі партнерів університету – ліцей №33 м. Києва

На початку нового навчального року до кола наших партнерів доєднався ще один заклад загальної середньої освіти – ліцей №33 Голосіївського району м. Києва.

30 серпня в університеті відбулася спільна нарада, у якій взяли участь ректор Олександр Шевченко, проректори, директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко та педагогічна рада ліцею на чолі з директоркою Ларисою Переймибідою.

Вітаючи гостей, ректор, професор Олександр Шевченко зазначив, що активна співпраця із загальноосвітніми навчальними закладами допомагає подолати розрив між знаннями учнів та їх практичними уміннями, сприяє підвищенню їх мотивації до навчання та зміні прагнень, створює умови для їх успішної соціалізації та підвищення рівня професіоналізму педагогів, забезпечує наступність ланок освітньої системи. Школа готує підґрунтя для того, щоб потім наші студенти стали не тільки висококваліфікованими фахівцями у обраній спеціальності, а й всебічно розвиненими особистостями. Тож, у рамках такого співробітництва необхідна плідна співпраця педагогів усіх рівнів, що дає можливість поєднувати їх знання, вміння, навички та досвід для ефективного формування профільної освіти.

Із можливостями, що дає ліцею співпраця з нашим університетом, та перспективами, які відкриваються перед нашими здобувачами освіти, гості наочно ознайомилися, відвідавши навчальні лабораторії Навчально-наукового інституту харчових технологій.

Гідом у захопливий світ НУХТ для педагогів ліцею став проректор з навчально-виробничої діяльності та розвитку, професор Олександр Бессараб. Він не тільки представив потужну матеріально-технічну базу навчального процесу, але й поділився досвідом організації навчання у нинішніх непростих умовах, забезпечення безпеки усіх учасників освітнього процесу. Наші гості побували в укриттях університету та на випускових кафедрах. Особливо вразили їх інноваційні навчальні центри кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, створений за сприяння фінської компанії «Лейпурін», та кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, обладнаний у рамках співпраці з холдингом МХП. Вчителі поспілкувалися із завідувачами кафедр, професорами Володимиром Ковбасою та Василем Пасічним й дізналися, що їхні учні уже зараз можуть долучатися до досліджень, наприклад для виконання у наших лабораторіях під керівництвом наших науковців дослідів для робіт на конкурси МАН.

Радіємо появі ще одного партнера й віримо, що це перше знайомство стало стартом довгої й плідної співпраці, спрямованої на усвідомлений вибір випускниками ліцею майбутньої професії та підвищення їх мотивації до навчання.

Опублікований: 02-09-2024
Читайте також:
Університет став науковим партнером українсько-французького навчального проєкту

6 грудня 2021 року уперше в Україні стартував масштабний міжнародний сертифікований навчальний проєкт, метою якого є підвищення кваліфікації фахівців вітчизняної виноградарсько-виноробної галузі. Цього дня на спеціально створеній онлайн-платформі зустрілись українські винороби, інші стейкхолдери галузі та представники французьких профільних органі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет став науковим партнером українсько-французького навчального проєкту 07 грудня 2021

Про роль англійської мови для маркетологів на гостьовій лекції кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

2 листопада на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації відбулася запланована гостьова зустріч із маркетологинею української інженерної компанії, ТОВ «Сахара» Лілією Коношенко. ТОВ «Сахара» – провідна українська компанія зі впровадження інноваційних систем опалення, яка працює на ринку України вже понад 20 років. Ініціатором зуст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про роль англійської мови для маркетологів на гостьовій лекції кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 06 листопада 2023

З проєктом «Open Agro University» компанії «Кернел» ознайомилися здобувачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Здобувачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів зустрілися з представницею компанії «Кернел», керівницею проєкту  «Open Agro University» Юлією Гулевич. Зважаючи на нестачу кадрів за профілем виробничої діяльності, компанія «Кернел» започаткувала цей проєкт з метою цільової підготовки молоді для робот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З проєктом «Open Agro University» компанії «Кернел» ознайомилися здобувачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 17 листопада 2023

Кольорова мікробіологія по той бік екрану

Уже кілька років поспіль лабораторні роботи з дисципліни «Загальна мікробіологія та вірусологія», присвячені вивченню фізіології мікроорганізмів, зокрема катаболізму вуглеводів, є об’єктом уваги не тільки третьокурсників, а й гостей кафедри біотехнології і мікробіології – майбутніх вступників нашого університету. На жаль, у зв’язку з епідеміологіч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кольорова мікробіологія по той бік екрану 04 листопада 2020