Н У Х Т

Науковий Олімп підкорено ще однією здобувачкою ступеня «Доктор філософії»

01 грудня 2023

Науковий Олімп підкорено ще однією здобувачкою ступеня «Доктор філософії»

30 листопада до уваги разової спеціалізованої вченої ради своє дисертаційне дослідження  «Удосконалення технології морозива з овочевою сировиною» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» представила аспірантка кафедри технології молока і молочних продуктів Вікторія Сапіга.

Дослідження, виконане під науковим керівництвом д.т.н., професорки Галини Поліщук, присвячене удосконаленню технології морозива з овочевою сировиною за рахунок попередньої активації її функціонально-технологічних властивостей, розроблення рецептурного складу морозива нових видів з натуральними інгредієнтами та уточнення технологічних режимів його виробництва.

Свої дослідження за темою дисертації здобувачка виконувала у лабораторіях кафедри технології молока і молочних продуктів, кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, Проблемній науково-дослідній лабораторії університету. За окремими розділами дисертаційної роботи Вікторія працювала у лабораторіях Університету природничих наук у Любліні (Польща), де технічну і консультативну підтримку їй надавали професор кафедри технології молочних продуктів та функціонального харчування Станіслав Млеко та професорка Інституту генетики, селекції та біотехнології рослин Марта Томчинська-Млеко, а також у Державному університеті імені Марії Кюрі-Склодовської (Польща). Наукова новизна її розробки підтверджена позитивним рішенням Державного департаменту інтелектуальної власності про видачу патентів України.

Роботу разової спеціалізованої вченої ради очолив завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, доктор технічних наук, професор Василь Пасічний. У складі ради працювали рецензентки – професорка кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Грек і доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Ющенко та опонентки – завідувачка кафедри харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні ім. Р.Ю. Павлюк Державного біотехнологічного університету, професорка Вікторія Погарська і доцентка кафедри технології молока і молочних продуктів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології імені С.З. Гжицького Наталія Сливка.

Члени спецради позитивно оцінили дисертаційне дослідження здобувачки, зазначивши, що воно є завершеною самостійною працею, в якій отримані нові науково-обґрунтовані результати, розроблена авторкою технологія дає можливість отримати морозиво високої харчової та біологічної цінності, стабільної консистенції, виключити необхідність застосування при його виробництві шкідливих для здоров’я людей штучних структуроутворювачів та розширити асортимент комбінованих молочно-рослинних продуктів, спрямованих на підвищення імунітету населення України.

Дуже тепло відгукнулася про дослідницькі і людські якості молодої науковиці її керівниця, професорка Галина Поліщук.

За результатами захисту спеціалізована вчена рада одноголосно винесла рішення про присудження Вікторії Сапізі наукового ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Вітаємо здобувачку та її наукову керівницю! Бажаємо наснаги й подальших високих наукових злетів!

Опублікований: 01-12-2023
Читайте також:
Лайфхаки при створенні CV

29 січня здобувачі освітніх програм «Менеджмент» і «Менеджмент персоналу» стали учасниками онлайн-майстер-класу «Як виділитися: лайфхаки для твого CV» від HR-еĸспертки «Бритіш Американ Тобакко Україна», директорки HR-агенції UGEN Анастасії Сичової. Це був інформативний вебінар, присвячений створенню якісного CV, який є важливим кроком для здобувач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лайфхаки при створенні CV 30 січня 2025

Навчання в магістратурі: останній крок на шляху до омріяної спеціальності

Навчання в магістратурі на кафедрі мікробіології і біотехнології – один із нелегких, але важливих етапів отримання знань зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія». Отримання кваліфікації магістра передбачає не лише відвідування лекцій, практичних і лабораторних занять, а ще і виконання дипломної роботи. Здобувачі готують до захисту інженерні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчання в магістратурі: останній крок на шляху до омріяної спеціальності 12 лютого 2021

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування урочисто підвели підсумки наукової роботи студентів

17 травня 2018 року відбулося урочисте засідання кафедри іноземних мов професійного спрямування, на якому привітали студентів-переможців 84-ї Міжнародної наукової конференції молодих вчених, аспірантів та студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у 21 столітті», які зайняли 1-3 місця. Їм були вручені грамоти і подару...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування урочисто підвели підсумки наукової роботи студентів 18 травня 2018

Зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм» проходить у Карпатах

Традиційно другий семестр для першокурсників спеціальності 242 «Туризм» розпочався із зимової практики з активного туризму у … Карпатах! 13 січня 2020 року під керівництвом доцента Юрія Сологуба та асистента Ольги Дмитрієвської студенти помандрували у с. Верхній Студенний Закарпатської області, де їх тепло і по-дружньому зустріли досвідченні інстр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм» проходить у Карпатах 17 січня 2020