Н У Х Т

Науковий Олімп підкорено ще однією здобувачкою ступеня «Доктор філософії»

01 грудня 2023

Науковий Олімп підкорено ще однією здобувачкою ступеня «Доктор філософії»

30 листопада до уваги разової спеціалізованої вченої ради своє дисертаційне дослідження  «Удосконалення технології морозива з овочевою сировиною» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» представила аспірантка кафедри технології молока і молочних продуктів Вікторія Сапіга.

Дослідження, виконане під науковим керівництвом д.т.н., професорки Галини Поліщук, присвячене удосконаленню технології морозива з овочевою сировиною за рахунок попередньої активації її функціонально-технологічних властивостей, розроблення рецептурного складу морозива нових видів з натуральними інгредієнтами та уточнення технологічних режимів його виробництва.

Свої дослідження за темою дисертації здобувачка виконувала у лабораторіях кафедри технології молока і молочних продуктів, кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, Проблемній науково-дослідній лабораторії університету. За окремими розділами дисертаційної роботи Вікторія працювала у лабораторіях Університету природничих наук у Любліні (Польща), де технічну і консультативну підтримку їй надавали професор кафедри технології молочних продуктів та функціонального харчування Станіслав Млеко та професорка Інституту генетики, селекції та біотехнології рослин Марта Томчинська-Млеко, а також у Державному університеті імені Марії Кюрі-Склодовської (Польща). Наукова новизна її розробки підтверджена позитивним рішенням Державного департаменту інтелектуальної власності про видачу патентів України.

Роботу разової спеціалізованої вченої ради очолив завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, доктор технічних наук, професор Василь Пасічний. У складі ради працювали рецензентки – професорка кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Грек і доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Ющенко та опонентки – завідувачка кафедри харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні ім. Р.Ю. Павлюк Державного біотехнологічного університету, професорка Вікторія Погарська і доцентка кафедри технології молока і молочних продуктів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології імені С.З. Гжицького Наталія Сливка.

Члени спецради позитивно оцінили дисертаційне дослідження здобувачки, зазначивши, що воно є завершеною самостійною працею, в якій отримані нові науково-обґрунтовані результати, розроблена авторкою технологія дає можливість отримати морозиво високої харчової та біологічної цінності, стабільної консистенції, виключити необхідність застосування при його виробництві шкідливих для здоров’я людей штучних структуроутворювачів та розширити асортимент комбінованих молочно-рослинних продуктів, спрямованих на підвищення імунітету населення України.

Дуже тепло відгукнулася про дослідницькі і людські якості молодої науковиці її керівниця, професорка Галина Поліщук.

За результатами захисту спеціалізована вчена рада одноголосно винесла рішення про присудження Вікторії Сапізі наукового ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Вітаємо здобувачку та її наукову керівницю! Бажаємо наснаги й подальших високих наукових злетів!

Опублікований: 01-12-2023
Читайте також:
Триває плідна співпраця Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ із фахівцями SES (Німеччина)

До Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ приїхав старший експерт SES (Senior Experen Servise) з Німечини Gunter Pomp. Він поділився зі студентами спеціальності «Виробництво харчової продукції» секретами приготування страв німецької та європейської кухонь, зокрема котлет із твердим сиром, котлет зі соленими огірка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває плідна співпраця Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ із фахівцями SES (Німеччина) 16 жовтня 2019

Про роль фінансового менеджера дізнавалися студенти-фінансисти від компетентного фахівця-практика

Щодо ролі фінансового менеджера у прийнятті управлінських рішень студенти-фінансисти нещодавно поспілкувалися з PhD, фінансовим менеджером Fluent Trade Technologies Ltd Олександром Босенком. Зустріч відбулася за ініціативи доцента кафедри фінансів Юрія Кулинича. Олександр має досвід практичної роботи на позиціях фінансиста у компаніях «1+1 media»,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про роль фінансового менеджера дізнавалися студенти-фінансисти від компетентного фахівця-практика 05 грудня 2023

Нові форми профорієнтаційної роботи кафедри готельно-ресторанної справи

Асистентка кафедри готельно-ресторанної справи Ольга Дулька провела профорієнтаційну роботу в Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ. Студенти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Бродильне виробництво та виноробство» разом із викладачкою долучилися до лекторію «Натуральні, органічні та біодинамічні вина, ї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові форми профорієнтаційної роботи кафедри готельно-ресторанної справи 25 лютого 2021

Бакалаври-експерти знайомляться з виробництвом м’ясо-ковбасних виробів

Асистентки кафедри експертизи харчових продуктів Катерина Золотоверх та Анастасія Божко в межах навчальної дисципліни «Ідентифікація і методи виявлення фальсифікації харчової продукції» провели виїзне лабораторне заняття в умовах підприємства ТОВ «Сосновський Продукт» для здобувачів 4 курсу освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаври-експерти знайомляться з виробництвом м’ясо-ковбасних виробів 27 листопада 2023