Н У Х Т

Проблеми якості питної води в України обговорили учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції

18 листопада 2019

Проблеми якості питної води в України обговорили учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції

14-15 листопада 2019 року в університеті відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки». Науковий захід за підтримки Асоціації виробників мінеральних та питних вод України організував і провів колектив кафедри технології цукру та підготовки води з нагоди 135-річчя НУХТ.

Конференцію з вітальним словом відкрив проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко.

Проблема якості питної води для України була і залишається вкрай актуальною і надзвичайно гострою. Тому конференція зібрала велику кількість учасників – науковців, викладачів, аспірантів і студентів закладів вищої освіти України, близького і дальнього зарубіжжя, виробничників, представників академічної спільноти, галузевих асоціацій тощо. Загалом майже з 50-ти профільних установ і підприємств, університетів України, Польщі, Білорусії, Норвегії, Індії.

На пленарному засіданні з ґрунтовною доповіддю «Проблемы питьевого водоснабжения в Украине» виступив академік НАН України, директор Інституту колоїдної хімії та хімії води НАН України Владислав Гончарук.

З привітаннями та доповіддю «Аналіз перифітона і фітопланктона в озері Турава» виступив науковець Опольського університету (Польща) Мірослав Бак.

Завідувач кафедри технології цукру і підготовки води, д.т.н., професор Наталія Гусятинська акцентувала увагу на питаннях підготовки фахівців у галузі технології питної води та водопідготовки харчових виробництв.

У рамках конференції 15 листопада відбувся Науково-практичний семінар за участі представників Асоціації виробників мінеральних та питних вод України та науковців галузі. Зі вступним словом виступила виконавчий директор Асоціації виробників мінеральних та питних вод України Оксана Бамбура. У своїй доповіді фахівець висвітлила актуальні питання виробництва бутильованих вод та окреслила напрямки розвитку галузі.

У своїй доповіді к.б.н., с.н.с. Олеся Зоріна (ДУ «Інститут громадського здоров'я ім.О.М. Марзєєва НАМНУ») представила шляхи вирішення гігієнічних проблем питного водопостачання України в умовах євроінтеграції.

У своєму виступі заступник директора НДІ «Ресурс» Юрій Заїка порушив питання довготривалого зберігання бутильованих вод як стратегічного продукту.

Свої доповіді також представили науковці кафедри технології цукру і підготовки води НУХТ – професор Наталія Гусятинська, доцент Валентина Остапенко, а також представники наукових установ та промисловості -  д.т.н. Ірина Дубовкіна, к.т.н., с.н.с. Віталій Сидоренко В.В. (Інститут технічної теплофізики НАН України), к.фіз.-мат.наук Валерій Грищук (ПП «Жива вода»), Ярослав Барашовець (ТОВ «Системи чистої води»), Віктор Грушко (ТОВ «Симедика УА»).

Опублікований: 18-11-2019
Читайте також:
Відкрита лекція доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна

Доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна Євген Харченко прочитав відкриту лекцію з дисципліни «Оптимізація та статистичні методи аналізу в харчових технологіях. Модуль 1. Оптимізація технологічних процесів в зернових технологіях» для здобувачів першого року навчання освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійної програми «Технолог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна 25 жовтня 2021

Апробація магістерських робіт в онлайн-форматі

Щороку магістранти кафедри біотехнології і мікробіології роблять усні доповіді під час роботи секції «Біотехнологія і мікробіологія» на міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів Національного університету харчових технологій «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Це є справжньо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Апробація магістерських робіт в онлайн-форматі 22 квітня 2020

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців

20-21 листопада 2019 року в університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів». Співорганізаторами цьогорічної конференції виступали Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Національний орган стандартизації ДП «Український науково-дослідний і навч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців 25 листопада 2019

Магістранти-біотехнологи прослухали лекцію від міжнародних експертів з біоенергетики

Днями магістрантам-біотехнологам, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Промислова біотехнологія», випала нагода взяти участь у міжнародній події – експертній онлайн-дискусії з провідними спеціалістами у сфері виробництва біогазу, президентом американської компанії Unconventional Gas Solutions (UGS) Марком Страубом, головою правління Біо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-біотехнологи прослухали лекцію від міжнародних експертів з біоенергетики 30 січня 2023