Н У Х Т

Проблеми якості питної води в України обговорили учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції

18 листопада 2019

Проблеми якості питної води в України обговорили учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції

14-15 листопада 2019 року в університеті відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки». Науковий захід за підтримки Асоціації виробників мінеральних та питних вод України організував і провів колектив кафедри технології цукру та підготовки води з нагоди 135-річчя НУХТ.

Конференцію з вітальним словом відкрив проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко.

Проблема якості питної води для України була і залишається вкрай актуальною і надзвичайно гострою. Тому конференція зібрала велику кількість учасників – науковців, викладачів, аспірантів і студентів закладів вищої освіти України, близького і дальнього зарубіжжя, виробничників, представників академічної спільноти, галузевих асоціацій тощо. Загалом майже з 50-ти профільних установ і підприємств, університетів України, Польщі, Білорусії, Норвегії, Індії.

На пленарному засіданні з ґрунтовною доповіддю «Проблемы питьевого водоснабжения в Украине» виступив академік НАН України, директор Інституту колоїдної хімії та хімії води НАН України Владислав Гончарук.

З привітаннями та доповіддю «Аналіз перифітона і фітопланктона в озері Турава» виступив науковець Опольського університету (Польща) Мірослав Бак.

Завідувач кафедри технології цукру і підготовки води, д.т.н., професор Наталія Гусятинська акцентувала увагу на питаннях підготовки фахівців у галузі технології питної води та водопідготовки харчових виробництв.

У рамках конференції 15 листопада відбувся Науково-практичний семінар за участі представників Асоціації виробників мінеральних та питних вод України та науковців галузі. Зі вступним словом виступила виконавчий директор Асоціації виробників мінеральних та питних вод України Оксана Бамбура. У своїй доповіді фахівець висвітлила актуальні питання виробництва бутильованих вод та окреслила напрямки розвитку галузі.

У своїй доповіді к.б.н., с.н.с. Олеся Зоріна (ДУ «Інститут громадського здоров'я ім.О.М. Марзєєва НАМНУ») представила шляхи вирішення гігієнічних проблем питного водопостачання України в умовах євроінтеграції.

У своєму виступі заступник директора НДІ «Ресурс» Юрій Заїка порушив питання довготривалого зберігання бутильованих вод як стратегічного продукту.

Свої доповіді також представили науковці кафедри технології цукру і підготовки води НУХТ – професор Наталія Гусятинська, доцент Валентина Остапенко, а також представники наукових установ та промисловості -  д.т.н. Ірина Дубовкіна, к.т.н., с.н.с. Віталій Сидоренко В.В. (Інститут технічної теплофізики НАН України), к.фіз.-мат.наук Валерій Грищук (ПП «Жива вода»), Ярослав Барашовець (ТОВ «Системи чистої води»), Віктор Грушко (ТОВ «Симедика УА»).

Опублікований: 18-11-2019
Читайте також:
Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Незважаючи на дистанційне навчання, здобувачі груп ТІ-2-1 – ТІ-2-6, ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 успішно виконали перше лабораторне заняття «Технологія соковмісного безалкогольного напою тонізуючої дії та оцінка його якості» з дисципліни «Харчові технології. Модуль 9. Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». На лабораторному ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів 23 лютого 2022

Експериментальна і креативна кухня від професіонала для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

20 березня 2018 року відбувся неймовірний майстер-клас від шеф-кухаря спеціалізованого ресторану «КазаН ДиваН» Володимира Єманова з елементами молекулярної гастрономії для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності 181 «Харчові технології» (спе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Експериментальна і креативна кухня від професіонала для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 22 березня 2018

Як відбувається переведення на вільні місця бюджету

Для переведення на бюджетні місця вступники спочатку обов’язково мають бути зараховані на контракт за відповідною спеціальністю. Переведення вступників на вакантні місця бюджету триватиме до 18 серпня й здійснюватиметься на місця в рейтингових списках, право вступу на які не використали рекомендовані до зарахування на них вступники. За всіма спец...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як відбувається переведення на вільні місця бюджету 11 серпня 2023

На кафедрі біотехнології і мікробіології визначили переможців І туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

Щороку наприкінці лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувається І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології. Цьогорічні завдання були досить складними і включали проблемні та тестові питання з п’яти базових дисциплін сучасної біотехнології: «Біохімії», «Загальної мікробіології та вірусології», «Процесів та апаратів б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі біотехнології і мікробіології визначили переможців І туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 24 лютого 2018