Н У Х Т

Проблеми якості питної води в України обговорили учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції

18 november 2019

Проблеми якості питної води в України обговорили учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції

14-15 листопада 2019 року в університеті відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки». Науковий захід за підтримки Асоціації виробників мінеральних та питних вод України організував і провів колектив кафедри технології цукру та підготовки води з нагоди 135-річчя НУХТ.

Конференцію з вітальним словом відкрив проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко.

Проблема якості питної води для України була і залишається вкрай актуальною і надзвичайно гострою. Тому конференція зібрала велику кількість учасників – науковців, викладачів, аспірантів і студентів закладів вищої освіти України, близького і дальнього зарубіжжя, виробничників, представників академічної спільноти, галузевих асоціацій тощо. Загалом майже з 50-ти профільних установ і підприємств, університетів України, Польщі, Білорусії, Норвегії, Індії.

На пленарному засіданні з ґрунтовною доповіддю «Проблемы питьевого водоснабжения в Украине» виступив академік НАН України, директор Інституту колоїдної хімії та хімії води НАН України Владислав Гончарук.

З привітаннями та доповіддю «Аналіз перифітона і фітопланктона в озері Турава» виступив науковець Опольського університету (Польща) Мірослав Бак.

Завідувач кафедри технології цукру і підготовки води, д.т.н., професор Наталія Гусятинська акцентувала увагу на питаннях підготовки фахівців у галузі технології питної води та водопідготовки харчових виробництв.

У рамках конференції 15 листопада відбувся Науково-практичний семінар за участі представників Асоціації виробників мінеральних та питних вод України та науковців галузі. Зі вступним словом виступила виконавчий директор Асоціації виробників мінеральних та питних вод України Оксана Бамбура. У своїй доповіді фахівець висвітлила актуальні питання виробництва бутильованих вод та окреслила напрямки розвитку галузі.

У своїй доповіді к.б.н., с.н.с. Олеся Зоріна (ДУ «Інститут громадського здоров'я ім.О.М. Марзєєва НАМНУ») представила шляхи вирішення гігієнічних проблем питного водопостачання України в умовах євроінтеграції.

У своєму виступі заступник директора НДІ «Ресурс» Юрій Заїка порушив питання довготривалого зберігання бутильованих вод як стратегічного продукту.

Свої доповіді також представили науковці кафедри технології цукру і підготовки води НУХТ – професор Наталія Гусятинська, доцент Валентина Остапенко, а також представники наукових установ та промисловості -  д.т.н. Ірина Дубовкіна, к.т.н., с.н.с. Віталій Сидоренко В.В. (Інститут технічної теплофізики НАН України), к.фіз.-мат.наук Валерій Грищук (ПП «Жива вода»), Ярослав Барашовець (ТОВ «Системи чистої води»), Віктор Грушко (ТОВ «Симедика УА»).

Published on: 18-11-2019
Read also:
Вчена рада університету намітила план своєї роботи протягом навчального року

26 вересня вчена рада університету зібралася на чергове планове засідання, яке традиційно ректор Анатолій Українець розпочав з урочистих моментів – привітав членів ради, що відзначили дні народження між засіданнями, та вручив: - почесну грамоту начальнику відділу рекламно-виставкової та інформаційної діяльності Юлії Цой; - диплом кандидата наук а...

READ YOURSELF

Вчена рада університету намітила план своєї роботи протягом навчального року 26 september 2019

У НУХТ визначили переможців Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» серед студентів освітнього рівня «молодший спеціаліст»

23-24 травня на базі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» (спеціалізація «Виробництво харчової продукції») серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст». Захід проводився за підтримки ...

READ YOURSELF

У НУХТ визначили переможців Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» серед студентів освітнього рівня «молодший спеціаліст» 27 may 2019

Університет нагороджений за значний вклад у розвиток пиво-безалкогольної галузі та підготовку висококваліфікованих спеціалістів

У приміщені виставкового залу ВЦ «АККО Інтернешнл» у рамках 25-ї ювілейної Всеукраїнської акції «Свято пива-2019» відбулася урочиста церемонія нагородження переможців ХХII Міжнародного конкурсу пива, безалкогольних, слабоалкогольних напоїв, мінеральних та питних вод, солоду пивоварного. Захід традиційно проводився  ПрАт «Укрпиво». На конкурс були ...

READ YOURSELF

Університет нагороджений за значний вклад у розвиток пиво-безалкогольної галузі та підготовку висококваліфікованих спеціалістів 05 september 2019

Молоді науковці України долучаються до роботи 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів

У рамках роботи Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», яка в 2022 році відбувається уже у 88-е, на кафедрі технології м'яса і м'ясних працює постерна сесія доповідей молодих науковців – здобувачів освітніх ступенів бакалавра, магістра, ...

READ YOURSELF

Молоді науковці України долучаються до роботи 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів 15 april 2022