Н У Х Т

Проблеми та досягнення сучасної біотехнології

21 квітня 2021

Проблеми та досягнення сучасної біотехнології

У нас час біотехнологія стала невід'ємною частиною таких важливих галузей, як медицина, рослинництво, тваринництво, харчова промисловість та природоохоронні технології. Тому кафедрою біотехнології Національного фармацевтичного університету була проведена І Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Проблеми та досягнення сучасної біотехнології», участь у якій взяли вчені України, Казахстану, Білорусі, Естонії та Польщі, серед них і учасники наукового гуртка «BIOTECH» – здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету.

Результати своїх наукових досліджень представили здобувачі третього рівня вищої освіти, ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Анна Чегринець навела дані щодо впливу різних інактивантів на збереження активності вірусу синдрому зниження несучості курей, а Андрій Вороненко представив роботу стосовно біоконвекції субстатів у екзополісахарид етаполану. Ігор Ключка у своїй роботі продемонстрував антифунгальні та антибіоплівкові властивості поверхнево-активних речовин, а Лілія Ключка описала вплив біологічних індукторів на синтез поверхнево-активних речовин. Дар’я Луцай розкрила фізіологічні основи регуляції біологічної активності поверхнево-активних речовин.

У конференції взяли участь і здобувачі другого, магістерського рівня вищої освіти. Ганна Ярова представила результати наукового дослідження щодо деструкції біоплівок за дії поверхнево-активних речовин. Юлія Лазюка навела дані стосовно можливості використання наночасток срібла для лікування SARS-CoV-2. Софія Цапко описала використання дріжджових кілер-токсинів у виноробстві, а Світлана Бондарук – перспективи отримання противірусних агентів із базидіоміцетів.

Здобувачі 4 курсу бакалаврату Вікторія Зомчак та Олександра Максимець висвітлили особливості відділення біомаси молочнокислих бактерій та навели методи їх висушування з метою одержання пробіотичних препаратів.

Усі учасники отримали сертифікати, а у збірнику матеріалів конференції опубліковані 14 тез здобувачів і співробітників кафедри.

Наші молоді науковці вдячні організаторам конференції за можливість представлення своїх досягнень та обміну досвідом із представниками біотехнологічних підприємств різних галузей і різних країн. 

Опублікований: 21-04-2021
Читайте також:
НУХТ утретє став володарем Кубка України з пляжного футболу серед ЗВО!

З 11 по 13 липня у місті Києві, в Гідропарку відбувся Кубок України з пляжного футболу серед студентів закладів вищої освіти. У запеклій боротьбі перемогу і Кубок України з пляжного футболу серед чоловічих команд студентів ЗВО виборола збірна нашого університету, і це – вже третій кубок за останні 4 роки! Перед цим команда НУХТ ставала володарями ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ утретє став володарем Кубка України з пляжного футболу серед ЗВО! 14 липня 2023

Викладачі мають можливість опанувати нові та інноваційні методи навчання у Польщі

Європейська ліга професійного розвитку спільно з Краківським економічним університетом та Малопольською школою державного управління (м. Краків) запрошують освітян на міжнародне науково-педагогічне стажування для викладачів вищих закладів освіти I–IV рівнів акредитації незалежно від форм власності та підпорядкування за темою «Нові та інноваційні ме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі мають можливість опанувати нові та інноваційні методи навчання у Польщі 09 липня 2018

Стартувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

2 жовтня 2023 року з виїзного лекторію-практикуму в умовах сучасного ресторанного підприємства стартувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». Під керівництвом професорки кафедри готельно-ресторанної справи і модераторки Тетяни Сильчук та доцентки цієї ж кафедри Ольги Пушки слухачі відвідали трендовий заклад ресторан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 03 жовтня 2023

Удосконалення кваліфікаційних робіт магістрантів обговорили на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

16 вересня 2022 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося засідання робочої групи у складі: завідувачки кафедри Олександри Нєміріч, професора Олега Кузьміна, доценток Ірини Корецької, Наталії Ющенко, Ірини Силки та старшої викладачки Олени Матиящук. Робоча група зібралася для обговорення шляхів удосконалення змісту ква...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Удосконалення кваліфікаційних робіт магістрантів обговорили на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 19 вересня 2022