Н У Х Т

Проблеми та досягнення сучасної біотехнології

21 квітня 2021

Проблеми та досягнення сучасної біотехнології

У нас час біотехнологія стала невід'ємною частиною таких важливих галузей, як медицина, рослинництво, тваринництво, харчова промисловість та природоохоронні технології. Тому кафедрою біотехнології Національного фармацевтичного університету була проведена І Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Проблеми та досягнення сучасної біотехнології», участь у якій взяли вчені України, Казахстану, Білорусі, Естонії та Польщі, серед них і учасники наукового гуртка «BIOTECH» – здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету.

Результати своїх наукових досліджень представили здобувачі третього рівня вищої освіти, ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Анна Чегринець навела дані щодо впливу різних інактивантів на збереження активності вірусу синдрому зниження несучості курей, а Андрій Вороненко представив роботу стосовно біоконвекції субстатів у екзополісахарид етаполану. Ігор Ключка у своїй роботі продемонстрував антифунгальні та антибіоплівкові властивості поверхнево-активних речовин, а Лілія Ключка описала вплив біологічних індукторів на синтез поверхнево-активних речовин. Дар’я Луцай розкрила фізіологічні основи регуляції біологічної активності поверхнево-активних речовин.

У конференції взяли участь і здобувачі другого, магістерського рівня вищої освіти. Ганна Ярова представила результати наукового дослідження щодо деструкції біоплівок за дії поверхнево-активних речовин. Юлія Лазюка навела дані стосовно можливості використання наночасток срібла для лікування SARS-CoV-2. Софія Цапко описала використання дріжджових кілер-токсинів у виноробстві, а Світлана Бондарук – перспективи отримання противірусних агентів із базидіоміцетів.

Здобувачі 4 курсу бакалаврату Вікторія Зомчак та Олександра Максимець висвітлили особливості відділення біомаси молочнокислих бактерій та навели методи їх висушування з метою одержання пробіотичних препаратів.

Усі учасники отримали сертифікати, а у збірнику матеріалів конференції опубліковані 14 тез здобувачів і співробітників кафедри.

Наші молоді науковці вдячні організаторам конференції за можливість представлення своїх досягнень та обміну досвідом із представниками біотехнологічних підприємств різних галузей і різних країн. 

Опублікований: 21-04-2021
Читайте також:
Університет Stekom (Індонезія) запрошує  до співпраці!

У рамках договору про співпрацю Університет Stekom (Індонезія) запрошує викладачів НУХТ провести кілька онлайн-семінарів. Для кожного доповідача надається 30 хвилин. Тематика доповідей: 18 вересня: Думайте швидко, говоріть розумно: Техніка спілкування під час публічних виступів (Think Fast, Talk Smart: Communication Techniques for Public Speaking...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет Stekom (Індонезія) запрошує до співпраці! 17 серпня 2023

Чи безпечно купувати готову випічку розповіла телеглядачам доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Знімальна група програми «Якісне життя» звернулася на кафедру технології ресторанної і аюрведичної продукції нашого університету із метою підготовки випуску на тему «Чи безпечно купувати готову випічку?». Роз’яснення щодо нормативних показників якості та безпечності пиріжків телевізійникам дала к.т.н., доцент кафедри Ірина Корецька. Програма вийш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чи безпечно купувати готову випічку розповіла телеглядачам доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 квітня 2020

Орієнтир для вступників

Вибір спеціальності і закладу освіти, в якому її здобуватимеш, залежить від багатьох чинників – індивідуальних вподобань, рівня знань і підготовленості, від логістики та умов навчання, проживання, дозвілля, від можливостей дуального навчання, проходження практик, а також перспектив працевлаштування. Щоб зорієнтуватися у вирі інформації, на поміч ма...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Орієнтир для вступників 10 травня 2023

Із сучасними технологіями підготовки та пакування питної води на базі ТОВ «Еталон» знайомилися майбутні фахівці пакувальної техніки

Студенти кафедри мехароніки та пакувальної техніки під керівництвом старших викладачів Анастасії Деренівської і Світлани Мироненко відвідали одне із провідних підприємств – ТОВ «Еталон-Україна», яке займається видобутком артезіанської води з шарів юрського геологічного горизонту. Вони мали можливість побачити обладнання для видобутку та підготовки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із сучасними технологіями підготовки та пакування питної води на базі ТОВ «Еталон» знайомилися майбутні фахівці пакувальної техніки 15 березня 2019