Н У Х Т

Проблеми та досягнення сучасної біотехнології

21 квітня 2021

Проблеми та досягнення сучасної біотехнології

У нас час біотехнологія стала невід'ємною частиною таких важливих галузей, як медицина, рослинництво, тваринництво, харчова промисловість та природоохоронні технології. Тому кафедрою біотехнології Національного фармацевтичного університету була проведена І Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Проблеми та досягнення сучасної біотехнології», участь у якій взяли вчені України, Казахстану, Білорусі, Естонії та Польщі, серед них і учасники наукового гуртка «BIOTECH» – здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету.

Результати своїх наукових досліджень представили здобувачі третього рівня вищої освіти, ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Анна Чегринець навела дані щодо впливу різних інактивантів на збереження активності вірусу синдрому зниження несучості курей, а Андрій Вороненко представив роботу стосовно біоконвекції субстатів у екзополісахарид етаполану. Ігор Ключка у своїй роботі продемонстрував антифунгальні та антибіоплівкові властивості поверхнево-активних речовин, а Лілія Ключка описала вплив біологічних індукторів на синтез поверхнево-активних речовин. Дар’я Луцай розкрила фізіологічні основи регуляції біологічної активності поверхнево-активних речовин.

У конференції взяли участь і здобувачі другого, магістерського рівня вищої освіти. Ганна Ярова представила результати наукового дослідження щодо деструкції біоплівок за дії поверхнево-активних речовин. Юлія Лазюка навела дані стосовно можливості використання наночасток срібла для лікування SARS-CoV-2. Софія Цапко описала використання дріжджових кілер-токсинів у виноробстві, а Світлана Бондарук – перспективи отримання противірусних агентів із базидіоміцетів.

Здобувачі 4 курсу бакалаврату Вікторія Зомчак та Олександра Максимець висвітлили особливості відділення біомаси молочнокислих бактерій та навели методи їх висушування з метою одержання пробіотичних препаратів.

Усі учасники отримали сертифікати, а у збірнику матеріалів конференції опубліковані 14 тез здобувачів і співробітників кафедри.

Наші молоді науковці вдячні організаторам конференції за можливість представлення своїх досягнень та обміну досвідом із представниками біотехнологічних підприємств різних галузей і різних країн. 

Опублікований: 21-04-2021
Читайте також:
Спеціалізована школа №44 міста Києва – на гостинах на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

На факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка разом зі своїми вчителями і директоркою Наталією Бриковець завітали учні 9-го та 11-го класів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №44 міста Києва. Згуртована профорієнтаційна команда факультету розробила для гостей спеціаль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спеціалізована школа №44 міста Києва – на гостинах на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 14 жовтня 2024

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося свято професії

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося свято професії, на якому студенти-технологи спеціальностей «Виробництво харчової продукції» та «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» демонстрували свої фахові знання і навички. Майстри-початківці під керівництвом досвідчених шеф-кухарів ресторанів м. Су...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося свято професії 13 квітня 2018

Лекторій-нетворкінг від успішної випускниці кафедри готельно-ресторанної справи

У рамках вивчення навчальної дисципліни «Організація заходів в галузі» здобувачі-бакалаври четвертого курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» обговорили сучасні тренди в організації івент-заходів із засновницею й власницею проєкту Yashta Events, успішною випускницею кафедри готельно-ресторанної справи Олександрою Яштою. Олександра под...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекторій-нетворкінг від успішної випускниці кафедри готельно-ресторанної справи 18 лютого 2025

Про економічний розвиток готельного господарства здобувачам спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» від управительки підприємства гостинності

25 вересня 2023 року в рамках вивчення дисципліни «Економіка і аналіз діяльності підприємств галузі» для здобувачів освіти 4-го курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся гостьовий лекторій. Доповідачка – Лілія Юнг, управителька парк-готелю KIDEV, випускниця кафедри готельно-ресторанної справи та магістриня з готельно-ресторанної...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про економічний розвиток готельного господарства здобувачам спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» від управительки підприємства гостинності 27 вересня 2023