Н У Х Т

Про харчову біотехнологію і не тільки на майстер-класі для майбутніх вступників

10 жовтня 2023

Про харчову біотехнологію і не тільки на майстер-класі для майбутніх вступників

У рамках Дня відкритих дверей на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся майстер-клас із харчової біотехнології. Асистентка кафедри Ірина Ковшар розповіла його учасникам про ту частину біотехнології, яка оточує кожного з нас щодня.

Усім відомо, що багато українців полюбляє вживати молочнокислі продукти. Сметана, кефір, різні види сиру, ряжанка, йогурт і інші продукти молочного ряду, все це – біотехнологія молочнокислих бактерій. Також, чималу роль у житті нашого народу відіграє хліб, у виготовленні якого зазвичай використовуються хлібопекарські дріжджі. Крім того, дріжджі використовуються для одержання різних алкогольних напоїв –  пива, сидру, горілки тощо. Бактерії та дріжджі – не єдині представники харчової біотехнології, плісняві гриби також входять до складників різних продуктів, а найяскравішим прикладом може стати сир із пліснявою.

На майстер-класі усі зацікавлені змогли познайомитись з однією з найважливіших частин біотехнології – мікроскопіюванням. У лабораторії школярі дізналися про усі тонкощі приготування препарату «роздавлена крапля» на прикладі дріжджових клітин Saccharomyces cerevisiae. Результати старань можна було оцінити на електронному мікроскопі, камера якого підключається до ноутбуку.

Ще однією цікавинкою, підготовленою колективом кафедри для своїх гостей стала вікторина «Хто хоче стати біотехнологом?», де учасники змогли спробувати свої сили у цій молодій науці та дізнатись щось новеньке. За результатами конкурсу вони мали шанс отримати цінні подарунки із символікою нашого університету (шопер, футболку та значок), які люб’язно надала студентська рада НУХТ, та блокноти від партнерів кафедри – компаній «Фармак», «Юрія-Фарм» та «Корпорація Артеріум». Всього виявилось чотири переможці, але усі учасники гідно пройшли цей невеличкий тест.

Наприкінці гостям додатково було анонсовано Біотехнологічні студії, які пройдуть 23-27 жовтня за підтримки «Корпорації Артеріум».

Викладачі й здобувачі освіти кафедри біотехнології і мікробіології вдячні усім учасникам свого заходу, за те, що незважаючи на погану погоду, завітали до нашої Альма-матер та весело й корисно провели свій час разом із ними. Це – не остання зустріч, а тому вони запрошують долучатися до свого чату вступників, щоб не пропустити нових крутих заходів.

Опублікований: 10-10-2023
Читайте також:
Чому варто отримати магістерський рівень вищої освіти…

Учасники робочих груп трьох освітньо-професійних програм кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції зустрілися у діджитал-просторі з майбутніми вступниками, які прагнуть досягти магістерського рівня вищої освіти в галузі харчових технологій. Здобувачам-бакалаврам було наголошено на важливості продовження освіти на другому (магістерськом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чому варто отримати магістерський рівень вищої освіти… 15 лютого 2024

Про маркетинг у винному бізнесі від бренд-амбасадора ТОВ «Торговий дім «Інкерман»

18 квітня 2018 р. розпочався курс лекцій від ТОВ «Торговий дім «Інкерман» у рамках договору про творчу співпрацю між НУХТ і цим підприємством. Тематика курсу включає направлення з маркетингу у виноробстві, особливостей дегустації вин та формування органолептичних показників у процесі реалізації технологій. Лекції розраховані на студентів 3-4 курс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про маркетинг у винному бізнесі від бренд-амбасадора ТОВ «Торговий дім «Інкерман» 19 квітня 2018

Рівень бакалаврських дипломних проектів очима виробничників

В університеті тривають захисти дипломних проектів бакалаврів та кваліфікаційних робіт магістрів-заочників. Актуальність обраних тем і вірність запропонованих технічних і технологічних рішень випускники доводять прискіпливим екзаменаційним комісіям, у складі яких і знані науковці, і представники підприємств-потенційних роботодавців, які вже зараз «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рівень бакалаврських дипломних проектів очима виробничників 18 червня 2018

Із дотриманням усіх протиепідеміологічних заходів відбулося чергове засідання вченої ради університету

3 червня 2020 року відбулося планове засідання вченої ради університету. Враховуючи необхідність дотримання санітарних протиепідеміологічних заходів, зокрема, соціального дистанціювання, засідання відбувалося в актовій залі.  В.о. ректора, перший проректор Володимир Яровий розпочав засідання з подяки присутнім за те, що приїхали на засідання, оскі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із дотриманням усіх протиепідеміологічних заходів відбулося чергове засідання вченої ради університету 03 червня 2020