Н У Х Т

Лайфхаки психологічної допомоги собі та іншим отримали четвертокурсники-біотехнологи від фахівчині корпорації «Артеріум»

28 листопада 2022

Лайфхаки психологічної допомоги собі та іншим отримали четвертокурсники-біотехнологи від фахівчині корпорації «Артеріум»

24 лютого 2022 року – день, що психологічно вплинув на кожного українця. У важких реаліях сьогодення ми відчуваємо різні емоції: розгубленість, тривогу, страх, паніку, ненависть, злість, гнів, безсилля, ейфорію, апатію, депресивні симптоми, провину вцілілого, часто ставимо собі запитання «чому так сталось? за що?».

Про ці актуальні проблеми та психологічну допомогу собі й іншим розповіла менеджерка з навчання і розвитку корпорації «Артеріум» Ольга Назарук під час зустрічі зі здобувачами-біотехнологами 4 курсу.

Цікаво було дізнатися, що на війні немає правильного рішення, адже події дуже швидко змінюються. Спочатку потрібно допомогти психологічно собі, а потім вже іншим. Не варто приймати зараз важливих рішень, наприклад. розлучатися або звільнятися з роботи, тому що ми живемо між першими двома рівнями піраміди Маслоу – фізіологічними потребами і потребою у безпеці, через що нездатні раціонально мислити.

Ольга Назарук навела студентам декілька корисних прийомів, щоб подолати злість і тривогу, серед яких: техніка «5-4-3-2-1», дихання «по квадрату» та підхід «що я можу зробити».

Протягом зустрічі відбувалась активна комунікація спікерки з аудиторією. Кожен студент мав змогу за 10-бальною шкалою оцінити свій рівень тої чи іншої емоції, висловити власну думку та задати запитання.

Четвертокурсники дуже вдячні Ользі Назарук та корпорації «Артеріум» за організацію цікавого, змістовного та корисного вебінару.

Тож намагаємося помічати маленькі радості, продовжувати жити і проживати емоції, адже війна закінчиться! Все буде Україна!  

Опублікований: 28-11-2022
Читайте також:
Підвищуємо кваліфікацію в режимі онлайн

Днями на кафедрі експертизи харчових продуктів в режимі онлайн відбувся науковий семінар «Практичні засади реалізації ДСТУ ISO 17025:2017 у випробувальних лабораторіях». Захід був проведений спільно з фахівцями Українського державного науково-дослідного інституту «Ресурс» у рамках договору про співпрацю Із презентаційною доповіддю виступила завіду...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищуємо кваліфікацію в режимі онлайн 17 березня 2021

Відкрита лекція для здобувачів англомовного проєкту на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

3 березня 2021 року відбулося відкрите лекційне заняття «Особливості харчування країн Північної Європи» доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Людмили Дейниченко з дисципліни «Етнічні кухні» для здобувачів групи ГС-3-8а англомовного проєкту. Заняття відбулось у форматі онлайн на платформі ZOOM із використанням мультимедійн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція для здобувачів англомовного проєкту на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 05 березня 2021

Наш здобувач – срібний призер відкритого чемпіонату Київської області зі спортивного орієнтування

В місті Ірпені та у селищі Коцюбинське відбувся відкритий чемпіонат Київської області зі спортивного орієнтування, на який приїхали 220 спортсменів із восьми регіонів України. Змагання були присвячені пам'яті тренера-викладача Ірпінської ДЮСШ, майстра спорту України Олександра Шеремета, якого 25-го березня 2022 року розстріляли у власному будинку ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наш здобувач – срібний призер відкритого чемпіонату Київської області зі спортивного орієнтування 02 травня 2023

Інтегровані стратегії протидії терористичним актам у міському середовищі напрацьовують наші науковці

21 червня 2023 року доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч і професор цієї ж кафедри Олег Кузьмін взяли участь у науковому форумі «Протидія терористичним актам у міському середовищі», що у змішаному форматі відбувся в Українському державном...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтегровані стратегії протидії терористичним актам у міському середовищі напрацьовують наші науковці 22 червня 2023