Н У Х Т

Лайфхаки психологічної допомоги собі та іншим отримали четвертокурсники-біотехнологи від фахівчині корпорації «Артеріум»

28 листопада 2022

Лайфхаки психологічної допомоги собі та іншим отримали четвертокурсники-біотехнологи від фахівчині корпорації «Артеріум»

24 лютого 2022 року – день, що психологічно вплинув на кожного українця. У важких реаліях сьогодення ми відчуваємо різні емоції: розгубленість, тривогу, страх, паніку, ненависть, злість, гнів, безсилля, ейфорію, апатію, депресивні симптоми, провину вцілілого, часто ставимо собі запитання «чому так сталось? за що?».

Про ці актуальні проблеми та психологічну допомогу собі й іншим розповіла менеджерка з навчання і розвитку корпорації «Артеріум» Ольга Назарук під час зустрічі зі здобувачами-біотехнологами 4 курсу.

Цікаво було дізнатися, що на війні немає правильного рішення, адже події дуже швидко змінюються. Спочатку потрібно допомогти психологічно собі, а потім вже іншим. Не варто приймати зараз важливих рішень, наприклад. розлучатися або звільнятися з роботи, тому що ми живемо між першими двома рівнями піраміди Маслоу – фізіологічними потребами і потребою у безпеці, через що нездатні раціонально мислити.

Ольга Назарук навела студентам декілька корисних прийомів, щоб подолати злість і тривогу, серед яких: техніка «5-4-3-2-1», дихання «по квадрату» та підхід «що я можу зробити».

Протягом зустрічі відбувалась активна комунікація спікерки з аудиторією. Кожен студент мав змогу за 10-бальною шкалою оцінити свій рівень тої чи іншої емоції, висловити власну думку та задати запитання.

Четвертокурсники дуже вдячні Ользі Назарук та корпорації «Артеріум» за організацію цікавого, змістовного та корисного вебінару.

Тож намагаємося помічати маленькі радості, продовжувати жити і проживати емоції, адже війна закінчиться! Все буде Україна!  

Опублікований: 28-11-2022
Читайте також:
Готується до захисту дисертації на здобуття ступеня доктора філософії (PhD) здобувачка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи «Удосконалення технології крекерів з додаванням поліпшувача протеолітичної дії, амарантового борошна та пряно-ароматичної сировини» здобувачки Ольги Дзигар. Представлена робота виконана під керівництвом завідувачки кафедри хлібопекарських,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готується до захисту дисертації на здобуття ступеня доктора філософії (PhD) здобувачка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 23 грудня 2020

Передача знань від професіонала

У рамках дисципліни «Комп’ютерні мережі та розподілені системи» архітектор програмних систем і розробник (software engineering architect & developer) ТОВ «ІТР Україна» (Forthreal.com) Лев Ванян прочитав для наших здобувачів освіти і викладачів лекцію «XML та JSON». Фахівець розповів про структуру документів XML, схеми валідації XML-документів,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Передача знань від професіонала 27 грудня 2022

Лайфхаками етики ділового спілкування поділилася з нашими бакалаврами і магістрами тренерка «TRIGLAV INTERNATIONAL»

Етика ділового спілкування у наш час є одним із основних інструментів повсякденного життя, важливо приділяти їй багато уваги під час навчання, на роботі та в побуті. Бакалаври та магістри спеціальностей 101 «Екологія», 183 «Технології захисту навколишнього середовища» та 162 «Біотехнології та біоінженерія» взяли участь у черговому онлайн майстер-к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лайфхаками етики ділового спілкування поділилася з нашими бакалаврами і магістрами тренерка «TRIGLAV INTERNATIONAL» 09 квітня 2020

Підготовка до іспитів: онлайн-консультації здобувачів

26 травня відбулися консультації доцента кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна з дисципліни «Електронні системи в галузі» для здобувачів груп ХЧ-3-14-ск і ХЧ-3-13ск за допомогою сервісу для відеоконференцій «Zoom». Здобувачі отримали необхідну інформацію щодо їх поточної успішності, допуску та механізму проведення е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підготовка до іспитів: онлайн-консультації здобувачів 27 травня 2020