Н У Х Т

Про нові здобутки молодих науковців НУХТ – іноземною мовою

10 квітня 2023

Про нові здобутки молодих науковців НУХТ – іноземною мовою

Напередодні свята Благовіщення, 6 квітня 2023 року, відбулося традиційне засідання секції «Іноземні мови професійного спрямування» у межах щорічної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів НУХТ «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті».

Під головуванням енергійної завідувачки кафедри іноземних мов професійного спрямування Галини Лук’янець виголошено та обговорено 15 доповідей, тоді як у соціальній мережі Facebook усі охочі мали чудову нагоду ознайомитися з 16-ма добре оформленими постерами іноземними мовами – англійською, німецькою, французькою.

Те, що підопічні кафедри добре володіють і іноземними мовами свого профілю, і принципами інтерактивного спілкування, які передбачають «посередника» (у нашому випадку це – програма Zoom), стало цілком очевидним при підготовці як презентаційних матеріалів, так і самих виступів.

Активно проявили себе аспіранти – технологи-харчовики Сергій Єпішкін, Марина Побрусило, Валерія Луценко, Анастасія Божко, енергетик Дмитро Михайличенко, студенти старших курсів – еколог В’ячеслав Касатов, «харчовий експерт» В’ячеслав Мороз, а також молода прорість – першокурсники Михайло Познякевич, Іван Олексійовець, Максим Клименко, Марія Курганська, Єва Сокол; здобувачі другого курсу Олександра Старостенко та Ірина Винник – обидві представниці факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка.

Тематика доповідей варіювалася від традиційних аюрведичних аспектів застосування нутрієнтів до новітніх технологій харчових продуктів, від особливостей кейтерингового сервісу до анімаційного кіно у вивченні та викладанні іноземних мов… І з кожної теми студенти мали що сказати, на запитання відповідали впевнено, враження на викладачів кафедри справили чудове. 

Особливо варто наголосити на доповіді Анни Грициної (факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка), присвяченій питанням розвитку готельного господарства у Болгарії. Свій науковий матеріал, ґрунтований на власному досвіді та опрацюванні авторитетних джерел, здобувачка виголосила французькою мовою. Не всі учасники засідання вивчали цю мову, що її рекламні повідомлення визнають «другою у Європі», але слова та інтонації студентка добрала настільки вдало, що зрозуміло було майже все. Адже відомий факт, що в англійській мові до 30 процентів французьких запозичень, лише вимовляються вони по-іншому; отже, це був своєрідний квест для переважної більшості англомовців, присутніх на конференції.

Наприкінці засідання конкурсна комісія у складі Галини Лук’янець, Наталії Науменко, Лариси Яненко та Світлани Мусійчук підбила підсумки та визначила авторів найкращих доповідей – Михайло Познякевич, Максим Клименко, Олександра Старостенко і «француженка» Анна Грицина і постерів – Єва Сокол, В’ячеслав Мороз, Анастасія Божко.

«Якби ти знав, як много важить слово», – писав Іван Франко. Як видно з роботи цієї секції, направду багато важить слово – мовлене і писане, рідне та іноземне. Адже саме Слово було на початку всього, зокрема й на шляху інтеграції української науки у загальносвітовий простір.

Опублікований: 10-04-2023
Читайте також:
Тур найвизначнішими туристичними місцями

8 травня 2023 року на кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбувся захід, присвячений розвитку туристичної галузі. Студенти групи ТУ-1-10 разом зі старшим викладачем кафедри Андрієм Пазяком обговорювали шляхи розвитку туризму і проблеми, пов’язані з цим. Здобувачки освіти Катерина Волинцева, Діана Нечипорук, Наталія Гінковська представи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тур найвизначнішими туристичними місцями 10 травня 2023

На актуальні питання одинадцятикласників дали відповіді наші фахівці

Яку спеціальність обрати? – актуальне питання для одинадцятикласників. Саме на нього намагалися дати відповідь учням 11-го класу школи №25 Шевченківського району м. Києва наші фахівці. У супроводі класного керівника старшокласники відвідали наш університет і отримали можливість ознайомитись із освітньою роботою провідних випускових кафедр. На кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На актуальні питання одинадцятикласників дали відповіді наші фахівці 24 грудня 2019

Гість зі швейцарського закладу вищої освіти на кафедрі готельно-ресторанної справи

20 травня на кафедру готельно-ресторанної справи завітав директор з маркетингу та розвитку Східної Європи швейцарської групи освітніх закладів SEG (Swiss Education Group), до якої входить 5 рейтингових університетів, Горан Йорданов. У теплій атмосфері гостя зустріли в.о. завідувача кафедри Віктор Доценко, доцент кафедри Віта Цирульнікова і старший...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гість зі швейцарського закладу вищої освіти на кафедрі готельно-ресторанної справи 22 травня 2019

Відкриті заняття асистентів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

7 і 8 жовтня 2020 р. на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбулися планові відкриті заняття – асистента кафедри Оксани Фурсік з дисципліни «Харчові технології. Модуль 3. Технології зберігання, консервування та переробки м’яса» (лабораторне заняття) для студентів другого курсу напряму підготовки «Харчові технології» та асистента кафедри ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкриті заняття асистентів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 12 жовтня 2020