Н У Х Т

Кафедра харчової хімії продовжує цикл гостьових лекцій провідних колег-хіміків

14 лютого 2024

Кафедра харчової хімії продовжує цикл гостьових лекцій провідних колег-хіміків

Науковий прогрес і обмін дослідницьким досвідом неможливо припинити. «Наука не є і ніколи не буде закінченою книгою. Кожний важливий успіх ставить нові питання. Будь-який розвиток виявляє згодом дедалі нові й глибокі труднощі». З цим висловом геніального Альберта Ейнштейна погодиться кожен наш колега, цей науковий принцип намагаються прищепити молодим здобувачам викладачі нашого університету. Постійне самовдосконалення є неодмінною рисою сучасного науковця. Таким принципом керуються викладачі кафедри харчової хімії при організації гостьових лекційних занять.

Для проведення гостьового лекційного заняття, яке відбулося 13 лютого 2024 року, з дисциплін «Аналітична хімія», «Комплексна дисципліна. Хімія в харчових технологіях. Модуль 4. Основи аналітичної хімії», «Токсикологічна хімія», «Безпека харчових продуктів» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр», що навчаються за освітньо-професійними програмами «Харчові технології та інженерія», «Хімічні технології та інженерія», «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» та «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна», було запрошено доцента кафедри аналітичної хімії Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидата хімічних наук Миколу Іщенка.

Модератором заходу виступила завідувачка кафедри харчової хімії, професорка Світлана Бондаренко. Вже традиційно лекція викликала великий інтерес не тільки у здобувачів, але й у викладачів кафедр харчової хімії, технології цукру та підготовки води, експертизи харчових продуктів.

Тема лекції – «Референс-матеріали в аналітичній хімії та контролі якості продукції». У першій частині заходу були розглянуті загальні питання проведення хімічного аналізу, методологія вимірювання аналітичного сигналу і, зокрема, питання метрологічної простежуваності одержаного результату. Одним із способів доведення простежуваності є використання референс-матеріалів (атестованих стандартних зразків). Цьому питанню була присвячена друга частина лекції. На конкретних прикладах було розглянуто, як виготовляються та проходять атестацію референс-матеріали для аналізу харчових продуктів.

Цікава лекція промайнула непомітно та надала слухачам багато корисної інформації. Матеріал був поданий змістовно, на високому науково-педагогічному рівні.

Гість наприкінці лекції подякував за запрошення і запропонував співпрацювати науковцям наших університетів.

Опублікований: 14-02-2024
Читайте також:
НУХТ – у ТОП-50 наукометричного моніторингу вишів України!

Днями був оприлюднений щорічний рейтинг українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази SciVerse Scopus, ранжування у якому відбувається за показниками цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їхніми фахівцями. У квітневому рейтингу 2023 року наш університет посів 45 місце з 204 українських вишів, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у ТОП-50 наукометричного моніторингу вишів України! 26 квітня 2023

Підвищують кваліфікацію викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи успішно пройшли підвищення кваліфікації у Навчальному центрі вітчизняної мережі готелів Optima Hotels&Resorts. Вони ознайомилися з класифікацією готелів і правилами проживання в мережі готельних підприємств Optima Hotels&Resorts, а також зі структурою та специфікою роботи закладів ресторанного г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищують кваліфікацію викладачі кафедри готельно-ресторанної справи 30 січня 2024

Свої інноваційні технології представили бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів на Всеукраїнській науково-практичній конференції у Харкові

Студенти кафедри технології молока і молочних продуктів Артур Михалевич (науковий керівник – доцент Алла Тимчук) і Валерія Скуйбіда (науковий керівник – Олена Онопрійчук) виступили з доповідями на Всеукраїнській науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свої інноваційні технології представили бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів на Всеукраїнській науково-практичній конференції у Харкові 04 квітня 2019

Третє командне місце вибороли наші студентки-хімтехнологи у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади

14-16 травня у м. Дніпро на базі  Державного вищого навчального закладу «Український державний хіміко-технологічний університет» відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з хімічної технології неорганічних речовин. Наш університет представляла команда у складі студентів спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» Марини Арлачової, Юлії Кор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третє командне місце вибороли наші студентки-хімтехнологи у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади 21 травня 2019