Н У Х Т

Кафедра харчової хімії продовжує цикл гостьових лекцій провідних колег-хіміків

14 лютого 2024

Кафедра харчової хімії продовжує цикл гостьових лекцій провідних колег-хіміків

Науковий прогрес і обмін дослідницьким досвідом неможливо припинити. «Наука не є і ніколи не буде закінченою книгою. Кожний важливий успіх ставить нові питання. Будь-який розвиток виявляє згодом дедалі нові й глибокі труднощі». З цим висловом геніального Альберта Ейнштейна погодиться кожен наш колега, цей науковий принцип намагаються прищепити молодим здобувачам викладачі нашого університету. Постійне самовдосконалення є неодмінною рисою сучасного науковця. Таким принципом керуються викладачі кафедри харчової хімії при організації гостьових лекційних занять.

Для проведення гостьового лекційного заняття, яке відбулося 13 лютого 2024 року, з дисциплін «Аналітична хімія», «Комплексна дисципліна. Хімія в харчових технологіях. Модуль 4. Основи аналітичної хімії», «Токсикологічна хімія», «Безпека харчових продуктів» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр», що навчаються за освітньо-професійними програмами «Харчові технології та інженерія», «Хімічні технології та інженерія», «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» та «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна», було запрошено доцента кафедри аналітичної хімії Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидата хімічних наук Миколу Іщенка.

Модератором заходу виступила завідувачка кафедри харчової хімії, професорка Світлана Бондаренко. Вже традиційно лекція викликала великий інтерес не тільки у здобувачів, але й у викладачів кафедр харчової хімії, технології цукру та підготовки води, експертизи харчових продуктів.

Тема лекції – «Референс-матеріали в аналітичній хімії та контролі якості продукції». У першій частині заходу були розглянуті загальні питання проведення хімічного аналізу, методологія вимірювання аналітичного сигналу і, зокрема, питання метрологічної простежуваності одержаного результату. Одним із способів доведення простежуваності є використання референс-матеріалів (атестованих стандартних зразків). Цьому питанню була присвячена друга частина лекції. На конкретних прикладах було розглянуто, як виготовляються та проходять атестацію референс-матеріали для аналізу харчових продуктів.

Цікава лекція промайнула непомітно та надала слухачам багато корисної інформації. Матеріал був поданий змістовно, на високому науково-педагогічному рівні.

Гість наприкінці лекції подякував за запрошення і запропонував співпрацювати науковцям наших університетів.

Опублікований: 14-02-2024
Читайте також:
Практичні рекомендації щодо просування українського крафту у гостьовій лекції на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

13 грудня 2022 р. на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбулася міжуніверситетська гостьова онлайн-лекція «Просування українського крафту: практичні рекомендації в нових реаліях». Співвласниця комунікаційної агенції BRPR, засновниця PR Profi Club Марія Медведєва поділилася досвідом роботи з українськими і міжнародними брендами, навела ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні рекомендації щодо просування українського крафту у гостьовій лекції на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 15 грудня 2022

Профком організував літнє оздоровлення дітей співробітників

10 червня 2025 року відбулося чергове засідання профкому, основним питанням якого було виділення путівок для оздоровлення дітей співробітників-членів профспілки. У цьому році маємо вісім путівок на чотири зміни до двох таборів і ще три додаткові путівки, надані поза квотою Київською міською організацією Профспілки працівників освіти і науки Україн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком організував літнє оздоровлення дітей співробітників 12 червня 2025

Розмова про стейкхолдерів і зі стейкхолдерами

Викладачі кафедри маркетингу взяли активну участь у міжуніверситетському круглому столі «Співпраця зі стейкхолдерами в межах освітньої програми «Журналістика». Доцентки Юлія Соловйова та Ольга Антонова разом із колегами з Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (м. Полтава) та Ужгородського національного університету розглянул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розмова про стейкхолдерів і зі стейкхолдерами 07 грудня 2023

НУХТ – у ТОП-10 кращих закладів вищої освіти столиці

Інформаційний освітній ресурс Освіта.ua склав щорічний консолідований рейтинг закладів вищої освіти України, відповідно до якого наш університет займає 34 позицію з 240 закладів вищої освіти України, що увійшли до рейтингу, і 9-й серед 60 вишів Києва, що посіли найвищі місця в консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України 2019 року. Я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у ТОП-10 кращих закладів вищої освіти столиці 11 липня 2019