Н У Х Т

Про контрольовані іноземні компанії на гостьовій лекції від фахівчинь Mazars Ukraine

26 квітня 2024

Про контрольовані іноземні компанії на гостьовій лекції від фахівчинь Mazars Ukraine

25 квітня на кафедрі обліку і аудиту відбулася гостьова лекція «Контрольовані іноземні компанії» від Mazars Ukraine.

Mazars – провідна міжнародна аудиторська, податкова та консалтингова фірма. Прочитали гостьову лекцію керівниця податкової практики Mazars Ольга Конюченко, яка має 17 років досвіду роботи із сферами ІТ, банками, індастрі, FMCG та рекрутерка Mazars Анна Кузовая, що здійснює підбір персоналу на junior-позиції.

Спікерки ознайомили присутніх зі сферами діяльності компанії Mazars Ukraine. Ольга Конюченко розповіла, що контрольована іноземна компанія (КІК) – це юридична особа, зареєстрована в іноземній державі, що знаходиться під контролем фізичної або юридичної особи-резидента України. Контролюючою особою є фізична або юридична особа-резиденти України, що є прямими або опосередкованими власниками (контролерами) контрольованої іноземної компанії.

Фактично правилами КІК передбачено, що резиденти України (юридичні або фізичні особи) будуть зобов’язані готувати та подавати спеціальну звітність у податкові органи та сплачувати податок з прибутку своїх компаній, які зареєстровані за кордоном.

До КІК можуть належати будь-які іноземні компанії, а в деяких випадках і утворені без статусу юридичної особи (трасти, фонди, партнерства тощо). При цьому в законі прописані особливі правила визначення того, чи має таке утворення статус КІК, а також, хто в цьому випадку буде визнаватися контролюючою особою. Це дозволяє не застосовувати правила КІК до осіб, які не мають повноважень розпоряджатися переданим майном, або вимагати нарахування та виплати доходу, наприклад, до засновників і бенефіціарів безвідкличних дискреційних трастів. Задля цього у законі було закріплено і перелік документів, надання яких дозволить звільнити особу від застосування до неї правил КІК.

Питання, висвітлені на лекції, зацікавили багатьох науковців кафедри обліку і аудиту, а також здобувачів освітніх ступенів «магістр» і «бакалавр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування». До лекції також приєднались здобувачі кафедри маркетингу.

І здобувачі освіти, і викладачі щиро вдячні Ользі Конюченко і Анні Кузовій за представлений сучасний і змістовний матеріал лекції і сподіваються на подальші, не менш цікаві й необхідні зустрічі та плідне співробітництво!

Опублікований: 26-04-2024
Читайте також:
Здобувачі Кам’янець-Подільської філії НУХТ здобули освітній ступінь «Бакалавр»

Відбувся захист кваліфікаційних бакалаврських робіт здобувачів вищої освіти заочної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» у Кам’янець-Подільській філії НУХТ. Екзаменаційну комісію очолила доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ Наталія Фалендиш. До складу Екзаменацій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі Кам’янець-Подільської філії НУХТ здобули освітній ступінь «Бакалавр» 10 лютого 2022

Студенти Навчально-наукового інституту економіки і управління обговорили традиції святкування Halloween із гостем зі США

31 жовтня святкується одне з наймістичніших свят у світі – Halloween. Воно бере початок із вірувань стародавніх кельтів, які проживали на території сучасної Ірландії та Шотландії. Свято набуло неабиякої популярності серед сучасної молоді США та Великобританії. Наслідуючи традиції англомовних країн, викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнаро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Навчально-наукового інституту економіки і управління обговорили традиції святкування Halloween із гостем зі США 30 жовтня 2018

Молоді вчені – пакувальній індустрії

Викладачі і здобувачі освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого взяли активну участь у 20-й науковій конференції для молодих вчених «Новітні технології пакування». Організатори заходу – Клуб пакувальників України, Київський міжнародний контрактовий ярмарок, Національний університет харчових технологій, Міністер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді вчені – пакувальній індустрії 08 червня 2021

Наукові івенти кафедри технології  хлібопекарських і кондитерських виробів – на шпальтах фахових видань

Кафедра технології  хлібопекарських і кондитерських виробів протягом багатьох років співпрацює з інформаційно-аналітичним  журналом  «Світ Продуктів», що видається РІА Марко Пак. Журнал виступив інформаційним партнером наукових заходів кафедри – VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові івенти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів – на шпальтах фахових видань 26 вересня 2024