Н У Х Т

Про інноваційні компоненти косметичних засобів на лекції доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

24 листопада 2021

Про інноваційні компоненти косметичних засобів на лекції доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш прочитала відкриту лекцію «Силікони, як інноваційні компоненти косметичних засобів» у режимі відеоконференції з дисципліни «Інновації в технології харчових добавок та косметичних засобів» для студентів групи ХТ-І-14-Маг. Відкриту лекцію відвідали викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів та кафедри харчової хімії.

Тема лекції є складовою освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія». Отримані знання стануть здобувачам у нагоді для подальшого засвоєння матеріалу та набуття навичок за майбутньою спеціальністю.

Тема є актуальною, оскільки нині 50% усіх косметичних засобів містять у своєму складі силікони. Тому важливим є вивчення шляхів застосування силіконів у різних видах косметичних засобів із огляду на їх властивості та визначення їх впливу на шкіру та волосся.

Викладачка розглянула актуальні питання парфумерно-косметичної галузі, навела класифікацію силіконів за хімічним складом, представила їх просторову будову, розставила акценти на застосуванні силіконів у різних видах косметичних засобів залежно від їх властивостей. Зробила огляд світового ринку щодо інноваційних компонентів, які виступають альтернативою силіконам і надала коротку характеристику певним представникам.

Лекторка зупинилася на безпечності застосування силіконів, впливі на організм, обґрунтувала причини заборони окремих представників цього класу інгредієнтів, а також розглянула екологічні проблеми, пов’язані з виробництвом та утилізацією. Зосередила увагу здобувачів на результатах досліджень діючого в США Центру по вивченню впливу силіконів на навколишнє середовище, здоров'я та безпеку (Silicones Environmental, Health, and Safety Center), на висновки Програми досліджень силоксанів (Siloxane Research Program), також спиралась на дані з безпеки силіконів Панелі експертів CIR (Cosmetic Ingredient Review), експертної ради при Єврокомісії SCCS (EU Scientific Committee on Consumer Safety – Науковий комітет з безпеки споживачів) і результати наукового огляду, проведеного в Канаді й Австралії.

Матеріал лекції був викладений цікаво й послідовно, з використанням електронних засобів презентації. Він ґрунтувався на останніх тенденціях розвитку парфумерно-косметичної галузі.

Опублікований: 24-11-2021
Читайте також:
Із актуальними тенденціями у галузі знайомлять викладачі старшокурсників фахових коледжів

Триває цикл онлайн-лекцій для старшокурсників фахових коледжів, присвячених актуальним питанням автоматизації та робототехніки. 20 лютого здобувачі Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ і 27 лютого здобувачі Волинського фахового коледжу НУХТ мали чудову нагоду долучитися до цікавих івентів кандидата технічних наук, асистента кафедри авт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із актуальними тенденціями у галузі знайомлять викладачі старшокурсників фахових коледжів 28 лютого 2025

Фінальний акорд магістрів кафедри біотехнології і мікробіології

17 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології завершилися захисти кваліфікаційних магістерських робіт здобувачів денної та заочної форм навчання освітньо-професійних програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». На розгляд комісії, яку очолювала к.б.н., старша наукова сп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінальний акорд магістрів кафедри біотехнології і мікробіології 18 лютого 2022

Бакалаври освітньої програми «Технології харчування» опановують hard skills з безпечності харчових продуктів

У межах дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» (лектор – професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін) здобувачі 4-го курсу бакалаврського рівня освітньо-професійної програми «Технології харчування» взяли участь у міжнародному вебінарі «Facilities Focus: Food Safety Factors to Co...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаври освітньої програми «Технології харчування» опановують hard skills з безпечності харчових продуктів 22 січня 2025

Відкрите лекційне заняття від завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса провів відкрите лекційне заняття «Екструзія – сучасний спосіб виробництва харчових продуктів. Зміни основних компонентів зернової сировини в процесі екструзії» з дисципліни «Низькотемпературні та екструзійні технології» для студентів четвертого курсу Навчально-на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрите лекційне заняття від завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 20 вересня 2018