Н У Х Т

Про інноваційні компоненти косметичних засобів на лекції доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

24 листопада 2021

Про інноваційні компоненти косметичних засобів на лекції доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш прочитала відкриту лекцію «Силікони, як інноваційні компоненти косметичних засобів» у режимі відеоконференції з дисципліни «Інновації в технології харчових добавок та косметичних засобів» для студентів групи ХТ-І-14-Маг. Відкриту лекцію відвідали викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів та кафедри харчової хімії.

Тема лекції є складовою освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія». Отримані знання стануть здобувачам у нагоді для подальшого засвоєння матеріалу та набуття навичок за майбутньою спеціальністю.

Тема є актуальною, оскільки нині 50% усіх косметичних засобів містять у своєму складі силікони. Тому важливим є вивчення шляхів застосування силіконів у різних видах косметичних засобів із огляду на їх властивості та визначення їх впливу на шкіру та волосся.

Викладачка розглянула актуальні питання парфумерно-косметичної галузі, навела класифікацію силіконів за хімічним складом, представила їх просторову будову, розставила акценти на застосуванні силіконів у різних видах косметичних засобів залежно від їх властивостей. Зробила огляд світового ринку щодо інноваційних компонентів, які виступають альтернативою силіконам і надала коротку характеристику певним представникам.

Лекторка зупинилася на безпечності застосування силіконів, впливі на організм, обґрунтувала причини заборони окремих представників цього класу інгредієнтів, а також розглянула екологічні проблеми, пов’язані з виробництвом та утилізацією. Зосередила увагу здобувачів на результатах досліджень діючого в США Центру по вивченню впливу силіконів на навколишнє середовище, здоров'я та безпеку (Silicones Environmental, Health, and Safety Center), на висновки Програми досліджень силоксанів (Siloxane Research Program), також спиралась на дані з безпеки силіконів Панелі експертів CIR (Cosmetic Ingredient Review), експертної ради при Єврокомісії SCCS (EU Scientific Committee on Consumer Safety – Науковий комітет з безпеки споживачів) і результати наукового огляду, проведеного в Канаді й Австралії.

Матеріал лекції був викладений цікаво й послідовно, з використанням електронних засобів презентації. Він ґрунтувався на останніх тенденціях розвитку парфумерно-косметичної галузі.

Опублікований: 24-11-2021
Читайте також:
Ефективні методики викладання іноземних мов опановують наші викладачі

30 листопада старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко мала чудову нагоду стати учасником практичного вебінара «How languages are learned: Language learning Experience» («Як вивчаються мови: Досвід вивчення мови»), організованого International House Kyiv, лідером у навчанні англійської та підвищення...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ефективні методики викладання іноземних мов опановують наші викладачі 30 листопада 2021

Цьогорічне гасло Дня охорони праці – «Безпечне та здорове майбутнє праці»

100 років назад Міжнародна організація праці (МОП) оголосила про заснування нового свята – Всесвітнього дня охорони праці. 28 квітня в Україні теж відзначають День охорони праці. Цього року Україна долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці провести заходи до Всесвітнього дня охорони праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цьогорічне гасло Дня охорони праці – «Безпечне та здорове майбутнє праці» 26 квітня 2019

Випуск чотирнадцяти навчальних груп відбувся в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

У відокремленому структурному підрозділі «Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» відбулася урочиста подія – випуск чотирнадцяти навчальних груп. З привітальним словом до випускників звернулися директорка коледжу Віра Кузнецова та голови державних кваліфікаційних комісій, а також роботодавці, батьки, викладачі, які привітали...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випуск чотирнадцяти навчальних груп відбувся в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 02 липня 2021

Технологію виробництва карамелі у виробничих умовах опановували студенти-другокурсники

Студенти групи ТІ-2-2 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із доцентом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анною Грищенко відвідали «Майстерню карамелі» – унікальну мережу кондитерських в Україні. Майстер-карамельє Сергій розповів про технологію виробництва карамелі, цукристу сировину, ароматизатори та бар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологію виробництва карамелі у виробничих умовах опановували студенти-другокурсники 12 грудня 2018