Н У Х Т

Із актуальними тенденціями у галузі знайомлять викладачі старшокурсників фахових коледжів

28 лютого 2025

Із актуальними тенденціями у галузі знайомлять викладачі старшокурсників фахових коледжів

Триває цикл онлайн-лекцій для старшокурсників фахових коледжів, присвячених актуальним питанням автоматизації та робототехніки. 20 лютого здобувачі Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ і 27 лютого здобувачі Волинського фахового коледжу НУХТ мали чудову нагоду долучитися до цікавих івентів кандидата технічних наук, асистента кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління імені проф. А.П. Ладанюка Ігоря Гончаренка.

Особливий інтерес лекції викликали серед здобувачів освітньо-професійних програм «Інженерія програмного забезпечення» та «Комп’ютерна інженерія», які отримали змогу дізнатися про сучасні тенденції розвитку галузі безпосередньо від фахівця університету.

Викладач розкрив важливі аспекти автоматизації та робототехніки. Зокрема, висвітлив основні принципи побудови автоматизованих систем управління технологічними процесами, охарактеризував сучасні тенденції розвитку промислової робототехніки та продемонстрував приклади успішного впровадження автоматизованих рішень у промисловості. Здобувачі освіти ознайомилися з ключовими компонентами автоматизованих систем: датчиками, контролерами, виконавчими механізмами та програмним забезпеченням для їх інтеграції.

Такий формат взаємодії дозволяє здобувачам освіти розширити професійний світогляд, познайомитися з актуальними тенденціями у сфері ІТ, отримати мотивацію для подальшого навчання та краще зрозуміти перспективи професійного розвитку.

Проведення подібних заходів є надзвичайно важливим для формування єдиного освітнього простору між університетом і його відокремленими структурними підрозділами. Це сприяє забезпеченню ступеневості освіти та підготовці старшокурсників коледжів до подальшого навчання в університеті.

Опублікований: 28-02-2025
Читайте також:
Позапланове засідання вченої ради університету присвятили кадровим питанням

9 грудня 2020 року в дистанційному режимі відбулося позапланове засідання вченої ради університету, основним питанням порядку денного якого були кадрові питання (обрання на посади). Розпочали засідання зі вшанування хвилиною мовчання пам’яті колег – декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, професора Віктора Доценка та завід...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Позапланове засідання вченої ради університету присвятили кадровим питанням 09 грудня 2020

Профорієнтаційні лайфхаки від кафедри туристичного та готельного бізнесу

25 листопада 2019 року доцент кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва відвідала спеціалізовану школу №92 з поглибленим вивченням англійської мови ім. Івана Франка з метою профорієнтаційної бесіди. Викладач кафедри розповіла учням про особливості здобуття вищої освіти в нашому університеті та можливості працевлаштування випускн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційні лайфхаки від кафедри туристичного та готельного бізнесу 25 листопада 2019

Готується до закінчення навчального семестру кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів у дистанційному режимі готується до закінчення навчального семестру та організації підсумкового контролю здобувачів освіти за спеціальностями «Харчові технології» та «Хімічні технології». Ці питання були обговорені на черговому засіданні кафедри, проведеному у фо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готується до закінчення навчального семестру кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 15 травня 2020

Лекція з вибіркової дисципліни для магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

25 березня відбулася відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлії Бондаренко з вибіркової дисципліни «Фізіологічно-функціональні інгредієнти у технологіях борошняних та кондитерських виробів», яку вона прочитала для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології хліба, к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція з вибіркової дисципліни для магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 27 березня 2024