Н У Х Т

Відкрите лекційне заняття від завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

20 вересня 2018

Відкрите лекційне заняття від завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса провів відкрите лекційне заняття «Екструзія – сучасний спосіб виробництва харчових продуктів. Зміни основних компонентів зернової сировини в процесі екструзії» з дисципліни «Низькотемпературні та екструзійні технології» для студентів четвертого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій (ННІХТ) кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

На відкритому занятті були присутні викладачі кафедри, заступник директора з навчальної роботи ННІХТ Олена Супрун-Крестова, відповідальна за навчально-методичну роботу та інноваційні методи навчання ННІХТ Олена Білик, а також фахівець навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.

На початку лекції Володимир Ковбаса розповів про переваги високотемпературної екструзії та навів технологічні схеми виробництва екструзійних продуктів. Лектор детально розкрив питання будови екструдерів, їх класифікації та процесів, що відбуваються в різних зонах. Особлива увага була приділена змінам, які відбуваються з біополімерами зерна в процесі екструзійного оброблення. Студентам роз’яснено призначення технологічних операцій та їх параметри, вплив температурних режимів і вологості на хід процесу екструзії та якість готової продукції.

Складність механічного процесу була продемонстрована за допомогою мультимедійних засобів і роздаткового матеріалу.

Лекція прочитана у невимушеній формі на високому науковому та методичному рівні з дотриманням усіх необхідних норм і вимог.

 

Опублікований: 20-09-2018
Читайте також:
Здобувачі освіти і слухачі сертифікатної програми опановують технології крафтових сирів і йогуртів

У Навчально-науковому інституті харчових технологій на кафедрах технології м'яса і м'ясних продуктів та технології молока і молочних продуктів у of- та online-форматахі, які об'єднали понад 60 учасників, відбувся майстер-клас «Інновації та особливості приготування крафтового сиру кисломолочного та йогурту». Захід проведений для слухачів сертифікат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти і слухачі сертифікатної програми опановують технології крафтових сирів і йогуртів 12 березня 2024

Біотехнологія у сучасному світі

Ми знаємо, що біотехнологія полягає у застосуванні біологічних організмів, систем і процесів, а її досягнення широко використовуються в багатьох сферах людської діяльності, включаючи медицину, ветеринарію, фармацевтичну та хімічну промисловості, виробництво харчових продуктів, сільське господарство, охорону навколишнього середовища від різноманітни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологія у сучасному світі 28 серпня 2023

Команда викладачів університету – у столичному Ліцеї № 128

16 жовтня 2024 року доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасія Шевченко, доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Олег Галенко та асистент кафедри готельно-ресторанної справи, уповноважена особа консультаційного центру абітурієнтів НУХТ Артем Ущаповський завітали до Ліцею № 128 Дніпровського району міст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Команда викладачів університету – у столичному Ліцеї № 128 18 жовтня 2024

Здобувачі-фінансисти дізналися, як працює найбільший банк країни

На запрошення завідувачки кафедри фінансів, професорки Лади Шірінян здобувачів-фінансистів відвідала керівниця відділення ПриватБанку в Оболонському районі міста Києва Ганна Кровко. Пані Ганна доступно та змістовно ознайомила здобувачів із тим, як працює найбільший банк країни зсередини. Вона розповіла, що ще зі студентських років мріяла працювати...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-фінансисти дізналися, як працює найбільший банк країни 07 жовтня 2025