Н У Х Т

Відкрите лекційне заняття від завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

20 вересня 2018

Відкрите лекційне заняття від завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса провів відкрите лекційне заняття «Екструзія – сучасний спосіб виробництва харчових продуктів. Зміни основних компонентів зернової сировини в процесі екструзії» з дисципліни «Низькотемпературні та екструзійні технології» для студентів четвертого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій (ННІХТ) кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

На відкритому занятті були присутні викладачі кафедри, заступник директора з навчальної роботи ННІХТ Олена Супрун-Крестова, відповідальна за навчально-методичну роботу та інноваційні методи навчання ННІХТ Олена Білик, а також фахівець навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.

На початку лекції Володимир Ковбаса розповів про переваги високотемпературної екструзії та навів технологічні схеми виробництва екструзійних продуктів. Лектор детально розкрив питання будови екструдерів, їх класифікації та процесів, що відбуваються в різних зонах. Особлива увага була приділена змінам, які відбуваються з біополімерами зерна в процесі екструзійного оброблення. Студентам роз’яснено призначення технологічних операцій та їх параметри, вплив температурних режимів і вологості на хід процесу екструзії та якість готової продукції.

Складність механічного процесу була продемонстрована за допомогою мультимедійних засобів і роздаткового матеріалу.

Лекція прочитана у невимушеній формі на високому науковому та методичному рівні з дотриманням усіх необхідних норм і вимог.

 

Опублікований: 20-09-2018
Читайте також:
Науковий подарунок до ювілеїв: кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів провела міжнародну конференцію

17 вересня в рамках програми Всеукраїнського тижня наукових конференцій з харчових технологій відбулась VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві», присвячена 140-річчю Національного університету харчових технологій, 75-річчю від дня заснування кафедри технології хлібопекарських і кондитерс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий подарунок до ювілеїв: кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів провела міжнародну конференцію 19 вересня 2024

Закордонна виробнича практика четвертокурсників кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Виробнича практика студентів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції є невід’ємним компонентом підготовки фахівців, а закордонна практика на готельних підприємствах дозволяє студентам поглибити та закріпити отримані теоретичні знання з організації послуг харчування та виробничих процесів відповідно до міжнародних стандартів. Цього р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Закордонна виробнича практика четвертокурсників кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 17 вересня 2019

Круглий стіл «Hospitality Challenges 2022-2023»

Кафедрою іноземних мов професійного спрямування був проведений круглий стіл «Hospitality Challenges 2022- 2023» за участю студентів 1-4 курсів університету та викладачів кафедри.  До обговорення були запропоновані найактуальніші питання розвитку туристичного бізнесу в 2022- 2023 рр.: Hospitality: New Era of Digital Marketing (Туристичний бізнес: н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Круглий стіл «Hospitality Challenges 2022-2023» 09 грудня 2022

Ще один аспірант здобув ступінь PhD за спеціальністю «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»

29 серпня 2024 р. відбувся ще один захист дисертаційного дослідження на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 15 «Автоматизація та приладобудування» за спеціальністю 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Свою роботу «Інформаційна технологія керування автоматизованим адаптивним моніторингом обмежених екосистем із зас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один аспірант здобув ступінь PhD за спеціальністю «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» 02 вересня 2024