Н У Х Т

Презентація наукових здобутків кафедри харчової хімії та обмін дослідницьким досвідом

19 листопада 2018

Презентація наукових здобутків кафедри харчової хімії та обмін дослідницьким досвідом

12-16 листопада 2018 року в Харкові на базі Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів», Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та Національного фармацевтичного університету відбулася 8-ма Міжнародна конференція «Chemistry of Nitrogen Containing Heterocycles» (CNCH-2018), присвячена пам'яті її засновника – професора Валерія Орлова.

Програма заходу передбачала пленарні та стендові доповіді щодо синтезу, структури, властивостей та реакційної здатності нітрогеновмісних гетероциклів і споріднених сполук; механізмів реакцій; функціональних матеріалів і біологічно активних сполук на основі нітрогеновмісних гетероциклів.

У роботі конференції взяли участь науковці України, Чехії, Франції, Бельгії, Італії, Нідерландів, Німеччини, Туреччини, Канади, США та інших країн. На симпозіумі презентувала свої наукові здобутки й завідувач кафедри харчової хімії НУХТ, доктор хімічних наук Світлана Бондаренко. Стендові доповіді «Chain-chain tautomerism of w-aminoalcoholaminomethylderivatives» та «Synthesis of pyrazole-containing xyloketal-likecompounds» є результатом плідної співпраці кафедри харчової хімії з відділом хімії біоактивних азотовмісних гетероциклічних основ Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України.

У рамках конференції відбувся семінар «Reaxys – the data base for Science and Education» із онлайн-демонстрацією бази Reaxys, яка містить величезну базу експериментально підтверджених даних, цінних для хіміків, і включає структури, реакції (у тому числі и багатостадійні) та їх фізичні характеристики. Об’єднання трьох престижних баз даних (Cross Fire Databases, у тому числі Gmelin, та бази даних Patent Chemistry) дозволило представити всі релевантні дані в єдиному інтерфейсі для зручності користувача.

Обговорення в рамках міжнародного симпозіуму успіхів і досягнень хімії нітрогеновмісних гетероциклів сприяло обміну досвідом та розвитку наукових зв’язків між хіміками різних країн.

Опублікований: 19-11-2018
Читайте також:
Враженнями й очікуваннями від першої сесії діляться першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій

Перед кожним здобувачем освіти стоїть завдання бути відповідальним, успішним та гарно вчитися. І яким би не був складним перший семестр цього навчального року, він добігає кінця, й наразі триває перша в житті наших першокурсників сесія. Своїми враженнями, хвилюваннями та очікуваннями від неї поділилися здобувачі груп ТІ-1-1 і ТІ-1-3 Навчально-наук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Враженнями й очікуваннями від першої сесії діляться першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій 19 грудня 2022

Наукові досягнення молоді до ювілею конференції

90 Ювілейна Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» й цьогоріч об’єднала обдаровану молодь для плідного спілкування з провідними вітчизняними та зарубіжними вченими, а також для випробування власних можливостей у ролі лідера, доповідача, на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові досягнення молоді до ювілею конференції 12 квітня 2024

How to turn a human into a fly?

Наші здобувачі освіти продовжують широко користуватися можливостями неформальної освіти. Днями магістранти спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» разом із лекторкою дисципліни «Методи молекулярної біотехнології» Оксаною Скроцькою доєдналися до онлайн-лекції «How ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

How to turn a human into a fly? 22 березня 2024

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу успішно завершилися захисти студентів заочної форми навчання

Студенти спеціальностей «Готельна і ресторанна справа» і «Технології в ресторанному господарстві» заочної форми навчання успішно завершили захисти дипломних магістерських проектів на кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу. Присвятили свої проекти магістранти спеціальності «Технології в ресторанному господарстві» різним темам: кав’яр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу успішно завершилися захисти студентів заочної форми навчання 27 лютого 2017