Н У Х Т

Презентація наукових здобутків кафедри харчової хімії та обмін дослідницьким досвідом

19 листопада 2018

Презентація наукових здобутків кафедри харчової хімії та обмін дослідницьким досвідом

12-16 листопада 2018 року в Харкові на базі Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів», Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та Національного фармацевтичного університету відбулася 8-ма Міжнародна конференція «Chemistry of Nitrogen Containing Heterocycles» (CNCH-2018), присвячена пам'яті її засновника – професора Валерія Орлова.

Програма заходу передбачала пленарні та стендові доповіді щодо синтезу, структури, властивостей та реакційної здатності нітрогеновмісних гетероциклів і споріднених сполук; механізмів реакцій; функціональних матеріалів і біологічно активних сполук на основі нітрогеновмісних гетероциклів.

У роботі конференції взяли участь науковці України, Чехії, Франції, Бельгії, Італії, Нідерландів, Німеччини, Туреччини, Канади, США та інших країн. На симпозіумі презентувала свої наукові здобутки й завідувач кафедри харчової хімії НУХТ, доктор хімічних наук Світлана Бондаренко. Стендові доповіді «Chain-chain tautomerism of w-aminoalcoholaminomethylderivatives» та «Synthesis of pyrazole-containing xyloketal-likecompounds» є результатом плідної співпраці кафедри харчової хімії з відділом хімії біоактивних азотовмісних гетероциклічних основ Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України.

У рамках конференції відбувся семінар «Reaxys – the data base for Science and Education» із онлайн-демонстрацією бази Reaxys, яка містить величезну базу експериментально підтверджених даних, цінних для хіміків, і включає структури, реакції (у тому числі и багатостадійні) та їх фізичні характеристики. Об’єднання трьох престижних баз даних (Cross Fire Databases, у тому числі Gmelin, та бази даних Patent Chemistry) дозволило представити всі релевантні дані в єдиному інтерфейсі для зручності користувача.

Обговорення в рамках міжнародного симпозіуму успіхів і досягнень хімії нітрогеновмісних гетероциклів сприяло обміну досвідом та розвитку наукових зв’язків між хіміками різних країн.

Опублікований: 19-11-2018
Читайте також:
Про функціонування ресторанного бізнесу в умовах війни від HR-директорки – здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

HR-директорка компанії «Pesto Family» Віра Новицька в рамках дисципліни «Ресторанна справа» прочитала гостьову лекцію здобувачам освіти третього курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа». Тема лекторію – «Ресторанний бізнес мережі закладів «Pesto café» в умовах сьогодення». Гос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про функціонування ресторанного бізнесу в умовах війни від HR-директорки – здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 22 травня 2024

Організацію технологічних операцій на підприємстві наші студенти опановують в умовах виробництв

Студенти Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ мають можливість отримувати не тільки теоретичні знання на заняттях, але й набувати практичні навички з обраної професії на різних підприємствах України. Так, 2 жовтня студенти 3-го курсу спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Організацію технологічних операцій на підприємстві наші студенти опановують в умовах виробництв 03 жовтня 2019

Способи оптимізації навчального контенту під запити молоді вивчають викладачі кафедри фізики та професійної безпеки

Цікавий і корисний онлайн-вебінар щодо використання відеогенератора штучного інтелекту Elai в освітньому процесі відвідали викладачі кафедри фізики та професійної безпеки. Захід був організований спільно з Міністерством освіти і науки України та компанією Elai – інноваційним постачальником рішень у сфері створення відео за допомогою генеративного ш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Способи оптимізації навчального контенту під запити молоді вивчають викладачі кафедри фізики та професійної безпеки 25 квітня 2025

Американський партнер кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації поділився з першокурсниками традиціями святкувань у США

31 жовтня святкується одне з наймістичніших й феєричних свят у світі з багатою історією, Halloween. Свято бере початок із вірувань кельтських народів задовго до Різдва Христового,  які проживали на території сучасної Ірландії та Шотландії. Halloween набув надзвичайної популярності у країнах США та Великобританії серед сучасної молоді. І Україна н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Американський партнер кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації поділився з першокурсниками традиціями святкувань у США 01 листопада 2019