Викладачки кафедри експертизи харчових продуктів – професорка Оксана Шульга та доцентка Анастасія Чорна ознайомили слухачів Підготовчого відділення НУХТ із освітньо-професійною програмою (ОПП) «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».
Слухачі дізналися, що ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» дозволяє набути необхідні теоретичні та практичні компетентності, зокрема, організовувати та проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів і харчових продуктів із застосуванням сучасних методів; забезпечувати якість і безпеку продукції на основі відповідних стандартів та у межах систем управління безпечністю харчових продуктів під час їх виробництва і реалізації; укладати ділову документацію та проводити технологічні та економічні розрахунки; проводити дослідження в умовах спеціалізованих лабораторій для вирішення прикладних задач; розробляти проєкти нормативної документації з використанням чинної законодавчої бази та довідкових матеріалів; здійснювати оцінювання виробничих ризиків і розробляти заходи щодо їх попередження, організовувати систему контролю якості та безпечності продовольчої сировини, напівфабрикатів і харчових продуктів та проводити її інспектування.
Анастасія Чорна продемонструвала експрес-метод виявлення фальсифікації фасованого порційного меду. Слухачі Підготовчого відділення разом із викладачкою визначили масову частку вологи в меді та порівняли отримані результати з вимогами ДСТУ 4497:2005 Мед натуральний. Технічні умови.
Кафедра експертизи харчових продуктів висловлює щиру вдячність завідувачці Підготовчого відділення Валентині Кудіній за оперативну організацію зустрічі.