Н У Х Т

Фестиваль української кухні – колаборація освіти, культури та маркетингу

20 жовтня 2025

Фестиваль української кухні – колаборація освіти, культури та маркетингу

На кафедрі маркетингу відбувся Фестиваль української кухні – яскравий і натхненний захід, що вже став традиційною формою практичного навчання студентів. Подія проходила в рамках вивчення дисциплін «Івент-маркетинг» (лекторка – професорка Лариса Капінус) та «Інсайти маркетингових активностей» (керівниця навчальної дисципліни – старша викладачка Ірина Ніколаєнко), що є складовими ОК освітньо-професійної програми «Маркетинг».

Особливістю фестивалю цього року стала розширена колаборація з кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції, у рамках вивчення дисциплін «Основи нутриціології», «Ресторанна справа», «Теоретичні основи технології продукції ресторанного господарства». Така міжкафедральна співпраця об’єднала маркетингову креативність із кулінарним мистецтвом і науковими підходами до харчування.

Вступним словом фестиваль відкрила завідувачка кафедри ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Олександра Нєміріч, яка привітала учасників і гостей заходу та презентувала власну книгу «Українська кухня» (авторки – Олександра Нєміріч та Олена Старчаєнко). Далі до слова запросили гарантку бакалаврської освітньо-професійної програми «Маркетинг», доцентку Світлану Розумей і гарантку магістерської освітньо-професійної програми «Маркетинг», доцентку Ірину Бойко, які представили коровай – символічну страву великих українських свят, як знак єдності, достатку та гостинності.

Під час фестивалю здобувачі вищої освіти представили добірку традиційних і креативно осмислених українських страв, серед яких – борщ із пампушками, вареники з вишнями, галушки з часниковим соусом, узвар із сухофруктів, гречаники з грибним соусом, налисники з сиром, млинці з маком, пиріг з вишнею, медівник за старовинним рецептом, а також українські страви з акцентом на сучасність – свинячу вирізку з карамелізованою грушою та блакитним сиром.

Особливу увагу гостей привернув виступ викладача кафедри ресторанної і аюрведичної продукції, учасника телепроєкту «МайстерШеф» Артема Ущаповського, який презентував авторську страву – торт із дерунів з білими грибами, що став справжньою кулінарною родзинкою фестивалю.

Захід продемонстрував, як практичні заняття можуть поєднувати освітній процес, творчість, маркетинг і національні традиції, формуючи у студентів сучасне бачення брендингу української гастрономії.

Організатори щиро вдячні всім учасникам, викладачам, стейкхолдерам і партнерам за підтримку та участь у події. Окрему вдячність вони висловлюють інтернет-магазину «Світлячок-Оптовичок» і закладу «Good Day Cafe» за сприяння у проведенні фестивалю.

Було натхненно, смачно і по-українськи! Фестиваль української кухні вкотре підтвердив: любов до традицій, інновацій у навчанні та креатив у маркетингу – це рецепт успішного майбутнього.

Опублікований: 20-10-2025
Читайте також:
Захист перших магістерських робіт студентів-аюрведистів довів професійну компетентність наших випускників

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася знаменна подія – були захищені перші магістерські роботи за освітньою програмою «Технології аюрведичних харчових продуктів» спеціальності 181 «Харчові технології». Протягом захистів, що проходили 21 та 22 лютого, десятеро студентів представили Екзаменаційній комісії свої дослідженн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захист перших магістерських робіт студентів-аюрведистів довів професійну компетентність наших випускників 25 лютого 2019

Вебінар про емоційний інтелект в умовах війни відвідали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

26 квітня 2022 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відвідали вебінар «Емоційний інтелект в умовах війни: ресурси для дітей та вчителів». Авторка вебінару – Анна Антонова, психологиня-консультантка, сертифікована тренерка та менторка Unique School. Під час трансляції вебінару викладачі дізналися про: ази в розумінн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вебінар про емоційний інтелект в умовах війни відвідали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 28 квітня 2022

Таємниці приготування кави для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Чергове заняття для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулося в умовах сучасного закладу ресторанного господарства, кафе-кулінарії «Merry Cook», з авторською кавовою картою від топового баристи Антона Дихніча. Виїзний практикум з технології кави і кавових напоїв для студентів провів бариста Ілля Грушеви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Таємниці приготування кави для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 11 квітня 2018

Про інноваційне технологічне обладнання для виготовлення харчової продукції майбутнім рестораторам і технологам

Доцент кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Іван Миколів 18 березня прочитав онлайн-лекцію «Інноваційне технологічне обладнання для виготовлення харчової продукції» здобувачам випускових груп спеціальностей «Ресторанне обслуговування» та «Харчові технології» відокремленого структурного підрозділу «Івано-франківс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про інноваційне технологічне обладнання для виготовлення харчової продукції майбутнім рестораторам і технологам 19 березня 2025