Н У Х Т

Сучасна навчальна література для крафтовиків

01 листопада 2024

Сучасна навчальна література для крафтовиків

Продовжується наукове співробітництво вчених нашого університету з колегами з Луцького національного технічного університету та Національного авіаційного університету. Результатом плідної співпраці став навчальний посібник «Крафтові харчові технології: розроблення, дослідження, інжиніринг», підготовлений колективом авторів, до складу якого входить професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін.

У навчальному посібнику подано матеріали щодо технологій крафтових харчових продуктів, організації виробництва безпечних харчових продуктів, розглянуті особливості органолептичного оцінювання харчової продукції та визначення її фізико-хімічних показників, а також питання інклюзивного інжинірингу, запропонована послідовність розроблення й виведення крафтового харчового продукту на ринок. Видання може бути корисним здобувачам, які навчаються за освітніми програмами спеціальності 181 «Харчові технології», та початківцям-підприємцям у галузі виробництва крафтових харчових продуктів.

Посібник містить п’ять розділів: «Крафтові харчові продукти та технології», «Управління безпечністю крафтових харчових продуктів», «Фізико-хімічний аналіз крафтової харчової продукції», «Інклюзивний інжиніринг крафтових виробництв», «Розроблення та етапи виведення крафтового харчового продукту на ринок».

У розділі «Інклюзивний інжиніринг крафтових виробництв», серед авторів якого наш викладач, розглянуті питання інклюзивного інжинірингу, що передбачає створення доступних і комфортних умов для працівників крафтових виробництв за допомогою сучасних інженерних рішень, незалежно від їх фізичних можливостей, вікових характеристик, соціального статусу та інших особливостей.

Нагадаємо, співробітництво між нашими університетами відбувається за ініціативи ректора НУХТ Олександра Шевченка та ректорки ЛНТУ Ірини Вахович відповідно до договору від 1 жовтня 2022 року.

Вітаємо колег із чудовим результатом співпраці!

Опублікований: 01-11-2024
Читайте також:
Від кафедри – до лабораторій АТ «Київмедпрепарат»

Магістранти другого року навчання освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Єлизавета Дон та Іван Косовець проходять переддипломну практику у дослідному центрі АТ «Київмедпрепарат», виробника продукції ТМ «Артеріум». Практикантам випала нагода працювати разом із колегами, випускниками нашого університету – провідним...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від кафедри – до лабораторій АТ «Київмедпрепарат» 16 жовтня 2025

Новий партнер університету – Київський професійний коледж сфери послуг

Наш університет уклав договір про співробітництво з Київським професійним коледжем сфери послуг. Ініціаторами цього важливого кроку стали представники обох закладів: від НУХТ – декантеса факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, доцентка Віта Цирульнікова, завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи, доц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий партнер університету – Київський професійний коледж сфери послуг 10 березня 2025

Харчування – епігенетичний ключ до здорового довголіття

17-18 лютого 2024 р. відбувся ІV Opinion Leaders Міждисциплінарний симпозіум нутриціології та дієтології «Харчування як епігенетичний ключ: від фетального програмування до здорового довголіття», у роботі якого взяли участь представники нашого університету, зокрема викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Наталія...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Харчування – епігенетичний ключ до здорового довголіття 19 лютого 2024

Особливості технологічного процесу сучасного косметичного підприємства вивчили третьокурсники

Студенти 3 курсу відвідали сучасне косметичне підприємство. Поїздка була організована завдяки щільній співпраці керівництва підприємства ТОВ «Ремос» (ТМ «Яка») і викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Популярність до бренду «ЯКА» прийшла не одразу, адже це були свого часу найперші серед ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості технологічного процесу сучасного косметичного підприємства вивчили третьокурсники 20 травня 2019