Н У Х Т

Практика, як можливість познайомитися зі своєю майбутньою професією ближче

26 лютого 2021

Практика, як можливість познайомитися зі своєю майбутньою професією ближче

2021 рік зустрів нас карантинними обмеженнями у зв’язку з пандемією. Однак, здобувачів IV курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» труднощами не злякати. Їм вдалося у цей непростий для всіх час отримати низку спеціальних навичок і нових знань під час проходження практики на різноманітних підприємствах.

Олександр Кучеренко ближче знайомився зі своєю майбутньою професією на підприємстві ТОВ «Світ ласощів», що входить до групи компаній «Петрус-Кондитер» і є однією з найбільших кондитерських фабрик Черкащини. Компанія займається випуском і реалізацією різноманітної кондитерської продукції – печива, кексів, бісквітів, цукерок, вафель, вафельних тортів, рулетів. Компанія виробляє та продає солодощі під ТМ «Домашнє Свято» і ТМ «Перепілка».

На підприємстві встановлені технологічні лінії провідних світових брендів: три вафельні лінії «HAAS»; три лінії цукрового печива; лінія «TECON» з виробництва здобного та вівсяного печива; лінія кексів-магдаленас; лінія рулетів і бісквітів.

Виробничі потужності бісквітної фабрики складають більше 4 000 тонн продукції на місяць. Основний портфель солодощів налічує понад 150 найменувань у семи категоріях борошняних солодощів: вафлі вагові та фасовані, печиво вагове та фасоване, здобні кекси, бісквітні тістечка та рулети, шоколадно-вафельні торти та цукерки. Солодощі фабрики представлені у понад 30 000 торговельних точках по всій Україні. Експорт продукції ТМ «Домашнє Свято» і ТМ «Перепілка» здійснюється до 20 країн світу.

З 2001 року на виробництві впроваджена система управління якістю ISO 9001: 2001. А з 2015 року компанія почала активні інвестиції у впровадження більш глибокого рівня менеджменту якості НААСР. Ефективне впровадження та підтримання системи НАССР на виробництві ТОВ «Світ Ласощів» підтверджене сертифікатом ISO 22000:2005, виданим незалежним німецьким центром сертифікації «DEKRA Certification».

Завдяки практиці здобувач закріпив, систематизував і розширив знання з фахових дисциплін, удосконалив навички збирання, аналізу та систематизації матеріалів.

Дар’я Макаренко проходила практику на Золотоніському маслоробному комбінаті – одному з найкращих підприємств молокопереробної промисловості України. Поєднання солідного досвіду молочного виробництва та новий погляд молодих спеціалістів дозволили розробити власну технологію виробництва сухих молочних сумішей та масла. Молочна продукція під торговими марками «Златокрай», «Пирятин», «Славія» користується попитом не тільки в Україні, а й за її межами. Експортується продукція по всьому світу – до Африки, Пакистану, Індонезії, Японії, Китаю, Німеччини та Нідерландів.

ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат» сертифікаційний за системою FSSC 22000:2015. Уся продукція підприємства проходить контроль у лабораторіях на фізико-хімічні показники, паралельно тестується на мікробіологічні показники, щоб впевнитися, що товар якісний і безпечний для споживачів.

Дарія Бондарук місцем проходження технологічної та переддипломної практики обрала ТОВ «Нова-Пак» у Рівненський області.

Компанія саме проходила внутрішній аудит за системою НАССР, тож здобувачка змогла здобуті в університеті знання «приміряти» на практиці. Найбільш цікаво було оцінювати ризики виробництва, й уже з першого разу на 50% її оцінка співпала з професійною!

До речі, в складі комісії НАССР вона зустріла випускницю університету Олену Чичу, яка працює технологом.

Під час проходження практики здобувачі насамперед знайомляться з усіма стадіями виробництва, з існуючою організаційною структурою підприємства, його історією та посадовими обов’язками персоналу. А найголовніше  ̶  отримують реальний практичний досвід, який обов’язково знадобиться їм в майбутній професійній діяльності.

Цьогорічні четвертокурсники, як і їх попередники в минулі роки, після проходження практики впевнилися, що їх спеціальність «Біотехнологія та біоінженерія» є затребуваною на різних підприємствах. Тепер вони мріють працювати за фахом і вдосконалюватися у професії.

Опублікований: 26-02-2021
Читайте також:
Ази започаткування власної справи опановують студенти нашого навчально-наукового комплексу

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ у рамках відкритого засідання гуртка «Клуб менеджерів» відбувся конкурс-презентація бізнес-планів студентів спеціальності «Організація виробництва»  в номінації «Студентські ініціативи». Ініціаторами та організаторами  заходу стали викладачі комісії фахових дисциплін економічного циклу Ніна Білик, Ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ази започаткування власної справи опановують студенти нашого навчально-наукового комплексу 23 лютого 2017

Молодих науковців запрошують пройти стажування в університетах Польщі

Міністерство освіти і науки України повідомляє про відкриття прийому заявок від молодих вчених, які хочуть пройти стажування в польських вишах. Загалом стипендіальна програма для молодих вчених передбачає 70 вакантних стипендій за усіма освітніми напрямками. Конкурсанти самостійно обирають науковий профіль, відповідно до якого визначатиметься закла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молодих науковців запрошують пройти стажування в університетах Польщі 16 січня 2018

Студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відвідують Міжнародний форум IFFIP 2019

Студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції отримали змогу відвідати Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки IFFIP 2019. 10 квітня захід відвідали студенти групи ХЧ-1-3 разом зі старшим викладачем Людмилою Дейниченко, 11 квітня на форум завітали студенти груп ХЧ 2-1 та ХЧ 2-2 із  доцентами кафедри Ольгою Коваль та ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відвідують Міжнародний форум IFFIP 2019 15 квітня 2019

Яскравий гала-концерт загальноуніверситетського фестивалю «День інституту/факультету-2018

13 грудня відбувся заключний гала-концерт загальноуніверситетського фестивалю «День інституту/факультету-2018». Другий рік поспіль, об’єднавшись, актори, вокалісти й танцюристи усіх інститутів і факультетів НУХТ дарують глядачам на заключному концерті фестивалю окрему виставу. Цього року на усіх поціновувачів студентської творчості чекала вистава ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яскравий гала-концерт загальноуніверситетського фестивалю «День інституту/факультету-2018 14 грудня 2018