Н У Х Т

Практика, як можливість познайомитися зі своєю майбутньою професією ближче

26 лютого 2021

Практика, як можливість познайомитися зі своєю майбутньою професією ближче

2021 рік зустрів нас карантинними обмеженнями у зв’язку з пандемією. Однак, здобувачів IV курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» труднощами не злякати. Їм вдалося у цей непростий для всіх час отримати низку спеціальних навичок і нових знань під час проходження практики на різноманітних підприємствах.

Олександр Кучеренко ближче знайомився зі своєю майбутньою професією на підприємстві ТОВ «Світ ласощів», що входить до групи компаній «Петрус-Кондитер» і є однією з найбільших кондитерських фабрик Черкащини. Компанія займається випуском і реалізацією різноманітної кондитерської продукції – печива, кексів, бісквітів, цукерок, вафель, вафельних тортів, рулетів. Компанія виробляє та продає солодощі під ТМ «Домашнє Свято» і ТМ «Перепілка».

На підприємстві встановлені технологічні лінії провідних світових брендів: три вафельні лінії «HAAS»; три лінії цукрового печива; лінія «TECON» з виробництва здобного та вівсяного печива; лінія кексів-магдаленас; лінія рулетів і бісквітів.

Виробничі потужності бісквітної фабрики складають більше 4 000 тонн продукції на місяць. Основний портфель солодощів налічує понад 150 найменувань у семи категоріях борошняних солодощів: вафлі вагові та фасовані, печиво вагове та фасоване, здобні кекси, бісквітні тістечка та рулети, шоколадно-вафельні торти та цукерки. Солодощі фабрики представлені у понад 30 000 торговельних точках по всій Україні. Експорт продукції ТМ «Домашнє Свято» і ТМ «Перепілка» здійснюється до 20 країн світу.

З 2001 року на виробництві впроваджена система управління якістю ISO 9001: 2001. А з 2015 року компанія почала активні інвестиції у впровадження більш глибокого рівня менеджменту якості НААСР. Ефективне впровадження та підтримання системи НАССР на виробництві ТОВ «Світ Ласощів» підтверджене сертифікатом ISO 22000:2005, виданим незалежним німецьким центром сертифікації «DEKRA Certification».

Завдяки практиці здобувач закріпив, систематизував і розширив знання з фахових дисциплін, удосконалив навички збирання, аналізу та систематизації матеріалів.

Дар’я Макаренко проходила практику на Золотоніському маслоробному комбінаті – одному з найкращих підприємств молокопереробної промисловості України. Поєднання солідного досвіду молочного виробництва та новий погляд молодих спеціалістів дозволили розробити власну технологію виробництва сухих молочних сумішей та масла. Молочна продукція під торговими марками «Златокрай», «Пирятин», «Славія» користується попитом не тільки в Україні, а й за її межами. Експортується продукція по всьому світу – до Африки, Пакистану, Індонезії, Японії, Китаю, Німеччини та Нідерландів.

ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат» сертифікаційний за системою FSSC 22000:2015. Уся продукція підприємства проходить контроль у лабораторіях на фізико-хімічні показники, паралельно тестується на мікробіологічні показники, щоб впевнитися, що товар якісний і безпечний для споживачів.

Дарія Бондарук місцем проходження технологічної та переддипломної практики обрала ТОВ «Нова-Пак» у Рівненський області.

Компанія саме проходила внутрішній аудит за системою НАССР, тож здобувачка змогла здобуті в університеті знання «приміряти» на практиці. Найбільш цікаво було оцінювати ризики виробництва, й уже з першого разу на 50% її оцінка співпала з професійною!

До речі, в складі комісії НАССР вона зустріла випускницю університету Олену Чичу, яка працює технологом.

Під час проходження практики здобувачі насамперед знайомляться з усіма стадіями виробництва, з існуючою організаційною структурою підприємства, його історією та посадовими обов’язками персоналу. А найголовніше  ̶  отримують реальний практичний досвід, який обов’язково знадобиться їм в майбутній професійній діяльності.

Цьогорічні четвертокурсники, як і їх попередники в минулі роки, після проходження практики впевнилися, що їх спеціальність «Біотехнологія та біоінженерія» є затребуваною на різних підприємствах. Тепер вони мріють працювати за фахом і вдосконалюватися у професії.

Опублікований: 26-02-2021
Читайте також:
Ряди біотехнологів невпинно зростають!

З 6 по 13 червня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулися захисти дипломних бакалаврських проектів студентів денної форми навчання за напрямом підготовки «Біотехнологія». Екзаменаційну комісію очолювала завідувач кафедри, професор Тетяна Пирог. У складі комісії були доценти кафедри Юрій Пенчук та Оксана Скроцька, а також секретар, асистен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ряди біотехнологів невпинно зростають! 18 червня 2019

Онлайн-лекція маркетологині ТРЦ «Гулівер» для студентів кафедри маркетингу: цікаво та пізнавально

Здобувачі освіти кафедри маркетингу спеціальностей «Маркетинг», «Підприємництво торгівля та біржова діяльність», «Реклама та зв’язки з громадськістю» відвідали гостьову лекцію стейкхолдерки, менеджерки з маркетингу ТРЦ «Гулівер» Наталії Білодідової. Наталія Білодідова – маркетологиня з досвідом реалізації ефективних проєктів, випускниця спеціально...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-лекція маркетологині ТРЦ «Гулівер» для студентів кафедри маркетингу: цікаво та пізнавально 12 листопада 2021

Здобувачі чотирьох навчальних підрозділів університету завершили практичну підготовку

Наш університет завжди вирізнявся високим рівнем підготовки фахівців, недаремно він постійно посідає чільні місця у рейтингах закладів вищої освіти за оцінюванням роботодавців. І вагомою складовою кожної освітньої програми нашого вишу є практична підготовка. Її мета – закріплення та поліпшення теоретичних знань, отриманих при вивченні професійно ор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі чотирьох навчальних підрозділів університету завершили практичну підготовку 24 лютого 2020

Із виробництвом популярного напою наочно познайомилися здобувачі, відвідавши міні-пивоварню

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд разом зі здобувачами освіти третього курсу відвідав міні-пивоварню «Andersen», що знаходиться в м. Києві. Студенти мали змогу детальніше ознайомитись із технологічними операціями виробництва пива, починаючи від підготовки сировини до стадії розливу готового продукту, та поб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із виробництвом популярного напою наочно познайомилися здобувачі, відвідавши міні-пивоварню 25 листопада 2020