Спеціальна загальноосвітня школа «Надія» була заснована 2 жовтня 1992 року для дітей із важкими соматичними та психофізичними вадами. Тут навчаються дітки з комплексними патологіями. Головна мета школи – реалізація права громадян із вадами фізичного та розумового розвитку на освіту, формування та розвиток соціально зрілої, творчої особистості, забезпечення соціально-психологічної реабілітації та трудової адаптації, виховання в учнів загальнолюдських цінностей, громадської позиції, підготовка їх для подальшого громадського життя.
Нині школу очолює Наталія Бондаренко, яка і запросила кафедру експертизи харчових продуктів для проведення майстер-класу з виготовлення смаколиків, визначення якості харчових продуктів і перевірки нюхової аносмії.
Захід організували відповідальні по кафедрі за профорієнтаційну роботу – професорка Оксана Шульга та доцентка Анастасія Чорна. Допомогти провести захід зголосилися третьокурсниці освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» Владлена Пахомова, Христина Стецюк, Ольга Колєснік, Анастасія Ісаєнко-Гонта. Здобувачки освіти легко знайшли спільну мову зі школярами та допомагали їм на кожному етапу майстер-класу.
Команді кафедри експертизи харчових продуктів вдалося дещо покращити настрій і школярам, і вчителям, і батькам учнів у цей непростий для нашої країни час.
Варто зауважити, що директорка школи Наталія Бондаренко та увесь навчально-педагогічний склад закладу вболівають й опікуються своїми вихованцями, саме тому цей захід був тільки першим, і вже домовилися про подальші зустрічі з нового навчального року.
Оксана Шульга та Анастасія Чорна разом зі студентками були нагороджені Почесною грамотою за створення духовних цінностей у справі проведення навчального практикуму для здобувачів освіти з особливими освітніми потребами спеціальної школи «Надія» міста Києва.