Н У Х Т

Кафедра експертизи харчових продуктів в гостях у столичної школи «Надія»

12 червня 2025

Кафедра експертизи харчових продуктів в гостях у столичної школи «Надія»

Спеціальна загальноосвітня школа «Надія» була заснована 2 жовтня 1992 року для дітей із важкими соматичними та психофізичними вадами. Тут навчаються дітки з комплексними патологіями. Головна мета школи – реалізація права громадян із вадами фізичного та розумового розвитку на освіту, формування та розвиток соціально зрілої, творчої особистості, забезпечення соціально-психологічної реабілітації та трудової адаптації, виховання в учнів загальнолюдських цінностей, громадської позиції, підготовка їх для подальшого громадського життя.

Нині школу очолює Наталія Бондаренко, яка і запросила кафедру експертизи харчових продуктів для проведення майстер-класу з виготовлення смаколиків, визначення якості харчових продуктів і перевірки нюхової аносмії.

Захід організували відповідальні по кафедрі за профорієнтаційну роботу – професорка Оксана Шульга та доцентка Анастасія Чорна. Допомогти провести захід зголосилися третьокурсниці освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» Владлена Пахомова, Христина Стецюк, Ольга Колєснік, Анастасія Ісаєнко-Гонта. Здобувачки освіти легко знайшли спільну мову зі школярами та допомагали їм на кожному етапу майстер-класу.

Команді кафедри експертизи харчових продуктів вдалося дещо покращити настрій і школярам, і вчителям, і батькам учнів у цей непростий для нашої країни час.

Варто зауважити, що директорка школи Наталія Бондаренко та увесь навчально-педагогічний склад закладу вболівають й опікуються своїми вихованцями, саме тому цей захід був тільки першим, і вже домовилися про подальші зустрічі з нового навчального року.

Оксана Шульга та Анастасія Чорна разом зі студентками були нагороджені Почесною грамотою за створення духовних цінностей у справі проведення навчального практикуму для здобувачів освіти з особливими освітніми потребами спеціальної школи «Надія» міста Києва.

Опублікований: 12-06-2025
Читайте також:
Внутрішня академічна мобільність: поради здобувачів-бакалаврів

Здобувачі-біотехнологи активно користуються можливостями, що дає внутрішня академічна мобільність. Зокрема, наприкінці минулого навчального року гарантка освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» Світлана Старовойтова запропонувала здобувачам освіти, що саме закінчили третій курс, перелік дис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Внутрішня академічна мобільність: поради здобувачів-бакалаврів 20 листопада 2023

Засоби штучного інтелекту для навчання на гостьовій лекції викладача кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки

Усе частіше ми стикаємося із використанням штучного інтелекту. І поки з'ясовуються етичність і доцільність його використання, здобувачі освіти навчально-наукового комплексу нашого університету розбираються, як новітня технологія може стати їм у пригоді. Сьогодні гостьову лекцію «Використання засобів штучного інтелекту для навчання» старшого виклад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Засоби штучного інтелекту для навчання на гостьовій лекції викладача кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки 27 лютого 2025

Яскраві презентації про НУХТ від наших викладачів випускникам коледжів

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів провели зустрічі зі студентами коледжів, які входять до структури Національного університету харчових технологій. Професор Віра Дробот і доцент Лариса Михонік зустрілися зі студентами Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ, а доцент Наталія Фаленд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яскраві презентації про НУХТ від наших викладачів випускникам коледжів 24 лютого 2020

Головні тренди у виробництві продуктів харчування на гостьовій лекції для магістрантів

11 жовтня на кафедрі технології консервування відбулася гостьова лекція «Головні тренди у виробництві їжі та продуктів харчування до 2030 року», яку для магістрантів освітньо-професійних програм «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів» і «Технології зберігання, консервування та перер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Головні тренди у виробництві продуктів харчування на гостьовій лекції для магістрантів 12 жовтня 2023