Н У Х Т

На межі біотехнології і фармації: актуальні питання розроблення новітніх лікарських засобів

24 березня 2021

На межі біотехнології і фармації: актуальні питання розроблення новітніх лікарських засобів

Біотехнологія по праву вважається інноваційною галуззю, що стрімко розвивається і займає провідне місце у розробленні технологій одержання нових багатофункціональних продуктів мікробного синтезу, левова частка з яких використовується у промисловій фармації у якості активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ) для виробництва лікарських засобів. Так, біотехнологія і фармація нерозривно пов’язані у питаннях одержання оригінальних лікарських субстанцій на основі біологічно активних сполук.

Актуальним теоретичним і практичним аспектам розроблення новітніх лікарських субстанцій була присвячена XXVII Міжнародна науково-практична конференція молодих учених і студентів «TOPICAL ISSUES OF NEW MEDICINES DEVELOPMENT» Національного фармацевтичного університету, яка до того ж була приурочена до двох важливих для університету дат – сторіччя від дня заснування університету та 150-ліття від дня народження засновника НФаУ, науковця зі світовим ім’ям Миколи Овксентійовича Валяшка.

До роботи конференції долучилась і наукова молодь НУХТ – магістранти і аспіранти кафедри біотехнології і мікробіології, які під пильним керівництвом своїх наукових керівників представили результати науково-дослідної роботи з вивчення лікарських властивостей продуктів мікробного синтезу.

Світлана Бондарук продемонструвала результати дослідження властивостей біологічно активних сполук базидіоміцетів для боротьби з інфекційними захворюваннями.

Софія Цапко у своїй роботі розкрила біотехнологічний потенціал кілер-токсинів дріжджів як терапевтичних агентів для лікування кандидозів, викликаних антибіотикорезистентними збудниками.

Антиракові властивості наночасточок золота, синтезованих мікроорганізмами, були вичерпно описані у роботі Юлії Лазюки.

Анна Ярова представила результати вивчення впливу двовалентних катіонів на антимікробну активність поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus.

Також результатами науково-дослідницької роботи поділились і здобувачі вищої освіти ступеня доктора філософії, зокрема, Лілія Ключка, яка займається дослідженням синергізму антимікробної та антиадгезивної дії поверхнево-активних речовин Nocardia vaccinii та ефірних олій, а також Ігор Ключка, який вивчає антифунгальну та антимікробну дію поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus та Rhodococcus erythropolis.

Окрім можливості апробації результатів роботи, учасники конференції та їхні наукові керівники також були відзначені іменними сертифікатами. Наші науковці вдячні оргкомітету конференції за можливість долучитися до світу промислової фармації! 

Опублікований: 24-03-2021
Читайте також:
Онлайн-зустрічі з майбутніми вступниками

Колектив Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ продовжує активно спілкуватися з майбутніми вступниками та їх батьками на онлайн-конференціях, презентуючи свій навчальний заклад. Напередодні новорічних свят зустріч була присвячена студентському життю у коледжі. Студенти  розповідали про цікаве студентське життя, особисті лайфхаки прожив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-зустрічі з майбутніми вступниками 08 січня 2021

Фахівці кафедри технології оздоровчих продуктів представили університет на Ярмарку професій у Фастові

22 лютого 2017 року фахівці кафедри технології оздоровчих продуктів представили університет на Ярмарку професій та вакансій Фастівського міськрайонного центру зайнятості. У заході взяли участь учні загальноосвітніх шкіл міста та району, студенти Фастівського ЦПТО та Фастівського автомобільно-дорожнього технікуму. Представник кафедри технології оз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри технології оздоровчих продуктів представили університет на Ярмарку професій у Фастові 23 лютого 2017

Майстер-клас для студентів від відомого бренд-шефа

21 лютого 2018 року до Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ завітав шеф-кухар відомих у місті та за його межами ресторанів «Sazha», «La Spezia», «Verde by La Spezia» Сергій Коробка. Відомий бренд-шеф провів майстер-клас з приготування стейків для студентів групи 3-хп-06 спеціальності «Виробництво харчової продукції». Майстер кухарської сп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас для студентів від відомого бренд-шефа 21 лютого 2018

Гуртківці Лабораторії експериментальної біології Київського палацу дітей та юнацтва дізналися все про НУХТ

Пандемія коронавірусу, що на жаль не вщухає, створила суттєві перешкоди перед абітурієнтами та їх батьками, у яких саме на часі питання вибору майбутнього фаху та університету. Саме тому, в умовах карантинних обмежень, викладачі кафедри біотехнології і мікробіології вже не вперше ефективно використовують сучасні засоби комунікації з майбутніми всту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гуртківці Лабораторії експериментальної біології Київського палацу дітей та юнацтва дізналися все про НУХТ 18 січня 2021